Horecawerk in Australië

Work & Travel | Horecawerk

Horeca professionals opgelet, ga werken in Australië!

 • Australië
 • vanaf 6 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 1.595,-

Zet je cv op scherp en doe internationale werkervaring op in de vriendelijke “no worries” cultuur Down Under. Veel Australische werkgevers zijn op zoek naar jou, dus scoor die baan voor 6 of 12 maanden in een hotel of restaurant!  Travel Active helpt je, samen met ons ervaren team in Australië, op weg en begeleidt je van boeking en kennismaking, tot het matchen met een gerenommeerde werkgever.

Horecawerk in Australië

Jouw programma in het kort

Heb jij ervaring in de horeca of toerisme en wil je graag buitenlandervaring opdoen? Kies voor internationale werkervaring in de vriendelijke no worries cultuur Down Under!

 • High end werkgevers
 • Regiovoorkeur mogelijk
 • Baangarantie vóór vertrek uit Nederland
 • Zet je cv op scherp
Work & Travel - Australië - horecawerk werken in keuken

Horecawerk op waanzinnige locaties in Australië

Tijdens je verblijf in Australië ga je voor een aantal maanden werken in een van de vele resorts of hotels in het waanzinnige land “Down Under”. Hoe meer werkervaring in dit vak, des te sneller wij een werkplek voor jou kunnen vinden die hierop aansluit.  De werkplaatsingen die onze partner kan organiseren, liggen in bekende toeristische gebieden zoals de tropische paradijsjes Hamilton Island en Lady Island, het veelzijdige Kangaroo Island en het afgelegen en mooie Coral Bay. Ook kun je terecht komen in één van de wereldsteden Sydney en Melbourne of subtropische stadjes zoals Port Douglas of Cairns. Je kunt uiteraard een voorkeur geven voor een regio of deelstaat maar we kunnen nooit 100% garanderen dat je hier daadwerkelijk terecht komt. Een plaatsing is afhankelijk van je werkervaring en de beschikbare vacatures!

Andere mogelijkheden in Australië?

Wil jij naar Australië maar weet jij nog niet precies wat je wilt gaan doen? Bekijk dan het overzicht van de mogelijkheden voor werken in Australië van Travel Active.

Programma

Werkzaamheden in de horeca

In Australië kun je op verschillende plekke terechtkomen. Jouw ervaring en wensen spelen hierbij een belangrijke rol. Enkele voorbeelden zijn:

 • Koks & keukenpersoneel - Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring (stage) als kok én je hebt een koksopleiding afgerond.
 • Gastheer/gastvrouw (bediening) - Je moet minimaal 1 jaar werkervaring (stage) hebben in een 4 of 5 sterren hotel of in een luxe restaurant en/of een relevante opleiding gevolgd hebben.  Jij weet hoe je gasten in de watten moet leggen. Enige wijnkennis is mooi meegenomen.
 • Barman/barvrouw - Je hebt gastvrijheid hoog in het vaandel staan en hebt enige werkervaring achter een bar. Australiërs hechten veel waarde aan uitstraling. Dit is vaak een meerwaarde t.o.v. werkervaring.
 • Kamermeisje/housekeeping - Je hebt weinig tot geen aantoonbare werkervaring nodig. Houd er rekening mee dat je fysiek zwaarder werk moet doen en je vaak onder druk moet werken. Werkgevers van een 4 of 5 sterren hotel kunnen wel enige werkervaring vragen.
 • Receptionist/informatiebalie (Front Office) - Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring (stage) als front-office medewerker en kennis van meerdere Front Office software systemen (incl. Opera). Uitstekende kennis van de Engelse taal is een vereiste.
Salaris

Houd er rekening mee dat iedere werkweek er anders uit ziet. Werken in de horeca en toerisme betekent zoals je weet onregelmatig én hard werken. Motivatie en de wil om leren en graag te willen werken zijn bij dit programma het belangrijkste. Twijfel je of je wel over voldoende ervaring beschikt, bel ons! De verdiensten voor alle functies zijn (zeer) goed te noemen. Het salaris varieert van $18 - $25 per uur bruto.

Accommodatie & maaltijden

Afhankelijk van de werkgever waar je straks aan het werk gaat, zoek je zelf woonruimte of zorgt de werkgever hiervoor (in dat geval wordt dit verrekend met je salaris). De kosten voor maaltijden zijn voor eigen rekening.

