TestDaF Examencursus Duits

Wil je gaan studeren aan een Duitse universiteit of simpelweg jouw Duitse taalkennis testen? Dan is het TestDaF certificaat (Test Deutsch als Fremdsprache) de perfecte manier om aan jouw Duitse taalkennis aan te tonen. Het examen werd vanaf april 2001 voor het eerst aangeboden en inmiddels leggen jaarlijks meer dan 30.000 deelnemers het examen af. Het certificaat wordt met name gevraagd door Duitse universiteiten wanneer je je daar als Nederlandse student inschrijft. En bovendien is het certificaat levenslang geldig!

Bij Travel Active kun je de voorbereidingscursus op het TestDaF examen volgen vanaf minimaal 4 weken. De taalcursus kun je volgen in BerlijnHamburgFrankfürt of in München.

Wat houdt het in?

Het TestDaF examen wordt 6x per jaar gehouden en duurt normaal gesproken zo'n 7-8 uur inclusief alle pauzes. Je wordt getest op de volgende competenties:

  • Leesvaardigheid (Leseverstehen)
  • Luistervaardigheid (Hörverstehen)
  • Schrijfvaardigheid (Schriftlicher Ausdruck)
  • Spreekvaardigheid (Mündlicher Ausdruck)

Uit jouw examenresultaat komt een bepaald niveau uit, dat overeenkomt met de Europese taalniveaus. De niveaus van TestDaF gaan van 3 t/m 5.

  • TestDaF-Niveaustufe 3 (TDN 3)
  • TestDaF-Niveaustufe 4 (TDN 4)
  • TestDaF-Niveaustufe 5 (TDN 5)

Deze komen overeen met de taalniveaus B2 (gevorderd) t/m C1 (ver gevorderd). Zo komt het behaalde niveau natuurlijk ook op jouw certificaat te staan.

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij persoonlijk advies over jouw mogelijkheden voor een TestDaF cursus?  We maken graag een afspraak met je om de opties samen door te nemen. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Venray of tijdens een van onze afsprakendagen in Utrecht of Eindhoven! Je kunt natuurlijk ook altijd bellen (085- 222 4800) of een mailtje sturen naar taalreizen@travelactive.nl.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.