Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Arabisch leren in Marokko is een culturele beleving: de ideale mix van een bijzonder land en een prachtige taal!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Een goede toevoeging op je CV
 • Arabisch is 1 van de 5 meest gesproken talen ter wereld
 • Te combineren met culturele workshops
 • Stad met een karakteristieke Arabische sfeer

Ga op taalreis naar het mooie Tétouan!

 • Marokko
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
 • v.a. 350,-

Tétouan is de hoofdstad van Noord Marokko. Er wonen zo'n 300.000 mensen en met de voorsteden erbij bijna een miljoen. In de omgeving vind je veel groen, zoals boomgaarden met sinaasappels, amandelen, granaatappels en cipressen. De stad is prachtig gelegen tegen de helling van een heuvel. Je kunt de Middellandse Zee een aantal kilometers verderop zien liggen. Tussen de stad en de zee ligt een groene strook van landbouwbedrijven. Tétouan is één van de witste steden van Marokko. De stad ligt dichtbij het Rifgebergte. De medina (oude stad) van Tétouan staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De binnenstad is zeer karakteristiek en traditioneel. Je vindt hier bijvoorbeeld veel oude witte huizen, enkel laagbouw. Overal in de stad zie je mensen die oude ambachten beoefenen, zoals wevers, juweliers en leerbewerkers. Er is veel te doen en te beleven in Tétouan. Bezoek bijvoorbeeld het oude paleis van de Khalifa, Plein Hassan II of de school voor Schone Kunsten. Verder kun je heerlijk verdwalen in de medina, of Marokkaanse muntthee bij een tapijtverkoper drinken. De sinaasappel- en amandelboomgaarden zijn prachtig en je zult je gegarandeerd niet vervelen in deze sprookjesachtige omgeving!

De taalreis van je leven in Tétouan

De talenschool in Tétouan is opgezet in 2004 en heeft in korte tijd een sterke reputatie opgebouwd. De locatie is ideaal: midden in het centrum van Tétouan biedt de talenschool het beste van Marokko aan haar studenten. Terwijl je Arabisch studeert, geniet je ook van de prachtige stranden, de groene bergen en de vijf eeuwen oude Medina. De talenschool levert de hoogste kwaliteit aan Arabisch onderwijs, op ieder niveau. Studenten profiteren van kleine klassen (tussen de 3 à 8 studenten) en een breed aanbod aan excursies, sociale en culturele activiteiten. Zo haal jij het meeste uit jouw taalreis naar Marokko! De enthousiaste docenten zijn specifiek getraind in het lesgeven aan buitenlandse studenten en hebben veel ervaring. De talenschool verwelkomt niet alleen Nederlandse studenten, maar ook studenten vanuit andere landen. Het grootste gedeelte bestaat uit Europeanen (63%) en Amerikanen en Canadezen (22%). De talenschool creëert door het jaar heen altijd een interessante, afwisselende en multiculturele leeromgeving! 

Heb je behoefte aan contact met iemand van het Taalreizen team? Kom naar een Taalreizen persoonlijke afprakendag en stel al je vragen!

taalreis tetouan

Taalreis

Vertrekmogelijkheden

 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over! 

Prijslijst Marokko - Tétouan 2019

Inclusief bij deze taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Marokko
 • Toegang tot jouw persoonlijke Travel Active account

Na vertrek

 • Cursus Arabisch op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à €60,-
 • De reis naar Marokko
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service

Tip van Melissa, adviseur Taalreizen

Tetouan is misschien wel een van de hidden gems in Marokko. De stad heeft een aantal monumenten waaronder de Medina die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook zou je soms bijna denken dat je je misschien wel in Spanje begeeft. Tetouan was vroeger namelijk in Spaanse handen, voordat Tetouan in 1956 weer bij Marokko aansloot. De stad kent daardoor nog ontzettend veel Spaanse invloeden. Zo worden zelfs straatnamen in het Arabisch en Spaans geschreven en zijn veel gebouwen in Spaanse en Andalusische stijl gebouwd!

tip-van-melissa-tetouan

Activiteiten & excursies

Nadat de lessen voorbij zijn, heb je nog genoeg vrije tijd om Tétouan en de Marokkaanse cultuur beter te leren kennen. De talenschool organiseert een optioneel cultureel/sociaal programma voor alle studenten. Een leuke manier om nieuwe vrienden te maken, het lokale leven te ervaren en je Arabisch in de praktijk te brengen! Veel activiteiten zijn gratis, maar voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. 