Reisdetails

Iets voor jou?
 • Je hebt werkervaring in dit vak en/of een gerelateerde opleiding afgerond
 • Je bent zeer gemotiveerd om hard te werken en bent leergierig
 • Je beschikt over correcte omgangsvormen en hebt een verzorgd uiterlijk
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 30 jaar (geen uitzonderingen)
 • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar (volledig zomer- of winterseizoen)
Prijs
 • Je hebt werkervaring in dit vak en/of een gerelateerde opleiding afgerond
 • Je bent zeer gemotiveerd om hard te werken en bent leergierig
 • Je beschikt over correcte omgangsvormen en hebt een verzorgd uiterlijk
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 30 jaar (geen uitzonderingen)
 • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar (volledig zomer- of winterseizoen)
Vertrekmogelijkheden
 • Er zijn 2 startmomenten, namelijk oktober (Australische zomerseizoen) en maart (Australische winterseizoen) .
  • Start in oktober 2021: boeken tot 1 augustus 2021
  • Start in maart 2021: boeken tot 1 december 2020
Procedure

Interesse?
Mail ons je CV! Vervolgens nemen wij telefonisch contact met je op en kun jij je wensen uitspreken m.b.t. locatie en type bedrijf waar je graag aan het werk zou willen. Ook vragen wij je om een Engelse taaltest te maken. Op basis hiervan bespreken wij met onze Australische partner of er mogelijkheden voor je zijn. Is het antwoord positief dan kun je het programma boeken via onze website.

Na boeking
Nadat jij het boekingsformulier hebt ingevuld, ontvang je van ons zeer uitgebreid aanmeldingspakket. Na een kennismakinsgesprek met onze Australische collega's (via Skype) en je de aanbetaling hebt voldaan gaan wij voor jou op zoek naar een geschikte werkplek voor jou!

Na acceptatie
Zodra wij een leuke werkplek gevonden denken te hebben, nemen wij gelijk contact met je op! Na het goede nieuws wordt er gestart met de plaatsingsprocedure, het matchen van jou met een potentiële werkgever. Deze procedure kan enkele weken duren. Ondertussen kun jij je working holiday visum gaan aanvragen.

Na plaatsing
Als er een werkplek is gevonden, wordt deze aan je voorgelegd en in veel gevallen vindt er nog een telefonisch interview tussen jou en je werkgever plaats. Indien de werkgever nog steeds enthousiast is, is je werkplaatsing rond en je startdatum bekend. Jij kunt dan je ticket boeken (of door Travel Active laten doen) waarna wij de gegevens doorgeven aan onze partnerorganisatie ter plekke die je hostelovernachtingen boekt en je aankomst verder voorbereidt. Als alles rond is en je hebt een reisverzekering afgesloten, ben jij klaar voor vertrek!

Extra’s

Taalcursus in Australië

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door je reis te beginnen met een taalcursus kun je rustig aan het Aussie leven wennen en ervoor zorgen dat je al aardig wat Engels spreekt voordat je start met werken. Wanneer jij kiest voor een taalcursus Engels in Sydney of Surfers Paradise, kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kun je al een taalcursus volgen vanaf 2 weken en kun je verblijven in een gastgezin of hostel. Word met open armen ontvangen door een Australisch gastgezin en leer nog sneller Engels of ontmoet alvast wat backpackers in het hostel als voorproefje op jouw avontuur. De keuze is aan jou!

De voordelen van een taalcursus in Australië

Na alle informatie nog niet overtuigd? Hier 5 voordelen van een taalcursus Engels in Sydney of Surfers Paradise kort op een rijtje:

 • Je beleeft je buitenlandavontuur intensiever indien je de taal goed spreekt,
 • Je hebt vaak een streepje voor bij het zoeken van werk,
 • Het is een goede manier om je buitenland avontuur te beginnen (niet meteen aan het werk, eerst wennen aan Australië en de taal)
 • Een buitenlandse reis met taalcursus staat goed op je CV,
 • Je betaalt maar 1x administratiekosten.

In Australië kun je al een taalcursus volgen vanaf twee weken. De prijs is afhankelijk van het aantal weken en de accommodatie die je kiest. Meer weten over deze optie? Bekijk dan onze taalreizen in Australië.

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Kun je, nadat je je reis geboekt hebt, onverwacht toch niet op reis vanwege een ernstige gebeurtenis*, dan is het fijn wanneer je goed verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is tevens een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van onze annuleringsgarantie. De kosten voor de Travel Active annuleringsgarantie bedragen 5% van de totale programmakosten & € 5,50 administratiekosten.

*zoals beschreven staat in de algemene voorwaarden, o.a. levensbedreigende ziekte, overlijden van verzekerde of familie in de 1e & 2e graad.

Zo boek jij jouw Backpackreis

 
1

Start

Boek de backpackreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.