Hieronder een overzicht van veelkomende vragen voor het Taalreizen programma. Staat een vraag er niet bij neem dan gerust telefonisch, per e-mail of via stel een vraag contact op met een van onze medewerkers. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden.

Algemene vragen

Wat is de gemiddelde leeftijd van de studenten?

De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 16-25 jaar. Maar je zult ook mede-studenten tegen komen die ouder zijn dan 25 jaar, aan het volgen van een taalcursus zit immers geen maximum leeftijd verbonden. Het hangt ook erg af van de periode waarin je een taalcursus volgt. In de zomerperiode zijn de deelnemers voornamelijk jongere studenten aangezien deze dan vakantie hebben. Door het jaar heen is er een grotere variatie in de leeftijden van de deelnemers.

Wat is een residentie?

Er zijn verschillende type residenties afhankelijk van de bestemming. Over het algemeen is een residentie een combinatie tussen een studentenhuis en een hotel. Je hebt je eigen kamer of deelt deze met andere nationale of internationale studenten. Gemeenschappelijke ruimtes zoals douches en toiletten deel je in de meeste gevallen met de andere bewoners. Sommige residenties hebben kamers met eigen badkamer.

Wat als ik de Cambridge cursus wil gaan volgen, maar mijn niveau niet goed genoeg is om met de First Certificate in English cursus te starten?

Bij je aanmeldingspakket krijg je een uitgebreide taaltest meegestuurd waarmee de talenschool al een inschatting kan maken of je geschikt bent om in te stromen op het eerste niveau, FCE. Indien dit niet het geval is kun je eventueel thuis met veel extra zelfstudie proberen het FCE niveau te bereiken. Je kunt er ook voor kiezen voor de start van de Cambridge cursus bijvoorbeeld een intensieve cursus Engels te volgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wat als het gastgezin niet goed bevalt?

Bij verblijf in een gastgezin heb je natuurlijk te maken met vreemde mensen, verschillende persoonlijkheden en een andere cultuur. De gastgezinnen zijn altijd erg geïnteresseerd in andere culturen en vinden het leuk om mensen over de vloer te hebben voor een bepaalde tijd maar desondanks kan het voorkomen dat het niet klikt met het gastgezin. In dat geval kun je dit aan de talenschool aangeven zodat jullie samen een oplossing kunnen vinden.

Wanneer moet ik wat betalen?

Bij aanmelding heb je ons gemachtigd om € 50,- van je rekening af te schrijven. Na aanmelding ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldingspakket waarbij ook een factuur is bijgevoegd met een bedrag van minimaal € 400,-. Dit bedrag bestaat uit een aanbetaling op de programmakosten (€ 350,-) en de annuleringsgarantie (vanaf € 50,-) die wij standaard voor jou regelen (deze is echter niet verplicht). Na acceptatie voor het programma ontvang je een handboek met de laatste factuur voor de resterende programmakosten en eventuele extra’s die je hebt afgesloten. Wij dienen het totaalbedrag uiterlijk 6 weken voor vertrek ontvangen te hebben.

Wat als er zich problemen voordoen?

Je kunt altijd terugvallen op de partnerorganisatie in het land ter plekke. Dit zijn stuk voor stuk professionele organisaties die voor de student klaarstaan en zullen er alles aan doen om een oplossing te vinden. Uiteraard kun je ook contact opnemen met Travel Active maar we raden iedereen aan om in eerste instantie de partnerorganisatie te benaderen omdat deze het dichtste op de situatie zitten.

Wat is het verschil tussen de standaard en de intensieve cursus?

Het verschil tussen de standaard en intensieve cursus is het aantal lesuren per week. Bij de standaard cursus heb je tussen de 15 en 20 lesuren per week en bij de intensieve cursus heb je gemiddeld 25 tot 30 lesuren per week. Het daadwerkelijke aantal lesuren bij de bestemming is afhankelijk van je bestemming.

Wat is het verschil tussen een residentie en een gastgezin?

