Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Frans leren op een eiland midden in de Cariben? Ontdek de unieke mix van Franse cultuur, Caribische gebruiken en Creoolse gerechten!

 • Talenschool gelegen aan het water
 • Taallessen op je eigen niveau
 • Watersport opties zoals kitesurfen en duiken
 • Studeren op een Caribisch eiland
 • Op maat gemaakt lesprogramma

Ontdek de charmes van Martinique

 • Martinique
 • vanaf 1 week
 • vanaf 17 jaar
 • v.a. € 850,-

Martinique is een Frans Caribisch eiland gelegen tussen de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. Het 70 kilometer lange eiland wordt omringd door turquoise water en met de vele kokosnoot bomen is het een echt paradijsje. Of je nu wilt ontspannen op mooie stranden, hiken door prachtige natuur, watersport wilt beoefenen zoals kitesurfen of een enorme fan bent van wildlife… de charmes van Martinique kun je niet weerstaan!

Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden (het hele jaar door!) is deze overzeese bestemming een tropische variant van Frankrijk. Op Martinique vind je veel gelijkenissen met Frankrijk. De officiële taal is Frans en er wordt betaald met de Euro.

Martinique is ook ontzettend trots op haar cuisine, die invloeden kent uit Afrika, Europa, Azië, India en zelfs Amerika. Accras, zwarte pudding en gevulde krab zijn Creoolse specialiteiten die je absoluut niet mag overslaan!

Frans leren op een Caribisch eiland

De school is gelegen in een levendige buurt, Les Trois-Îlets, in de hoofdstad Fort-de-France, een uitgebreide haven die tevens het economische en commerciële centrum van het eiland is. De school, met haar lichte en ruime terrein, is makkelijk bereikbaar, zelfs per boot! Het is de perfecte bestemming voor iedereen die Frans wil leren of verbeteren en tegelijkertijd wil genieten van watersport. Schooldirecteur Vincent en zijn team zijn ter plekke aanwezig om jou van harte welkom te heten op het Caribische eiland en om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen op dit stukje paradijs.

Taalreis

Faciliteiten talenschool

 • 3 lichte en mooie klaslokalen
 • Cafetaria
 • Studentenlounge
 • WiFi
 • Gelegen aan het water
 • Op loopafstand van het strand en de residentie
 • Diverse watersport mogelijkheden zoals kitesurfen en duiken

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over! 

Prijslijst Martinique 2019

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Martinique
 • Toegang tot jouw persoonlijke Travel Active account

Na vertrek

 • Cursus Frans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à €60,-
 • De reis naar Martinique
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service

 

 

Tip van Melissa, adviseur Taalreizen

Dat je op een Caribisch eiland zoals Martinique diverse watersporten kunt beoefenen, spreekt bijna voor zich. Maar wist je dat het eiland ook vele avontuurlijke routes kent? Buiten de hoofdstad Fort-de-France zijn de wegen een stuk minder verkend, maar dat maakt het juist zo interessant om de stad te verlaten. Neem bijvoorbeeld de Route de la Trace, een avontuurlijke tocht door de bergen en het regenwoud. De ultieme mini roadtrip waarmee je adembenemende landschappen verkent!

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert iedere week verschillende activiteiten. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Wij vinden deze activiteiten altijd een waardevolle toevoeging aan het programma. Je leert niet alleen nieuwe mensen kennen, maar ook de omgeving. Omdat Martinique een vrij klein eiland is, kun je tijdens deze activiteiten intensief kennis maken met lokale taal, cultuur en gebruiken! Er worden culturele activiteiten georganiseerd, maar ook veel sportieve en avontuurlijke uitjes. Denk bijvoorbeeld aan hiken door de bergen en kitesurfen, duiken of erop uit met de jetski. Iedere week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd. Je kunt ter plekke altijd even op het activiteitenrooster kijken of er iets leuks bij zit voor jou.

Vertrekmogelijkheden

 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen. Beginners kunnen alleen beginnen met privélessen.
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

De meest gekozen cursus Frans! De cursus Standaard Frans bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Frans’ per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Deze lessen zijn te volgen voor beginners tot en met gevorderden en bestaan uit groepjes van maximaal 10 of 12 studenten (ingedeeld op niveau). De lessen vinden in de ochtend of middag plaats, zodat je meer dan genoeg tijd hebt om Martinique te ontdekken en te genieten van je vrije tijd. Groepslessen worden verzorgd vanaf niveau A2. Beginners kunnen privélessen nemen. De cursus Standaard Frans is het ideale basispakket als jij je Frans wilt opfrissen of als je de basis wilt leren!

