Infodagen Gratis magazine
Quinty High School Amerika 04 september 2018

Quinty kreeg eindelijk het telefoontje dat ze geplaatst is bij een gastgezin! Ze leert de familie al een beetje kennen en kreeg alle informatie over haar toekomstige school. 2 september is ze vertrokken naar New York voor de oriëntatie!

Eindelijk een gastgezin!

Hier ben ik weer met een nieuwe blogpost. En ik heb goed nieuws, want ik heb een gastgezin! Ik heb ongeveer 4 maanden op de site gestaan en in de ochtend van 27 augustus kreeg eindelijk het belletje van Travel Active. Ik ga naar Manistique in Michigan (zie het kaartje voor als je wilt weten waar het ligt). Ik was zo blij toen ik het eindelijk hoorde, dat ik de helft niet had verstaan, alle informatie over mijn gastgezin, het dorpje en de school. Maar gelukkig kreeg ik snel daarna een mailtje met alle informatie.

'Het voelde meteen goed!'

Ik ga een jaar wonen bij de familie White. Een vrouw, Melissa van 57 jaar, haar man, Tom van 61 jaar en hun kleindochter Gracie van 7 jaar. Ze zorgen doordeweeks veel voor Gracie, omdat haar moeder (Emily van 28 jaar) Melissa en Tom’s dochter, een alleenstaande moeder is die veel werkt. Ze hebben ook nog een zoon, Steven van 30. Hij is getrouwd en hij heeft een zoontje, hij woont 2 ½ uur van zijn ouders vandaan. En Melissa en Tom hebben ook nog een dochter, Katie van 32 jaar. Zij is ook getrouwd en zij heeft een dochter, zij woont 5 uur bij  haar ouders vandaan.

Maandag middag hebben we via Messenger video contact gehad en dat was ontzettend leuk. Het voelde meteen goed!

Manistique Middle & High School

De school waar ik naar toe ga heet “Manistique Middle & High School”. Het is een grote school (waar ik eigenlijk ook van droomde), omdat het een middle en high school is en omdat de enigste school in de regio is. Het is 20 tot 25 minuten rijden naar de school. Melissa of Tom gaat mij elke dag naar school brengen, omdat de schoolbus heel vroeg komt. Ze denken dat ik in 12th grade, senior year, geplaatst wordt, maar dat is nog niet helemaal zeker. Dat zoeken we nog wel uit.

Het weer in Manistique is een klein beetje te vergelijken met het weer in Nederland. Het is gelukkig niet te warm, maar ook niet te koud op dit moment. In de winter kan het wel wat kouder worden, de temperatuur kan dalen tot wel -20°C. 

New York oriëntatie

Op zondag 2 september vertrek ik met de zesde en laatste groep van Travel Active student naar New York City. Hier ga ik met andere Travel Active studenten de stad verkennen. En op woensdag 5 september vlieg ik door naar mijn gastgezin. Eerst van het Newark vliegveld naar het vliegveld van Detroit. Dan heb ik een tussenstop van bijna 2 uur. En mijn tweede vlucht is van het vliegveld van Detroit naar het vliegveld van Escabana. Daar word ik opgevangen door mijn gastgezin, en ga ik ze voor het eerst in het echt zien. Spannend!!! Ik kan niet wachten.
In de komende blogposts kan het zijn dat er ook gastbloggers wat schrijven. De gastbloggers, mijn familie, gaan dan vertellen over hun tijd in Nederland zonder mij. Hoe zij mijn tijd in Amerika ervaren.

Ik houd jullie op de hoogte over mijn exchange year!

Liefs,

Quinty

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's