In een residentie heb je wat meer vrijheid, privacy en je hoeft met weinig mensen rekening te houden. Een nadeel is dat je vaak wat meer moeite moet doen om in contact te komen met andere studenten of lokale bevolking. In een gastgezin leer je de cultuur van dichtbij kennen en zul je constant de vreemde taal spreken waardoor het leerproces sneller verloopt. Een gastgezin kan je ook praktische tips geven over de omgeving omdat zij daar goed bekend zijn.

Zit het lesmateriaal bij de prijs inbegrepen?

Dat is afhankelijk van de bestemming; de boeken die gebruikt worden, mag je in de meeste gevallen echter niet houden. Voor een aantal bestemmingen wordt een kleine bijdrage gevraagd (ongeveer € 30,-) voor het lesmateriaal, wat je ter plekke dient te betalen.

Zitten er alleen maar Nederlandse studenten in de klas?

Nee, het is een echte mix van nationaliteiten, met studenten uit bijvoorbeeld Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Europa. Een leuke manier om met verschillende culturen in contact te komen dus!

Zit de vlucht bij de prijs inbegrepen?

Nee, maar we kunnen wel helpen bij het boeken van een vlucht of wij kunnen je informeren over alternatieve mogelijkheden.

Zijn er ook bijeenkomsten over Taalreizen?

Jazeker! Jaarlijks organiseren wij diverse taalreizen informatiebijeenkomsten. Hierbij worden persoonlijke afspraakdagen afgewisseld met algemene Taalreizen informatiebijeenkomsten. De data en meer informatie over deze bijeenkomsten kun je terugvinden onder de agenda op onze website.

Zijn er bepaalde “eisen” waaraan deelnemers moet voldoen?

Nee, je moet alleen rekening houden met de minimale leeftijdseisen voor het land waar de interesse naar uit gaat. Verder zijn er geen toelatingseisen; de cursussen zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden en een open en flexibele instelling is belangrijk om dit programma tot een succes te maken.

Zijn er maaltijden inbegrepen bij verblijf in een residentie, studentenhuis of gedeeld appartement?

Nee, over het algemeen zijn de maaltijden bij verblijf in een residentie niet inbegrepen. In de meeste accommodaties zijn er wel kookgelegenheden aanwezig of kun je bijvoorbeeld een kleine koelkast of magnetron huren voor het bewaren van levensmiddelen en het bereiden van simpele maaltijden.

Wanneer kan ik met de cursus beginnen?

Een standaard of intensieve taalcursus start in principe iedere maandag. Op enkele bestemmingen gelden er vaste startdata voor beginners. Gecertificeerde cursussen hebben meestal wel vaste startdata. Neem contact op met Travel Active voor meer informatie. De startdata van de cursussen staan ook in het aanmeldingspakket weergegeven.

Waarom een taalreis naar het buitenland?

Om een taal zo snel mogelijk goed onder de knie te krijgen is het volgen van een taalcursus in het land waar de betreffende taal als moedertaal wordt gesproken de meest doeltreffende manier. Op deze manier hoor je de taal constant om je heen en word je als het ware gedwongen de taal ook buiten de lessen te spreken. Daarnaast is het een hartstikke leuke ervaring waarvan je niet alleen de taal leert, maar ook meer kennis over jezelf opdoet. Ook staat een internationale ervaring hartstikke goed op je CV!

Hoe kom ik van het vliegveld naar mijn accommodatie?

Je hebt twee mogelijkheden; of je gaat op eigen gelegenheid naar je accommodatie of je boekt bij ons een zogeheten aankomst pick-up; wat betekent dat je op het vliegveld wordt opgehaald en naar je accommodatie wordt gebracht. Voor prijzen en meer info kun je contact opnemen met Travel Active.

Hoe oud moet ik zijn?

  • Binnen Europa: minimaal 16 jaar
  • Buiten Europa : minimaal 18 jaar

Hoe heten de partnerorganisaties waarmee jullie samenwerken?

