Celpe-Bras Examencursus Portugees

Heb jij plannen om te gaan studeren aan een Braziliaanse universiteit of te gaan werken bij een Braziliaans bedrijf? Dan is het Celpe-Bras certificaat een must om te hebben! Het Celpe-Bras (Certificado de Proficiência em Língua Portuguesa para Estrangeiros) is opgezet door het Instituto Nacional de Estudos e Pesquisas Educacionais Anísio Teixeira (Inep), met steun van het ministerie van Onderwijs en in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt in Brazilië en in andere landen afgelegd. In 1998 werd het Celpe-Bras examen voor het eerst toegepast en kent het examen al meer dan 13 miljoen deelnemers wereldwijd. En het certificaat is levenslang geldig!

Via Travel Active kun je vanaf minimaal 2 weken jezelf optimaal voorbereiden op het Celpe-Bras examen. Deze cursus wordt aangeboden in de kleurrijke kuststad Olinda.

Wat houdt het in?

Het Celpe-Bras examen duurt ongeveer 3,5 uur. Het examen is verdeeld in twee onderdelen, namelijk schrijfvaardigheid (Parte Escrita) en spreekvaardigheid (Parte Oral). Het schriftelijke deel (Parte Escrita) duurt ongeveer 3 uur en wordt als eerste getoetst. Twee dagen na het schriftelijke deel, vindt het spreekvaardigheid deel (Parte Oral) plaast, wat ongeveer 20-30 minuten duurt.

Tijdens het examen krijgt je van een examinator een beoordeling op basis van punten. Het aantal punten geeft vervolgens aan wat voor niveau je hebt en wat er op jouw certificaat komt te staan. Bij een score van 2,00 punten of minder heb je het examen niet gehaald.

  • 0 - 1,99 Sem certifição (geen certificaat)
  • 2 - 2,75 Intermediário (gemiddeld)
  • 2,76 - 3,50 Intermediário superior (boven gemiddeld)
  • 3,51 - 4,25 Avançado (gevorderd)
  • 4,26 - 5 Avançado superior (ver gevorderd)

Het examen vindt 2 keer per jaar plaats, meestal in de maanden maart/april en september/october.

Taalreizen - Celpe Bras examen - Portugees

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij persoonlijk advies over jouw mogelijkheden voor een Celpe-Bras cursus? We maken graag een afspraak met je om de opties samen door te nemen. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Venray of tijdens een van onze afsprakendagen in Utrecht of Eindhoven! Je kunt natuurlijk ook altijd bellen (085- 222 4800) of een mailtje sturen naar taalreizen@travelactive.nl.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.