Bali experience 30+

Vrijwilligerswerk | Cultuur

Het beste van Bali in een reis

 • Indonesië
 • 3 weken
 • vanaf 30 jaar

Voor 30-plussers heeft Travel Active een speciaal programma opgezet bestaande uit drie weken waarin je Bali in een korte tijd heel goed leert kennen. Tijdens de eerste week maak je uitgebreid kennis met de Balinese cultuur. Je leert de Balinese taal, krijgt een kookles en bezoekt een traditionele Balinese dansshow. In de tweede week ga je als vrijwilliger aan de slag op een van de projecten in de omgeving van Ubud. De derde week bezoek je de mooiste highlights van Bali. Het Experience 30+ programma is uit te breiden met extra weekopties of extra weken bij het vrijwilligerswerkproject.

Benieuwd wat je verder nog gaat doen tijdens deze weken? Bekijk hier jouw reisschema.

Accommodatie & maaltijden

Je verblijft in een vrijwilligershuis in Sanur waar je de kans krijgt om het typische Balinese leven te ontdekken. Ook krijg je doordeweeks 3 maaltijden (ontbijt, lunch en diner) en 2 maaltijden in het weekend (ontbijt en diner).

Jouw programma in het kort

Leer alles over de Balinese cultuur, bezoek alle highlights van het eiland en draag tevens je steentje bij op een van de vrijwilligersprojecten.

 • Speciaal programma voor 30+
 • Draag je steentje bij
 • Ontdek de Balinese cultuur en taal
 • Beklim de vulkaan Kintamani voor een prachtig uitzicht

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • 3 weken Bali experience 30+: € 1.185,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk op Bali

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek Indonesië; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de programmaweken
 • Begeleiding van partnerorganisatie op Bali
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk op Bali

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Indonesië
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Transfer terug naar de luchthaven
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in Indonesië. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06:00 uur en 20:00 uur op de internationale luchthaven van Denpasar aankomt. Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht. Je programma gaat op maandag van start.

Tijdens lokale vakantieperiodes en feestdagen kunnen sommige projecten te komen vervallen. Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden of vakantiedagen? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Jouw reisschema

Week 1

Maandag

Op maandagochtend begin je met een introductie over de tradities en cultuur van Bali. Daarna maak je een wandeltocht langs Monkey Street en de markt van Ubud. Na het avondeten bezoek je een traditionele Balinese dansshow.

Dinsdag
Je begint de dag met wandeltocht door het dorp. Je bezoekt de rijstvelden en kunt genieten van een prachtig uitzicht. In de middag wordt er een taalles georganiseerd zodat je je eerste woordjes Balinees kunt leren.

Woensdag
Op woensdag ga je je kennis van het Balinees uitbreiden. Na de lunch wordt er een kookworkshop gegeven waarin je op traditionele wijze leert te koken zoals de Balinezen.

Donderdag
Op donderdag leer je alles over de ceremonie waarin een bloem wordt geofferd. ’s Middags bezoek je de Titar Empul tempel, ook wel de Holy Water tempel genoemd.

Vrijdag
Deze dag ben je geheel vrij om zelf in te plannen. Ga ontspannen op het strand van Kuta beach, wandel door Ubud of ga winkelen in het centrum. Vraag de begeleiding om advies of tips voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden!

Week 2

Tijdens de tweede week werk je op een van de vrijwilligerswerkprojecten in de omgeving van Ubud.

Week 3

Maandag
Op maandag maak je een hike naar de vulkaan Kintamani en geniet je ’s middags van de prachtige landschappen en spice plantaties.

Dinsdag
Je begint de dag met een spirituele tour door Ubud. Je maakt de offeringsceremonie van bloemen mee, bij de Holy Water tempel en bezoekt de Goh Gajah, de olifantengrot tempel.

Woensdag
Op woensdag volg je een workshop batikken waarbij je je eigen creativiteit de…

Donderdag
Je begint de dag met een bezoek aan de Sukawati Art Traditional Market. De middag ben je vrij.

Vrijdag
Op vrijdag kun je de week op een onstpannen manier afsluiten met een heerlijke Balinese massage. In de namiddag is er een afscheidsfeestje in het vrijwilligershuis.

Let op: bovenstaand schema is onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan zijn dat het schema afwijkt door bijvoorbeeld weeromstandigheden.

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair reisverzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een Au Pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.