Infodagen Gratis magazine
Susan 24 september 2018

In Susan’s vorige blog hebben we kunnen lezen hoe haar eerste week in Engeland is verlopen. In haar tweede blog vertelt ze verder over alle leuke dingen die ze tot nu toe al heeft beleefd tijdens haar Taalreis in Bournemouth. Ook vertelt Susan hoe ze haar verjaardag heeft gevierd…Happy birthday Susan!

Stappen in Bournemouth! 

In mijn vorige blog was ik gebleven bij het stappen op woensdag en ik ga het jullie natuurlijk gewoon vertellen hoe dit is gegaan. Woensdagavond pakte wij (de andere student uit Italië en ik) een taxi naar de stad van Bournemouth. We kwamen aan en zij vertelde mij dat het vorige week heel druk was. Dus ik een beetje naar binnen kijken en ik zag geen hond, dus ik was heel benieuwd wat zij druk vond. Terwijl ik naar binnen keek kwam zij erachter dat zij haar ID-kaart was vergeten…Dus wij snel de zoon van de gastgezin gebeld en hij wilde gelukkig de id-kaart komen brengen. Dat scheelde ons toch weer 14 pond.

Daar gingen wij dan naar binnen met z’n tweeën en er waren nog twee andere mensen van school binnen. Bijna iedereen zat aan een tafel en een enkeling stond. Na een tijdje kwam er een groep van 20 mensen binnen en er volgde snel meer mensen. Het werd uiteindelijk een gezellige avond!

Donderdag en vrijdag heb ik gewoon school gehad en verder niet heel veel gedaan.

Durdle Door

Zaterdag ging ik met de andere student en de zoon van het gastgezin naar Durdle Door. Dit was een mooie plek en heel bekend. Na een tijdje daar rond gelopen te hebben zijn we terug gegaan naar Bournemouth. Toen gingen we eten bij Five Guys en zo hebben wij de zaterdag afgesloten.

Zondag ging ik met een paar klasgenoten naar Bournemouth stad, waar ze mij een paar bekende plekken hebben laten zien. Dat allemaal gehad te hebben gingen wij naar het strand toe, want het was lekker weer daarvoor. Hier een beetje rond gelopen en toen zijn we naar het park gegaan. Dit was ook de dag dat de andere student uit Italië weg ging en dat er een nieuwe student voor in de plaats kwam. Dit is een jongen van 18 jaar uit Frankrijk.

Happy birthday!

De volgende dag was mijn verjaardag en ik had dit aan niemand verteld, want ik dacht dat het niet heel belangrijk was. Het was een gewone schooldag, dus ik zat gewoon lekker in de les. Toen kwam er opeens iemand binnen lopen van kantoor: Happy birthday Susan! Ik schrok ervan, moest lachen en zei snel “thank you!”. Alle andere studenten feliciteerde mij ook gelijk. Was wel een grappige ervaring, want ik zag het niet aankomen.

Extra lessen aanvragen

In de pauze moest ik langs het kantoor komen, want ze wilde wat dingen aan mijn rooster veranderen. Ik zat maar van half 10 tot kwart voor 1 op school en dit vond ik zelf best kort. Omdat mijn Engels niet zo goed is heb ik gevraagd voor langere lessen. Dit hebben ze ook gelijk geregeld voor mij, dus die dag moest ik gelijk tot kwart voor 4. Dit gaat heel mijn school periode door in Bournemouth dus ik moet weer leren stilzitten…

Traktatie!

Na school ging ik een taart halen voor mijn gastgezin, want het leek me toch wel zo netjes om te trakteren op mijn verjaardag. Ik kwam thuis en had de taart in de keuken gezet. Ze vroegen waar voor dit was. Ik vertelde ze dat het vandaag mijn verjaardag was. Ik werd gefeliciteerd en ze waren heel blij. Toen gingen we avondeten en stond mijn taart daar met allemaal kaarsjes erin en onder mijn bord lag een vlag met Happy birthday! Omdat ik 21 jaar was geworden, moest ik na het eten natuurlijk 21 kaarsjes uitblazen. Onder het eten van de taart vroeg de andere student aan mij of ik met zijn vrienden mee ging naar de pub om mijn verjaardag daar te vieren. Natuurlijk ging ik mee en dit was weer een gezellige avond!

De dag erna had ik weer een lange dag school en ging ik na schooltijd met wat mensen uit mijn klas koffie drinken en tafeltennissen in het park. Dat was de tweede week van mijn Taalreis. De tijd vliegt! 

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's