Standaard Plus

Deze cursus bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Frans’ per week, welke worden aangevuld door speciale modules. Door middel van deze modules kun je je richten op een bepaald taalonderdeel waar jij moeite mee hebt, om zo je voortgang in de taal te versnellen. Het is ook mogelijk om voor een culturele module te kiezen om meer te weten te komen over de cultuur van het land. Houd er wel rekening mee dat je je al redelijk verstaanbaar moet kunnen maken in het Frans om aan deze cursus mee te doen. Je hebt minimaal niveau A2 nodig.

Combinatiecursus (Standaard & Privé)

Wil je naast de cursus Standaard Frans nog wat meer verdieping? Tijdens privélessen maak je veel sneller vooruitgang omdat je een-op-een met je docent gaat werken aan de taalonderdelen waar jij moeite mee hebt. Zo kun je op een snelle en effectieve manier grote stappen vooruit maken. De combinatie van een standaard cursus met privélessen is daarom ideaal voor studenten die voor een korte tijd beschikbaar zijn. In de ochtenden neem je samen met andere studenten deel aan de algemene cursus Frans en in de middag ga je samen met jouw docent de focus leggen op taalaspecten die je beter onder de knie wilt krijgen. Deze combinatiecursus is mogelijk in twee varianten: 20 standaard lessen Frans + 6 privélessen of 10 privélessen.

Tip: zet de privélessen in om je te richten op bijvoorbeeld je opleiding of werk. Denk bijvoorbeeld aan Zakelijk Frans, Tourisme, Horeca of Medisch.

Frans & Watersport

Martinique is een uitstekende locatie om sportief bezig te zijn in de middagen! Met de combinatiecursus Frans & Watersport volg je zowel lessen Frans als een aantal sportsessies op of in het water. De ochtenden staan in het teken van lessen Frans. Je volgt per week 20 standaard lessen Frans, waarbij je je focust op alle taalvaardigheden. Dit is in feite de reguliere cursus 'Standaard Frans'. Daarnaast ga je enkele middagen aan de slag met sportsessies. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende mogelijkheden.

Frans & Kitesurfen

Ben je toe aan een échte uitdaging op het water? Kitesurfen op het tropische paradijs Martinique bezorgt je een onvergetelijke ervaring! De sessies zijn zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Je bereidt je samen met maximaal 3 andere deelnemers voor tussen de kokosnootbomen en vertrekt vervolgens per boot naar een zandbank zo’n 4 km van de kust vandaan.

In de ochtenden volg je 4 lessen Standaard Frans. Daarnaast ga je 3 keer per week in de middag kitesurfen. Zo’n sessie duurt gemiddeld 3 uur. Voor deelname aan de groepslessen Frans is minimaal taalniveau A2 nodig. Complete beginners kunnen privélessen volgen. Houd er rekening mee dat de kitesurf sessies in het Frans worden gegeven. De combinatie Frans & Kitesurfen is gedurende het hele jaar beschikbaar, met uitzondering van de maanden september en oktober.

Het meeste materiaal is inbegrepen, maar zorg wel zelf voor diving slippers, lycra kleding en een zonnebril. Houd in gedachten dat het kitesurf certificaat (ongeveer €14) exclusief is, net zoals de bootrit (€7 per dag). Wanneer er onvoldoende wind staat, wordt het programma geannuleerd. In dat geval krijg jij de kosten terug of mag je deze besteden aan extra activiteiten.

Frans & Duiken

Ontdek de onderwater wereld van de Caribische zee! Als je graag duikt en dit wil combineren met het verbeteren van je Frans, zit je hier aan het goede adres! Naast de standaard cursus Frans in de ochtend, ga je 's middags duiken ten zuiden van Martinique.

Groepslessen Frans worden gegeven vanaf niveau A2. Ben je een beginner? Dan kun je starten met privélessen. De duiksessies zullen in het Frans worden gegeven, dus het is prettig om al enige voorkennis van het Frans te hebben.

Drie keer per week ga je ’s middags in een kleine groep onder begeleiding van ervaren instructeurs duiken. Deze sessies worden aangepast aan het niveau van de deelnemers en zijn daardoor geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het materiaal wordt verzorgd en er bestaat ook een mogelijkheid om je PADI kwalificatie te behalen. Houd er rekening mee dat de kosten van de bootrit (€7 per dag) niet inbegrepen zijn.

Een-op-een lessen

Wanneer je naast je cursus nog behoefte hebt om je te verdiepen in bepaalde onderwerpen, kun je extra een-op-een lessen erbij nemen. Deze lessen kun je dus niet volgen zonder een andere cursus. Het voordeel van deze privélessen is dat je veel sneller vooruitgang maakt omdat je samen met je docent je volledig kunt focussen op de taalaspecten waar jij moeite mee hebt. Dit gecombineerd met bijvoorbeeld de standaard cursus, zorgt ervoor dat je in korte tijd veel vooruitgang maakt!

