Infodagen Gratis magazine

Naam: Rio
Land: Japan
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 16 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Eerlijk, actief, sociaal, vrolijk, open-minded en beleefd
Verblijfsperiode: Schooljaar
Hobby’s: Kendo, dansen, film/tv kijken, koken, basgitaar spelen en afspreken met vrienden
Bijzonderheden
: eet geen vis en houdt niet van frisdrank

 

Rio is geplaatst bij een welkomstgezin in Sneek. Dit betekent dat zij hier de eerste 6 weken mag blijven en dat wij vanaf begin oktober een permanent gastgezin voor haar zoeken in Sneek of in de omgeving. Lijkt het u leuk om Rio een tijdje in uw gezin op te nemen, neem dan contact met ons op via highschoolholland@travelactive.org of bel ons op 020 737 2062

Hallo familie,

Hoe gaat het met jullie? Ik ben Rio en ik ben 16 jaar oud. Ik woon in Hyogo prefectuur, vlakbij Kobe City in Japan. Hier komt veel wagyu-vlees vandaan en er is de één na grootste Chinatown van Japan. Ik ga ook in Kobe naar school en volg daar de Global course, want ik wil graag Engels leren en meer te weten komen over internationale onderwerpen.

Mijn droom is om een stewardess voor Emirates te worden en ik denk dat deze uitwisseling gaat bijdragen om die droom te verwezenlijken. Ik volg hier Engelse les en dat krijg ik van een Britse leraar. Ik vond het in het begin wel moeilijk maar het gaat al steeds beter en kan mijzelf goed verwoorden,  maar wil het graag nog meer verbeteren. Op mijn school zijn veel clubs en ik ben lid zelf van de muziek band waar ik de basgitaar speel. Ik vind het wel moeilijk om de basgitaar te spelen maar hoe meer ik oefen, hoe leuker ik het vind. Ook word ik blij van mode en make-up dus ik ga graag shoppen met mijn vriendinnen tijdens de vakanties, bijvoorbeeld in Osaka. Ik kijk ook graag films in mijn vrije tijd en vind het leuk om activiteiten te ondernemen en ergens heen te gaan, zoals bijvoorbeeld naar een pretpark of concert.

Nu zal ik ook mijn familie introduceren, dat bestaat uit mijn vader, zusje, opa en oma. Mijn moeder is acht jaar geleden overleden door ziekte, maar m’n oma zorgt erg goed voor ons. Ik heb ook een hond genaamd Ryo, dat van het Shiba ras is. Iedereen in de familie is dol op hem en we wandelen graag met hem. Eigenlijk ben ik dol op allerlei dieren! Ik kan goed praten met mijn familie en veel met ze delen. Ik kook ook graag en dan het liefst Koreaans. Thuis vind ik het ook leuk om te dansen; ballet of hiphop bijvoorbeeld. Vroeger deed ik elke dag aan Kendo, een Japanse vechtsport waarbij je met een bamboestok slaat, maar tegenwoordig heb ik het te druk en oefen ik één keer per week thuis.

Ondanks dat ik er erg naar uitkijken om op uitwisseling te gaan vind ik er ook wel erg spannend. Het is altijd mijn droom geweest om in het buitenland te studeren en nu gaat het dan eindelijk gebeuren! Ik ben erg benieuwd naar Nederland en jullie cultuur maar wil jullie ook graag dingen over Japan vertellen. Ik weet dat jullie veel fietsen en dat doe ik af en toe ook. Verder komt Nijntje uit Nederland en hebben jullie veel tulpen, kaas en mooie gebouwen. Nederlands leren is uiteraard één van mij doelen en ik hoop dat jullie mij daarbij willen helpen. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Groetjes, Rio

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Rio of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina