DELE Examencursus Spaans

Wil jij gaan studeren aan een Spaanstalige universiteit of werken bij een Spaanstalig bedrijf? Dan is het DELE certificaat hét certificaat om te behalen! Sommige vervolgopleidingen in Nederland, o.a. de hogere Hotelscholen, eisen vaak een bepaald niveau van de Spaanse taal. Maar ook als je het niet nodig hebt voor je studie of werk, is het DELE certificaat een mooie (en internationale) manier om jouw kennis van het Spaans wereldwijd aan te tonen. Met het DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera) certificaat op zak heb je een internationaal erkend certificaat dat jouw niveau van de Spaanse taal exact aantoont.

Wat houdt het in?

Net zoals het Cambridge is het DELE gebonden aan bepaalde examendata en examencentra. Hieronder vind je een lijstje met alle DELE bestemmingen in Spanje:

Daarnaast bieden wij ook DELE cursussen aan in Latijns-Amerika:

Taalreizen - DELE examen - Spaans
Taalreizen - DELE examen - Spaans2

Niveaus DELE examen

De voorbereidingscursus bereidt je voor op het DELE examen, dat je op zes verschillende niveaus kunt doen:

  • Diploma de Español Nivel A1. Acceso
  • Diploma de Español Nivel A2. Plataforma
  • Diploma de Español Nivel B1. Umbral
  • Diploma de Español Nivel B2. Avanzado
  • Diploma de Español Nivel C1. Dominio operativo eficaz
  • Diploma de Español Nivel C2. Maestría

Wanneer je een DELE cursus doet moet je het taalniveau hebben waarop je het examen wilt afleggen. De voorbereidingscursus is namelijk puur bedoeld als examentraining. Wil jij het DELE certificaat halen op een hoger niveau dan het niveau waarop je instapt? Neem dan contact met ons op, zodat wij samen met jou kunnen kijken of je vooraf een andere cursus kunt doen om je op het benodigde niveau te brengen.

Het DELE examen

Samen met een internationale klas werk je in 2 tot 4 weken naar het DELE examen toe. Je krijgt les van de beste docenten van de school en daardoor ligt het slagingspercentage voor het examen erg hoog! Daarnaast worden de groepen zo klein mogelijk gehouden zodat je veel persoonlijke aandacht van de docent krijgt. Na afloop van de cursus ben je optimaal voorbereid en loop je met een gerust gevoel het examenlokaal in! Het DELE examen wordt georganiseerd door de overkoepelende organisatie ‘Instituto Cervantes’ en heeft overal ter wereld dezelfde inhoud.

Taalreizen - DELE examen - Spaans3

Persoonlijk advies nodig?

Uiterlijk 10 weken voor de examendatum moet je je inschrijven voor de DELE voorbereidingscursussen. Wil jij persoonlijk advies over jouw mogelijkheden voor de DELE- of andere Spaanse taalcursus? We maken graag een afspraak met je om de opties samen door te nemen. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Venray of tijdens een van onze afsprakendagen in Utrecht of Eindhoven! Je kunt natuurlijk ook altijd bellen (085- 222 4800) of een mailtje sturen naar taalreizen@travelactive.nl.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.