Tip: zet je privélessen bijvoorbeeld in om je te focussen op een bepaald gebied of bijvoorbeeld Frans in een zakelijke context

Op maat gemaakt

Een persoonlijke cursus op maat gemaakt voor jouw leerdoelen? Vul je cursus Standaard Frans dan aan met gespecialiseerde modules. Per module krijg je 2 lessen in een van de beschikbare thema's. Dankzij de samenstelling van Algemeen Frans en specifieke modules ontwikkel je niet alleen je taalvaardigheden, maar versterk je ook je culturele kennis. Hieronder lees je met welke modules jij jouw cursus Frans kunt aanvullen! 

Taalvaardigheid
Focus je op een specifieke vaardigheid, zoals Lezen & Schrijven, Luisteren & Spreken of Linguïstiek (grammatica, vocabulaire, spelling of fonetiek). Mogelijkheden voor ieder taalniveau.

Examentraining
Gebruik je modules om je optimaal voor te bereiden op je DELF/DALF examen! Mogelijkheden vanaf niveau B1. 

Cultuur
Ontdek de Franse cultuur (geschiedenis, geografie en maatschappij) en de Franse literatuur terwijl je je taalkennis verbetert. Mogelijkheden vanaf niveau A2.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

Op Martinique bieden we verschillende accommodatie opties. Ook voor de accommodaties geldt dat je verschillende opties kunt combineren. Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur helaas vol is geboekt. Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn.

Gastgezin

Geniet van een unieke ervaring en laat je compleet onderdompelen in de lokale cultuur dankzij een gastgezin. Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Frans oefent met native speakers. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Je maakt het dagelijkse familieleven van dichtbij mee: leuke gezinsactiviteiten, het vieren van feestdagen én de lokale keuken! Maar verblijven bij een gastgezin betekent ook dat je persoonlijke aandacht krijgt en in een warm en comfortabel thuis verblijft. In een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ten slotte geniet je bij een gastgezin ook van de rust, zodat je in alle stilte (of juist met behulp van je gastgezin) kunt studeren! Gastgezinnen respecteren namelijk ook jouw privacy.

Op Martinique zijn er geen typische gastgezinnen. Sommige gezinnen bestaan uit alleenstaande vrouwen met kinderen, andere uit een ouder echtpaar en weer andere uit samengestelde families. Je verblijft op een eigen kamer. Gastgezinnen wonen doorgaans niet in het centrum van de stad. Houd er dus rekening mee dat je nog een stukje met het openbaar vervoer moet.

Gastgezin opties

 • Eigen slaapkamer en gedeelde faciliteiten
 • Keuze uit vol pension, half pension, logies-ontbijt of alleen logies (geen maaltijden)
 • Mogelijkheden voor een eigen badkamer en verblijf op 20 min. loopafstand van de talenschool tegen een extra toeslag

Residentie

Heb je behoefte aan wat meer zelfstandigheid? In een residentie verblijf je samen met andere internationale cursisten. Je hebt de keuze uit studio’s (met 1 à 2 studenten) of uit appartementen (met 2 à 4 studenten). Je verblijft in je eigen slaapkamer, maar deelt de andere faciliteiten met de overige bewoner(s). Residentie Le Village Créole ligt op 2 minuten van het strand en diverse winkels en restaurants. Je verblijft in het hart van een van de meest populairste gebieden van het eiland, vlakbij de Pointe-du-Boat haven. De ferry en stranden zijn op loopafstand. Een residentie is zowel geschikt voor korte als lange verblijven.

Faciliteiten:

 • Centrale ligging in een levendige buurt
 • Op loopafstand van de talenschool
 • Studio’s en appartementen voor 1 à 4 personen
 • Vergelijkbaar met een 3 sterren hotel
 • Volledig ingerichte keuken
 • Airco
 • Beddengoed inbegrepen
 • TV
 • WiFi
 • Parkeergelegenheid (handig als je een auto gaat huren)
 • Receptie

Guesthouse

In een guesthouse verblijf je bij een lokale host. Er wordt gezorgd voor een warm welkom en je hebt natuurlijk de gelegenheid om je Frans te oefenen met je lokale gastheer/vrouw. Tegelijkertijd geniet je van voldoende privacy en van de service en comfort die vergelijkbaar zijn met die van een hotel. De zorgvuldig geselecteerde guesthouses zorgen voor een ontbijtje, dat geserveerd wordt aan het zwembad! Je verblijft op je eigen slaapkamer, maar deelt de andere faciliteiten met je lokale host.

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Deel deze pagina

chat met ons!
Arrow