Backpacken in Nieuw-Zeeland – individueel

Work & Travel | Backpacken

In Nieuw-Zeeland beleef jij de tijd van je leven!

 • Nieuw-Zeeland
 • vanaf 1 maand
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 2.095,-

Helaas is het tot zeker 1 januari 2022 niet mogelijk om af te reizen naar Nieuw-Zeeland voor een Work & Travel avontuur. Wij verzoeken u daarom te wachten met het inplannen van een (online) persoonlijke afspraak tot tenminste het einde van dit jaar. Tegen die tijd kunnen wij u voorzien van concretere informatie over de toekomst van het Work & Travel programma in Nieuw-Zeeland. 

Gelukkig is het op dit moment wel mogelijk om het Work & Travel programma in Canada te doen! Meer weten? Bezoek de programmapagina en ontdek de mogelijkheden in Canada! 

Een reiziger vatte het mooi samen: "Nieuw-Zeeland is één groot Windows bureaublad achtergrond". Zowel het Noorder- als het Zuidereiland zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben elk een ander karakter en zijn zeer verschillend qua natuur. Op het Noordereiland vind je actieve vulkanen, subtropische eilandjes, zwavelmeren en dolfijnenbaaien. Op het Zuidereiland vind je inheemse bossen, kristalheldere ‘mirror lakes’, hoge bergketens, gletsjers en steile fjorden met watervallen. Nieuw-Zeeland is erg goed te bereizen en zo kun je kennis maken met al het moois dat het land te bieden heeft. Van de Maori cultuur tot extreme sporten in Queenstown ‘the Adrenalin capital of the world’, je zult je niet snel vervelen!

Backpacken in Nieuw-Zeeland – individueel

Jouw programma in het kort

Wil jij alleen of samen met een vriend(in) al reizende en werkende het spectaculaire Nieuw-Zeeland ontdekken? Kies voor backpacken bij Travel Active!

 • Werken om je reis te bekostigen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Geniet van de 'no worries' mentaliteit
 • In je eentje afreizen…jouw avontuur!
 • Voor vertrek toegang tot “job database”
Work-Travel-Nieuw-Zeeland-backpacken-individueel

De reis naar Nieuw-Zeeland

Vlieg jij alleen of met een vriend/vriendin naar Nieuw-Zeeland, en wil je zelf je vertrekdatum bepalen? Kies dan voor onze Individuele reis! Hierbij maak je gebruik van alle services van Travel Active, voor vertrek & tijdens je verblijf maar ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wel regelen we voor jou compleet een verzorgde stopover in Singapore of Hong Kong.

Welke backpacker baantjes zijn er in Nieuw-Zeeland?

Na de oriëntatie in Auckland kan je avontuur echt beginnen! Ga meteen op zoek naar werk, ontdek Auckland en de prachtige eilandjes net buiten de stad of duik de kroeg in met een aantal reisgenoten. Onze lokale collega’s geven je graag je advies over hoe je het beste kunt solliciteren.

Programma

Werken en reizen

Daarom op reis met Travel Active!
Voor vertrek al solliciteren op dat gave baantje in Nieuw-Zeeland? Onze lokale collega’s in Auckland zijn al 20 jaar expert in het vinden van werk voor de vele backpackers en nu kun je voor vertrek ook alle vacatures al eens bekijken en zelf meteen solliciteren. Work hard, play hard & earn money!

Soorten banen
Aan de slag bij Hobbiton (de filmset van…), meehelpen op een wijngaard of een baantje in een hotel? Dat is nog maar een greep uit de baantjes die je via ons kunt scoren.

Om je reis te kunnen financieren dient er gewerkt te worden. Ben je niet te kritisch, pak je alles aan en wil je voor vertrek al eens kijken wat er aan vacatures beschikbaar is? Lees meer over de backpackers baantjes in Nieuw-Zeeland.

Ticket

Een jaarretourticket* is bij de reissom inbegrepen. Van een eenvoudig retourtje Nieuw-Zeeland tot een ticket met stops in Azië en Australië.  Je bepaalt zelf de verblijfsduur van de stopovers maar de hele reis mag maximaal 365 dagen duren. Het vliegticket is onbeperkt wijzigbaar wat betreft datum  (je betaalt hiervoor wijzigingskosten) en hiermee zeer geschikt voor jou als backpacker.  Je vliegt met Qantas.

*vluchten kunnen tot ca. 9 maanden vooruit geboekt worden. Dit betekent dat wanneer je gewenste terugreisdatum zo ver in de toekomst ligt dat deze nog niet geboekt kan worden, wij een fictieve terugreisdatum voor je reserveren welke je t.z.t. dient aan te passen naar de door jou gewenste datum. De luchtvaartmaatschappij brengt hiervoor wijzigingskosten in rekening. Deze kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Combi Australië en Azië route met Qantas

Heenreis: Amsterdam – Singapore – Sydney - Auckland
Terugreis Auckland - Sydney – Singapore – Amsterdam

Reisdetails

Is backpacken iets voor mij?

