Toeristisch werk in Canada

Work & Travel | Horecawerk

Ga werken in een hotel of skiresort in Canada!

 • Canada
 • Van 3 tot 12 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar

In Canada zijn er veelzijdige mogelijkheden om zowel in de zomer als winter toeristisch werk te doen! Zo breid je jouw cv uit met een flinke dosis internationale werkervaring. Wil je werken op een golfclub of in een skiresort? Of in een hotel, restaurant of café? Wij bereiden je voor vanaf het moment van boeking tot aan jouw vertrek en zorgen bovendien voor een gegarandeerde werkplaatsing.

Toeristisch werk in Canada

Jouw programma in het kort

Wil jij jouw ervaring in de horeca of toerisme uitbreiden met een fantastische buitenlandervaring en weet je van aanpakken? Dan is ons werkprogramma in Canada iets voor jou!

 • Uitgebreide mogelijkheden voor verschillende soorten werk en werkgevers
 • Voorkeur opgeven voor soort werk mogelijk
 • Baangarantie vóór vertrek uit Nederland
 • Geweldige aanvulling op je CV

Werken en reizen in Canada

Je vertrekt met een Working Holiday Visum naar Canada, waarmee je tot maximaal een jaar in Canada kunt werken en reizen. Je werkplaatsing is minimaal voor 3 maanden, in de zomer van juni tot september. Langer is echter ook mogelijk; het volledige zomerseizoen loopt van mei tot oktober. Je kunt dan bijvoorbeeld terecht op Vancouver Island of in een wereldstad als Calgary. Wil je liever in de winter werken? Dat kan van december tot april (minimale periode), maar ook vanaf november tot mei. Plaatsingen in Banff of Whistler behoren onder andere tot de mogelijkheden. In hotels zijn ook werkplaatsingen van een jaar mogelijk. Je kan je voorkeur opgeven voor bepaald werk of een specifieke werkgever, maar dat kunnen we niet garanderen. Een plaatsing is mede afhankelijk van je werkervaring, opleiding en niveau van je Engels.

Programma

Werkzaamheden

Je kunt in Canada op allerlei verschillende plekken terecht komen. Jouw wensen en ervaring spelen hierbij een belangrijke rol. Een aantal voorbeelden:

 • Receptionist/informatiebalie of hostess in een hotel
 • Medewerker Food and Beverage
 • Medewerker housekeeping (geen werkervaring vereist)
 • Ondersteunende werkzaamheden in de keuken (o.a. afwas)
 • Barman/vrouw
 • Banen gerelateerd aan het seizoen (zoals skiverhuur in de winter en mountainbike verhuur in de zomer)
Salaris

Het salaris is minstens het minimum loon, zo’n CAN $ 15 per uur. Houd er wel rekening mee dat elke werkweek er weer anders uit kan zien en dat er vaak sprake is van onregelmatige werktijden. Je moet dus flexibel zijn en je handen flink uit je mouwen kunnen steken.

Accommodatie & maaltijden

Bij hotels komt het veel voor dat er accommodatie beschikbaar is voor medewerkers (de kosten worden dan verrekend met je salaris). Het kan ook zo zijn dat je zelf apart accommodatie moet regelen, onze plaatselijke partnerorganisatie brengt jou dan in contact met particuliere verhuurders. Kosten voor maaltijden zijn voor eigen rekening.

 

Reisdetails

Iets voor jou?
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 30 jaar (geen uitzonderingen mogelijk).
 • Je bent in de zomer minimaal 3 maanden beschikbaar en in de winter minimaal 4 maanden.
 • Je hebt werkervaring en/ of een gerelateerde opleiding in de richting van het soort plaatsing dat je zoekt.
 • Je bent bereid hard te werken en bent fysiek fit.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt een verzorgd uiterlijk.
Prijs

Programmaprijs Toeristisch Werk Canada: vanaf  €1195,-

Inclusief bij Toeristisch Werk Canada:

 • Bemiddeling en begeleiding door Travel Active in Canada
 • Handleiding om je Working Holiday visum aan te vragen
 • Handboek met uitgebreide informatie ter voorbereiding
 • Korte en praktische oriëntatie na aankomst
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Hulp en begeleiding bij vragen of problemen tijdens je verblijf in Canada

Exclusief bij Toeristisch Werk Canada

 • Administratiekosten Travel Active  € 100
 • Retourticket Canada
 • Kosten voor quarantaine bij aankomst in een door de overheid goedgekeurd hotel (3 nachten) en daarna 11 nachten in een zelf gekozen accommodatie
 • Transfer vanaf de luchthaven naar je bestemming in Canada
 • Reis-en werkverzekering bijv. Tasman Verzekeringen
 • Annuleringsgarantie
 • Working Holiday Visum ongeveer CAN $ 250
Vertrekmogelijkheden

Er zijn 2 startmomenten, namelijk mei/ juni (zomerseizoen) en november/ december (winterseizoen).

 • Start in november/ december 2021: boeken tot 15 augustus 2021
 • Start in mei/ juni 2022: boeken tot 15 februari 2022
Procedure

Interesse?

Vul dan het boekingsformulier in op onze website. Zodra wij dit verwerkt hebben ontvang je van ons een zeer uitgebreid aanmeldingspakket. Dit moet je helemaal invullen en aan ons terugsturen. Wij controleren dan of alles klopt en compleet is, waarna wij je pakket doorsturen naar onze Canadese partnerorganisatie.

Acceptatie

Als ook onze Canadese partnerorganisatie jouw pakket heeft gecontroleerd en akkoord heeft bevonden, wordt je officieel geaccepteerd voor het programma. Wij zullen je hierover informeren zodra wij bericht hebben ontvangen van onze partnerorganisatie.

Plaatsing

Nadat je geaccepteerd bent start de plaatsingsprocedure, het vinden van een passende werkplek. Jij kunt ondertussen alvast je Working Holiday visum aanvragen. Het vinden van een plaatsing kan enkele weken duren. Zodra wij denken dat er een geschikte werkplek voor je is gevonden nemen wij meteen contact met jou op. De details worden dan met je besproken en meestal vindt er ook nog een telefonisch interview tussen jou en je werkgever plaats. Als jullie daarna beiden enthousiast zijn is je werkplaatsing rond en is duidelijk vanaf welke datum jij aan de slag kunt in Canada.

Vertrek

Nu je plaatsing rond is en je startdatum bekend is kun jij je vliegticket gaan boeken. Geef je reisdetails s.v.p. aan ons door, zodat wij deze ook kunnen doorgeven aan onze partnerorganisatie. Sluit ook een passende reisverzekering af, die geschikt is voor het verrichten van betaald werk in het buitenland. Nu ben jij zo goed als klaar voor vertrek!

Extra’s

Taalcursus in Canada

Een goede voorbereiding is het halve werk! Door eerst een taalcursus te volgen kun je rustig acclimatiseren en wennen aan je nieuwe Canadese leven. Ook kun je er op deze manier voor zorgen dat je al redelijk goed Engels spreekt voordat je begint met werken. Wanneer jij kiest voor een taalcursus Engels in Vancouver kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kun je al een taalcursus volgen vanaf 1 week en kun je verblijven in een gastgezin of residentie. Bovendien organiseert de taalschool regelmatig leuke activiteiten, zoals uitstapjes naar verschillende steden en het bezoeken van bezienswaardigheden. Boek je een taalcursus bij je werkprogramma, dan betaal je evengoed maar één keer de administratiekosten.

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Kun je, nadat je je reis geboekt hebt, onverwacht toch niet op reis vanwege een ernstige gebeurtenis*, dan is het fijn wanneer je goed verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is tevens een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van onze annuleringsgarantie. De kosten voor de Travel Active annuleringsgarantie bedragen 5% van de totale programmakosten & € 5,50 administratiekosten.

*zoals beschreven staat in de algemene voorwaarden, o.a. levensbedreigende ziekte, overlijden van verzekerde of familie in de 1e & 2e graad.

Zo boek jij jouw Backpackreis

 
1

Start

Boek de backpackreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.