Infodagen Gratis magazine

Een goede voorbereiding is van essentieel belang wanneer je ervoor kiest om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed door het vrijwilligerswerkteam van Travel Active. Immers, door een goede voorbereiding haal je het maximale uit je vrijwilligerswerk en vertrek je met de juiste verwachtingen richting je bestemming. Een verplicht onderdeel in de voorbereidingen op het vrijwilligerswerk is het volgen van een training bij Stichting Muses.

Travel Active en Stichting Muses werken nauw samen en streven beiden naar hetzelfde doel: kwalitatief goede, informatieve trainingen verzorgen om op deze manier vrijwilligers optimaal voor te bereiden op hun verblijf in het buitenland. Stichting Muses heeft veel ervaring in het organiseren van voorbereidingstrainingen, bedoelt voor iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen. Stichting Muses vergroot de impact van vrijwilligers wereldwijd. Dit doen zij door:

1. Het geven van trainingen
De training is interactief en behandelt onderwerpen zoals cultuurverschillen en hoe je nog meer kunt betekenen voor het project, o.a. door van te voren een inzamelingsactie te houden voor het project.

2. Vrijwilligers en projecten met elkaar te verbinden via het vrijwilligersnetwerk
Het vrijwilligersnetwerk is een online community. Op dit platform kunnen kennis en informatie over vrijwilligerswerk met elkaar worden gedeeld. Vrijwilligers kunnen hier vragen stellen aan ‘landen experts’, projecten / reisorganisaties kunnen hier een eigen pagina aanmaken en vrijwilliger en projecten kunnen gemakkelijk met elkaar in contact komen.

Voorbereidingstrainingen bij Muses

Reguliere voorbereiding
Deze training bereid je helemaal voor op jouw vrijwilligerswerkreis en wat je als vrijwilliger kunt verwachten zoals:
- Jouw rol als vrijwilliger op het project
- Het ervaren van de cultuurshock
- Omgaan met hechting
- Veiligheid en jouw persoonlijke 112
- Fondsenwerving en duurzaamheid
Deze training is verplicht voor iedereen die een sociaal en/of educatief project gaat doen, maar we raden het natuurlijk iedereen aan om deze training te volgen. Wanneer je je aanmeld voor een vrijwilligerswerkproject waarbij deze training verplicht is, dan is deze inbegrepen bij de programmakosten.

Wijzer met Kids
Wijzer met Kids is gericht op het werken met kwetsbare kinderen. Een training die specifieker aandacht zal besteden aan het werken bij een kleuterschool, in een kinderopvang en alle andere projecten waarbij je zorg draagt over kinderen. De zorg voor kinderen staat bij deze training centraal en er wordt veel aandacht besteed aan hechtingsprocessen bij kinderen. Deze training is gebaseerd op- en opgesteld n.a.v. de richtlijnen van Better Care Network.

Een training van Stichting Muses is inbegrepen bij de programmakosten, wanneer deze verplicht is voor het soort vrijwilligerswerk. De trainingen vinden plaats in Amsterdam en Breda en vinden meerdere keren per maand plaats. Kijk voor meer informatie op de site van Stichting Muses

Deel deze pagina