Reizen door Australië is een ervaring om nooit meer te vergeten. Wil je daarnaast gaan werken om alles uit jouw backpackreis te halen, dan zul je met een aantal dingen rekening moeten houden en moeten regelen:

 • Je bent 18 t/m 30 jaar oud (geen uitzonderingen)
 • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit
 • Je reist alleen of met een vriend/vriendin
 • Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt
 • Je regelt (samen met Travel Active) je Working Holiday visum
 • Je bent avontuurlijk ingesteld en gemotiveerd om er een top tijd van te maken!
Procedure

Na boeking via de website

Zodra jij de reis via onze website hebt geboekt, sturen wij je per email een aantal formulieren toe die je mag invullen en samen met een kopie van je paspoort naar ons terug mag sturen. Ook ontvang je van ons de factuur voor de aanbetaling (€ 100 administratiekosten & 30% van de programmakosten).

Boekingsbevestiging  (= acceptatie)

Zodra wij de door jou ingevulde formulieren & je aanbetaling binnen hebben, gaan wij je reservering vastleggen en ontvang je van ons je boekingsbevestiging (acceptatiepakket) met daarbij een overzicht van de vluchten die er voor je gereserveerd staan plus een handleiding voor het aanvragen van je Working Holiday visum.

Ook ontvang je de factuur voor de resterende programmakosten. Zodra je dit bedrag betaald hebt, zullen wij je vliegticket uitprinten.  Na ticketafgifte ontvang je een aparte factuur voor de luchthavenbelastingen.

Je reisbescheiden (=  plaatsing)

Nadat je vliegticket is uitgeprint ontvang je van ons je reisbescheiden (plaatsingspakket).

Prijzen

Backpacken Individueel Nieuw-Zeeland    € 2095*  exclusief luchthavenbelastingen

*hoogseizoentoeslag € 130 bij vertrek in de periode tussen 1 december en 15 januari &  1 juli en 1 september

Inclusief

 • Voorbereiding & begeleiding van een vast contactpersoon vanaf het moment van boeking tot je terugkomst in Nederland
 • Handboek Backpacken; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Job Plus Pakket: voor vertrek toegang tot vacatures gerenommeerde werkgevers
 • Wijzigbaar jaarretourticket Nieuw-Zeeland, eventueel inclusief Australië en/of Azië
 • Stopoverprogramma in Singapore op de heenreis (retourtransfers & 1 hotelovernachting)
 • Airport transfer Auckland naar hostel, enkele reis
 • Drie overnachtingen in Auckland’s Base Hostel – inclusief ontbijt
 • Uitgebreide reis- en werkoriëntatie op ons kantoor in Auckland
 • Persoonlijke begeleiding bij het vinden van werk
 • Nieuw-Zeelandse bankrekening & sofinummer
 • Gratis gebruik Internet op ons kantoor in Auckland
 • Maandelijkse nieuwsbrief met informatie over activiteiten, evenementen en werk
 • YHA lidmaatschap (hostelketen)
 • Nieuw-Zeeland postadres en het doorsturen van post naar verblijfadres
 • Emergency Hotline - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Hulp bij de afhandeling van belasting- en pensioengelden
 • Nieuw-Zeelandse SIM kaart (pre paid)

Exclusief bij Individueel Nieuw-Zeeland incl. startpakket

 • Administratiekosten € 100,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Luchthavenbelasting vliegticket houd rekening met ca. € 800
 • Nieuw-Zeelands Working Holiday visum NZD 280  (wijzigingen voorbehouden)
 • Nieuw-Zeelandse Staatsbelasting  € 55,-
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor Backpacken in het buitenland
Vertrekdata

Je kunt het hele jaar door vertrekken.

Oriëntatie in Auckland

In Auckland zijn er drie overnachtingen in een hostel in het centrum voor je gereserveerd.  De dag na aankomst ben je welkom op het kantoor van onze lokale partner en hoor je alle ins en outs over werken, een bankrekening openen etc.   Je krijgt tips en advies m.b.t. het vinden van werk via ons eigen uitzendbureau. 

Uiteraard kun je gedurende je hele verblijf in Nieuw-Zeeland op Travel Active en onze collega's in Auckland terecht voor al je vragen en advies.

Extra’s

Taalcursus in Nieuw-Zeeland

Wil jij goed voorbereid beginnen aan jouw Work & Travel avontuur? Start dan met een taalcursus Engels in Auckland of een taalcursus Engels in Queenstown. Door je reis te beginnen met een taalcursus, zet jij je niveau Engels in een korte tijd weer op scherp. Onze talenschool in Auckland biedt speciale modules aan die jou perfect voorbereiden op een werkperiode in Nieuw-Zeeland. Zeker in de drukke zomermaanden hebben de werkgevers de werknemers voor het kiezen. Spreek jij perfect Engels? Dan heb jij net dat ene streepje voor die jou die fantastische job oplevert!