Waar kun je aan denken? Bijvoorbeeld diverse lezingen over Marokkaanse geschiedenis en cultureel erfgoed, rondleidingen door de stad en diverse musea, samen uiteten of koken, muziekevenementen, filmavonden. In de weekenden worden er ook vaak excursies georganiseerd naar steden zoals Chefchaouen, Tangier, Asilah, Marrakech, Fez en de Marokkaanse woestijn!   

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen. 

Modern Standaard Arabisch of Omgangstaal Marokkaans Arabisch

Wat ten eerste belangrijk is in het kiezen van een taalcursus is de vorm van Arabisch die je wilt leren. Op deze school worden twee vormen onderwezen: het Modern Standaard Arabisch en de Omgangstaal Marokkaans Arabisch.  

Modern Standaard Arabisch (MSA)

Modern Standaard Arabisch, ook wel bekend als "al-fus'haa", is de taal die gebruikt wordt in de hele Arabische wereld bij onderwijs, media en formele situaties. Hoewel het niet wordt gebruikt voor interpersoonlijke communicatie in de Arabisch-sprekende landen, is het belangrijk MSA te leren voor je begint aan de verschillende gesproken regionale en lokale dialecten die aanzienlijk per gebied verschillen. Er zijn twee grote voordelen aan het leren van MSA. Ten eerste is het een goede basis, wat het later makkelijker maakt een dialect te leren. Ten tweede wordt MSA, in tegenstelling tot de lokale dialecten, overal in de Arabische wereld begrepen. Het MSA programma van onze talenschool biedt je de nodige kennis om een goed en duidelijk begrip van het Arabische taalsysteem te krijgen. 

Omgangstaal Marokkaans Arabisch (CMA)

CMA of "Darija" is het meest gesproken dialect in Marokko. Terwijl de meeste CMA woorden hun wortels hebben in MSA, wordt een deel van de vocabulaire geleend van het Spaans, Frans en Berbers. Afhankelijk van de interesse van de student kan CMA worden aangeleerd met behulp van ofwel het Arabische of het Latijnse schrift, al is de eerstgenoemde sterk aanbevolen om het dagelijks leven in Marokko makkelijker te maken (zoals bij het lezen van borden). Het lesmateriaal is ook aangepast juist om de dagelijkse communicatie mogelijk te maken in plaats van dat het gericht is op de grammaticale aspecten. 

Standaard cursus

Standaard Arabisch bestaat uit 20 groepslessen Arabisch per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire en zijn te volgen voor alle niveaus. Je kunt bij de standaard cursus dus kiezen tussen de MSA en de CMA versie. De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven. Gemiddeld ben je dus zo'n 4 uur per dag bezig. De lessen worden ofwel in de ochtend, ofwel in de middag gegeven. 

Een-op-een lessen

De talenschool in Marokko biedt ook de mogelijkheid om je standaard cursus aan te vullen met ‘een-op-een’ lessen. Je kunt per week 5 extra een-op-een lessen te volgen. De standaard lessen vinden plaats in groepen, maar tijdens een een-op-een les krijg je privéles en kun je dieper op de lesstof ingaan. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! De talenschool is vrij flexibel in het samenstellen van educatieve programma's. Heb je dus specifieke wensen? Neem dan gerust contact met ons op! 

