Vrijwilligerswerk in Mexico

Vrijwilligerswerk | Regulier

Een mix van Spanje en Maya

 • Mexico
 • vanaf 2 weken
 • vanaf 18 jaar

''Het land van de Maya's'', Mexico, vormt de schakel tussen de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Het meest bevolkte Spaanssprekende land ter wereld heeft meer dan 128 miljoen inwoners. Ruim 23 miljoen daarvan wonen in Mexico-Stad, wat het een van de grootste steden ter wereld maakt! Onze projecten vinden 1400 kilometer oostwaarts plaats, in Mérida. Deze pittoreske en romantische hoofdstad van de staat Yucatán kenmerkt zich door een mix van Spaanse en Mayaanse tradities en invloeden. Tijdens en buiten je vrijwilligerswerk zal je versteld staan van de rijke historie, warme stranden en vele excursies die je kunt maken! Highlights zijn de havenstad Progreso aan de Golf van Mexico, de toeristische hotspot Cancún of de buurlanden Guatemala en Belize.

 

 

Vrijwilligerswerk in Mexico

Jouw programma in het kort

Verken het kleurrijke Mexico tijdens je vrijwilligerswerk. Begin je avontuur met een verrassende cultuurweek en duik in het land van de Maya's.

 • Een gevarieerd aanbod van vrijwilligerswerkprojecten
 • Ontdek de Spaanse en Mayaanse invloeden in het pittoreske Mérida
 • Vele cultuur- en natuurexcursies mogelijk
 • Combineer je vrijwilligerswerk met een taalcursus Spaans
Mexico vrijwilligerswerk

De projecten in Mexico

In Mérida bieden we een divers aanbod van projecten aan. Ben jij een echte natuurliefhebber? Bekijk dan eens ons milieuproject. Word ambassadeur van de natuur en creëer bewustzijn over het milieu bij zowel kinderen als volwassenen. Je helpt ze inzien waarom het belangrijk is om het Mexicaanse ecosysteem te beschermen.

Als jij graag mensen helpt en met kinderen werkt is het basisonderwijsproject iets voor jou! Door de coronamaatregelen kunnen Mexicaanse families financieel gezien nauwelijks onderwijs veroorloven. Met dit project help je kinderen en families die het zwaarst getroffen zijn. Je ondersteunt lessen op de basisschool in een van de oudste wijken van Mérida.

Ons project gezondheidsvoorlichting betrekt de bevolking bij gezondheids- en zorgprojecten, waarbij jij als vrijwilliger voorlichting geeft. Goede hygiëne en voeding, schoon drinkwater en recycling zijn enkele thema's die aan bod komen. Niet overal in Mexico is deze kennis vanzelfsprekend, maar als vrijwilliger kun jij veel locals bereiken en informeren!

Je kunt in Mérida ook terecht bij onze constructie en renovatie projecten. Je helpt de bevolking van het platteland met het onderhouden van scholen, speeltuinen, verzorgingstehuizen en meer. Ook bouw je samen nieuwe faciliteiten en kun je ingezet worden op diverse bioprojecten. Gegarandeerd een gevarieerd vrijwilligerswerkproject!

Cultuurweek in Mérida

Voordat je begint aan vrijwilligerswerk in Mexico neem je deel aan de cultuurweek. Zo start je ultiem voorbereid met je project.

Vrijwilligerswerk Events

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of iemand van het vrijwilligerswerk team? Bekijk hier de online presentaties en persoonlijke afspraakmomenten en stel je vragen!

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Er zijn meerdere programma samenstellingen mogelijk. Wil je hierover graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met het vrijwilligerswerk team.

Programmakosten

 • Cultuurweek + 3 weken milieuproject: €1385,-
  Cultuurweek + 4 weken milieuproject: €1620,-
 • Cultuurweek + 3 weken basisonderwijsproject: €1295,-
  Cultuurweek + 4 weken basisonderwijsproject: €1505,-
 • Cultuurweek + 3 weken gezondheidsvoorlichting: €1385,-
  Cultuurweek + 4 weken gezondheidsvoorlichting: €1620,-
 • Cultuurweek + 2 weken constructie en renovatie: €1120,-
  Cultuurweek + 3 weken constructie en renovatie: €1385,-

Inclusief vrijwilligerswerk in Mexico

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het vrijwilligerswerk team
 • Deelname aan onze voorbereidingsworkshop
 • Handboek Mexico; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden gedurende de gehele reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Mexico
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk in Mexico

 • Administratiekosten: €100,-
 • Vliegticket naar Mexico
 • Annuleringsgarantie- specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (noodzakelijk voor deelname): €41,35
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Bekijk hier hoe de programmakosten worden besteed.

Accommodatie & maaltijden

Tijdens het vrijwilligerswerk zijn accommodatie en maaltijden inbegrepen. Je verblijft in een centraal gelegen accommodatie in Mérida met aparte slaapkamers voor mannen en vrouwen en een gedeelde woonkamer, waar je met andere internationale vrijwilligers kunt eten en relaxen. Maaltijden zullen typisch Mexicaans bereid zijn (pittig!) en zijn zeer geschikt voor vegetariërs. Denk aan maistortilla's, bonen, rijst en veel pepers.

Op loopafstand van de accommodatie ligt de supermarkt en vind je verschillende restaurants, kerken en kunst en cultuurcentra. Met het openbaar vervoer ben je binnen 30 minuten bij de stranden van de Golf van Mexico of de Caribische Zee, de havenstad Progreso of onaangetaste Maya dorpjes en jungle excursies. Verder kent Mexico het gehele jaar door tropische temperaturen van 35 tot 40 graden en een hoge luchtvochtigheid. Wij raden dus aan gepaste kleding mee te nemen.

Ben jij geschikt als vrijwilliger?
 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je bent een ondernemend persoon en zelfstandig ingesteld
 • Je vraagt een Verklaring Omtrent Gedrag aan
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen
 • Je neemt deel aan onze voorbereidingsworkshop

Wanneer jij op een project met kinderen wilt gaan werken, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Lees hier meer over onze visie & missie en over vrijwilligerswerk met kinderen.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met dit programma. Het is de bedoeling dat je op zaterdag of zondag aankomt op de luchthaven International Mérida Airport Manuel Crescencio Rejón (MID). Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht. Tijdens lokale vakantieperiodes en feestdagen komen sommige projecten te vervallen.

Wil je meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het vrijwilligerswerk team.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor jouw succesvol verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen even toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons verdere inschrijfformulieren. Hierin geef je meer informatie over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc;
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op met onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen. Daarna zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang;
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en onderteken je onze gedragscode. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis. Denk aan: vaccinaties, visum aanvragen (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden;
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons de laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.