Get into the "Kiwi way of life"

De Engelse taalcursussen kun je al vanaf 2 weken volgen. Kies voor een verblijf bij één van de vele gastvrije gastgezinnen. Zo kun je alvast rustig wennen aan de relaxte "Kiwi way of life”. Kies je ervoor om in een studentenhuis te verblijven, dan deel je het huis met meerdere internationale studenten. Ook hartstikke gezellig!

Auckland of Queenstown?

Auckland

In Auckland kun je onder andere kiezen voor een intensieve cursus, waarbij je ook keuzes kunt maken uit Electives. Een Elective is een soort keuze module. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld conversatie, iets wat je goed kan gebruiken in het dagelijks leven tijdens het werken. Zeker handig bij het vinden van een baan! Daarnaast kunnen we Auckland ook zeker aanraden, omdat je als backpacker allereerst aankomt in Auckland. Een mooie kans om alvast te wennen aan het leven in Nieuw-Zeeland!

Queenstown
De talenschool in Queenstown biedt veel extra mogelijkheden. Je kunt jouw lessenpakket aanvullen met verschillende excursies, ski/snowboard lessen en kajak lessen. (bekijk hier de opties) Deze lessen behoren tot jouw lessenpakket en vinden meestal in de middag plaats. Een leuke optie om Nieuw-Zeeland op een andere manier te leren kennen!

De 5 voordelen op een rijtje

Na alle informatie nog niet overtuigd? Hier 5 voordelen van een taalcursus Engels ter voorbereiding van jouw Work & Travel avontuur:

 • Je beleeft je buitenlandavontuur intensiever indien je de taal goed spreekt,
 • Je hebt vaak een streepje voor bij het zoeken van werk,
 • Het is een goede manier om je buitenland avontuur te beginnen (niet meteen aan het werk, eerst wennen aan Nieuw-Zeeland en de taal)
 • Een buitenlandse reis met taalcursus staat goed op je CV,
 • Je betaalt maar 1x administratiekosten.

Perfecte aansluiting op jouw Work & Travel avontuur

Een taalcursus is perfect aan te sluiten op jouw Work & Travel avontuur. Elke maandag kun je beginnen met een taalcursus, vanaf zondag kun je al naar de accommodatie. Mocht je eerder aankomen in Nieuw-Zeeland? Dat is geen probleem! Met onze Backpacken reizen kun je makkelijk een aantal nachten bijboeken. Je kunt de programma's helemaal op maat op elkaar aan laten sluiten.

Xtra pakket

Travel Active is er op gespitst voor jou een onvergetelijke reis te regelen en biedt jou de mogelijkheid om een leuk pakket samen te stellen met een gave excursie, extra overnachtingen of een bridgeclimb. Je kunt uit verschillende items kiezen en je stelt vervolgens een eigen pakket samen! Boek bijvoorbeeld extra overnachtingen in Auckland, een bridgeclimb, een dagtour naar Bay Islands en nog meer!

Epic New Zealand pakket

Wil jij na aankomst even ontspannen, Auckland en omgeving ontdekken en nieuwe vrienden maken?

Boek dan nu het “Epic Nieuw-Zeeland” pakket (geef je interesse door aan het Work & Travel team).

DAG 1 t/m DAG 3 GET READY – Aankomst, check in, chill out en bereid je voor op een leuke eerste week.
Meet & greet en welkomstdiner. Oriëntatie op het kantoor van IEP, stadswandeling door het waanzinnige Auckland om jezelf beter te kunnen oriënteren.
Haka introductie bij de Maori’s, avondje op stap tijdens de beruchte pubcrawl…

DAG 3 t/m DAG 6 OP PAD
Je reist van Auckland naar de Bay of Islands, Paihia. Hier heb je tijd om te zwemmen, Paihia te ontdekken en te relaxen. ’s Avonds is er een gezellig diner.
Cape Reinga & 90 mile beach, sandboarden, trekking door oerbos en vele fotomomenten!
Nachtcruise Bay of Islands met snorkelen, kajakken, BBQ in kiwi stijl, waanzinnige sterrenhemel en nog meer fotomomenten!

Prijs: €295,00

Inclusief

 • 6 overnachtingen (3 in Auckland, 3 in Bay of Islands)
 • 4 x ontbijt, 3 x diner
 • Auckland Museum – Maori Cultural performance
 • Auckland City walking your
 • Pub Crawl
 • Cape Reinga Day Trip
 • Dune Surfing en Sandboarding
 • Overnight Scenic Cruise in the Bay of Islands
 • Kajakken

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Kun je, nadat je je reis geboekt hebt, onverwacht toch niet op reis vanwege een ernstige gebeurtenis*, dan is het fijn wanneer je goed verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is tevens een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van onze annuleringsgarantie. De kosten voor de Travel Active annuleringsgarantie bedragen 5% van de totale programmakosten & € 5,50 administratiekosten.

*zoals beschreven staat in de algemene voorwaarden, o.a. levensbedreigende ziekte, overlijden van verzekerde of familie in de 1e & 2e graad.

Zo boek jij jouw Backpackreis

 
1

Start

Boek de backpackreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.