Gespecialiseerde cursussen

Naast de cursussen die hierboven benoemd zijn, heeft de talenschool ook een breed aanbod aan gespecialiseerde cursussen met diverse thema's zoals An Introduction to IslamMoroccan HistorySufism in MoroccoAndalusian History, etc. Deze cursussen worden op dezelfde manier aangeboden zoals een privéles en worden gegeven op basis van jouw interesse en verzoeken. De gespecialiseerde cursussen kunnen gegeven worden in het Arabisch, maar ook in het Engels. 

Samen op reis

Vind jij het leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden! 

Accommodatie

Qua verblijfsmogelijkheden heb je in Tétouan de keuze uit een gastgezin, een (gedeeld) appartement of een hotel. Vind je het moeilijk om te kiezen? Hieronder nemen we per optie de details met je door. 

Gastgezin

Verblijven in een gastgezin biedt je een unieke kans om je volledig onder te dompelen in de Marokkaanse cultuur. Een verblijf bij een gastgezin in Tétouan is op basis van half pension: 2 maaltijden per dag. Marokkaanse gastgezinnen zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen!

Accommodatie van de gastgezinnen

Natuurlijk is verblijf in een gastgezin heel leuk maar je moet wel rekening houden met een aantal dingen voor je voor deze optie kiest. Gastgezinnen in Marokko zijn typisch Marokkaanse gezinnen die in kleine, donkere huisjes wonen in de medina (het centrum) of een buitenwijk van de stad. De faciliteiten zijn erg ‘basic’ en zijn niet te vergelijken met de faciliteiten hier in Nederland. Ook de maaltijden zijn vaak kruidig en worden anders bereid dan hier in Nederland. Houd er dus rekening mee dat je te maken krijgt met een cultuurshock!

Problemen waar studenten eerder tegen aan liepen zijn

 • gebrek aan privacy
 • onbekende maaltijden en voedingsgewoonten
 • geen beschikbare studieruimte
 • onbekend sanitair (in sommige gevallen "traditionele" toiletten)
 • locatie van gastgezin (in sommige gevallen met een busrit naar school).

Voor de overgrote meerderheid van de deelnemers werden dergelijke ongemakken ver gecompenseerd door de positieve ervaring van het leven met een Marokkaanse familie, wiens gastvrijheid legendarisch is om goede reden. 

tr-tetouan-gastgezin

Hotel/Bed & Breakfast

Wil je wat meer privacy en faciliteiten die iets beter zijn in vergelijking met de faciliteiten aanwezig in een gastgezin? Dan kun je er ook voor kiezen om te verblijven in een hotel of B&B. Je verblijft in een eigen kamer met badkamer en je kunt ontbijten in het hotel zelf. Het hotel ligt nabij het centrum. Uiteraard kom je wat minder in aanraking met de echte Marokkaanse cultuur, maar hierdoor zal je cultuurshock misschien ook een stuk kleiner zijn. Neem even contact op met het Taalreizen Team indien je interesse hebt in deze optie. Wij kunnen dan contact opnemen met de hotels en B&B's om de beschikbaarheid voor je na te vragen. Met name in juli en augustus kunnen dit soort accommodaties snel vol raken. Wil je dus in de zomer naar Tétouan, dan raden we je aan om je op tijd in te schrijven. 

Appartement

Met name voor de studenten die een lange termijn studeren in Tétouan, raden we een (gedeeld) appartement aan. Deze volledig gemeubileerde appartementen liggen meestal in het centrum van de stad of in het nabijgelegen strandstadje Martil. Dat is nog ongeveer 20 minuutjes van de talenschool vandaan. De meeste appartementen kunnen pas verhuurd worden vanaf een periode van 1 à 2 maanden. Wil je voor een kortere tijd naar Tétouan en toch in een appartement verblijven? Dan kunnen we altijd vrijblijvend voor je informeren naar de mogelijkheden. 

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 1. Start

  Boek de Taalreis via de website
 2. Voorbereiding

  We begeleiden en adviseren je van a tot z
 3. Vertrek

  Het avontuur begint

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow