Balinese Spirit Dancing – Ubud

Vrijwilligerswerk | Cultuur

Beleef het ritme van Bali

 • Indonesië
 • vanaf 2 weken
 • vanaf 16 jaar

Tijdens dit culturele dansprogramma leer je de cultuur van Bali op een bijzondere manier kennen. Je volgt een schema waarin je de geschiedenis en de basis van het traditionele Balinese dansen leert en daarna elke dag praktische trainingssessies zult krijgen. De Balinese Spirit Dancing is een dansstijl die bestaat uit het uitbeelden van verhalen door middel van gebaren met vingers, handen, hoofd en ogen op een sierlijke manier. Tijdens de uitvoering van deze dans worden prachtige kleurrijke kostuums gebruikt.

 

Balinese Spirit Dancing – Ubud

Jouw programma in het kort

Wil jij op een leuke en muzikale manier kennismaken met Bali? Doe mee en leer de traditionele Balinese cultuur al dansend kennen!

 • Breng jouw passie voor dansen in de praktijk
 • Leer nieuwe culturen en tradities kennen
 • Volg dagelijkse danstrainingen
 • Dans samen met locals

Ontdek Ubud

Dit programma zal je niet alleen dichter bij de Balinese cultuur brengen, maar het zal ook je lichaam en geest kalmeren. Bovendien neem je een geheel nieuwe ervaring mee naar huis! Buiten de danslessen heb je vrije tijd om Ubud en de verdere omgeving te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Gili-eilanden, een populaire bestemming om te snorkelen en duiken. Of misschien ga je wel liever op pad naar Uluwatu, een tempel gebouwd aan de rand van een 70 meter hoge klif aan de rand van de zee en bewoond door apen. Er valt genoeg te beleven!

Benieuwd naar wat jij verder tijdens deze week precies gaat doen? Bekijk hier het schema!

Accommodatie & maaltijden

Je verblijft in het dorp Pejeng Kaja, waar je de kans krijgt om het typische Balinese leven te ontdekken. Je slaapt samen met 4 tot 8 andere personen in een kamer. Op doordeweekse dagen zijn 3 maaltijden inbegrepen (ontbijt, lunch en diner) en in het weekend zijn 2 maaltijden inbegrepen (ontbijt en diner). Bekijk alle informatie.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

Onderstaand een aantal voorbeeldopties van programmacombinaties:

 • Cultuurweek, 2 weken constructieproject & Balinse Spirt Dancing: €1.145,-
 • Cultuurweek, Balinese Spirit Dancing & 3 weken onderwijsproject: €1.325,-
 • Cultuurweek, Balinese Spirit Dancing & 1 week schildpaddenproject: €975,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie en maaltijden

Tijdens je programma in Ubud verblijf je in Pejeng Kaja, een dorpje gelegen aan de rand van Ubud.

De accommodatie waarin je verblijft heeft gedeelde kamers voor deelnemers van het programma en is voorzien van alle basisfaciliteiten. Ook is er de optie om een privé accommodatie te boeken met een aangrenzende privé badkamer. Er is Wifi in de gemeenschappelijke ruimtes aanwezig en op loopafstand zijn supermarkten en restaurants te vinden.

Indonesisch eten is lekker en divers en je kunt tijdens je verblijf een groot aantal smaken en maaltijden verwachten. Typische Indonesische gerechten zijn bijvoorbeeld mie goreng (gebakken noedels en groenten), nasi goreng (gebakken rijst en groenten) of gado gado (gemengde groenten met een satésaus). Voor degenen die geen vlees eten, maakt de Indonesische keuken vaak gebruik van tofu en tempeh. Ook worden er enkele westerse gerechten aangeboden. Het ontbijt is gevarieerd en bestaat uit pannenkoeken, vers fruit, toast, enz. Thee, koffie en gezuiverd water zijn verkrijgbaar bij het huis. Het wordt sterk afgeraden om kraanwater te drinken!

Jouw reisschema

Maandag tot Vrijdag:

Na het ontbijt krijg je een introductie rondom 'Traditional Balinese Spirit Dancing' en na de lunch heb je danslessen.

8:00       Ontbijt
9.00 - 11.00 Traningsessies
12:00     Lunch
13.00 -16.00 Oefensessies
18:00 Diner

Buiten het programma om zijn er geen geplande activiteiten. In je vrije tijd en gedurende het weekend kun je op eigen gelegenheid genieten van al het moois dat Bali te bieden heeft!

Dit weekprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen onder invloed van het weer, lokale en/of onvoorziene omstandigheden. 

Vertrekmogelijkheden

Dit programma start op een maandag. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06.00 uur en 20.00 uur aankomt op de internationale luchthaven van Denpasar (DPS). Na aankomst word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Je kunt op de volgende data starten met het 'Balinese Spirit Dancing' programma:

Startdata 2020

 • 6 of 20 januari
 • 3 of 17 februari
 • 2 of 16 maart
 • 6  of 20 april
 • 4 of 18 mei
 • 1 of 15 juni
 • 6 of 20 juli
 • 3 of 17 augustus
 • 7 of 21 september
 • 5 of 19 oktober
 • 2 of 16 november
 • 7 of 21 december
Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc. Daarnaast vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen en ontvang je formulieren waarmee je een Verklaring Omtrent Gedrag dient aan te vragen.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek een een paklijst. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer twee tot drie weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair reisverzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een Au Pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.