Het adres en de naam van de talenschool ontvangen deelnemers in het acceptatiepakket. Wij werken samen met gerenommeerde talenscholen in het buitenland die ervan uitgaan dat wij hun contactgegevens in vertrouwen beheren.

Hebben jullie ook telefoonnummers of e-mailadressen van ex-deelnemers om hun ervaringen eens te horen?

Ja, die hebben we! Neem contact op met Travel Active, verschillende ex-deelnemers stellen hun e-mailadres en/of telefoonnummer beschikbaar.

Ben ik verzekerd?

Voor een taalcursus waarbij je niet gaat werken is vaak een doorlopende reisverzekering voldoende. Let wel even op dat, als je langer dan 60 dagen gaat, je er voor zorgt dat je doorlopende reisverzekering nog dekkend is! Neem voor meer informatie over gespecialiseerde reisverzekeringen contact op met Tasman Verzekeringen.

De cursus start op een maandag, wanneer wordt ik verwacht?

Je wordt op de zondag voorafgaand aan de cursus in de accommodatie verwacht, met uitzondering van Peru en Bolivia, daar word je op zaterdag verwacht en heb je een overnachting in Lima/La Paz, de dag erna vlieg je door naar Cusco/Sucre. In Latijns-Amerika en Marokko is de aankomst pick-up bij de prijs inbegrepen. Bij de overige bestemmingen heb je de mogelijkheid om deze bij te boeken. Je accommodatie is inbegrepen tot de zaterdag na afloop van de cursus.

Hoeveel geef ik gemiddeld per dag uit?

Het is moeilijk om hier een indicatie voor te geven omdat dit natuurlijk afhankelijk is van je eigen uitgavenpatroon. Meestal geven we de student de volgende richtlijn:

  • Europa ; € 15,- tot € 25,- per dag
  • Amerika; € 15,- tot € 25,- per dag
  • Australië; € 15,- tot € 25,- per dag
  • Latijns-Amerika; € 10,- tot € 20,- per dag

Ik ben een beginner in de vreemde taal, zijn deze cursussen ook geschikt voor mij?

Jazeker, ook voor complete beginners in een taal zijn de cursussen uitermate geschikt! De leraren zijn zo opgeleid dat ze zelfs voor beginners op een leuke en begrijpelijke manier dingen kunnen uitleggen. Normaal gesproken duurt het enkele weken voordat je kennis van de taal een niveau stijgt, wat betekent dat je duidelijk verbetering ziet in het begrijpen en schrijven van de taal.

Kan ik zelf een gastgezin uitkiezen?

Nee, de partners in het buitenland waarmee we samenwerken zoeken een geschikt gastgezin voor je uit. Dit zijn zorgvuldig gescreende gezinnen die het leuk vinden om internationale studenten te hosten.Je kunt in je uitgebreide aanmeldingspakket wel een aantal voorkeuren opgeven zoals; wel/niet roken, wel/geen kinderen, wel/geen huisdieren, vegetarisch, allergieën. We krijgen nooit klachten over de gastgezinnen die de partners voor studenten uitzoeken. Ook heb je veel vrijheid binnen het gastgezin. Mocht het niet klikken tussen de studenten en het gastgezin, dan kun je dit aangeven en wordt je herplaatst!

Heb je zelf familie of vrienden op de bestemming wonen waarbij je zou kunnen verblijven gedurende de taalcursus is dit uiteraard mogelijk en kun je er voor kiezen om alleen de cursus bij ons te boeken.

Kom ik voor “onverwachte” uitgaven te staan tijdens de cursus?

In veel landen betaal je een deposit (borg) voor een verblijf in een residentie of appartement. Deze borg krijg je echter bij vertrek weer terug, mits de accommodatie in goede staat is achtergelaten. Het dagelijkse vervoer tussen je accommodatie en de talenschool is voor je eigen rekening. Daarnaast kun je rekening houden met een eventuele vergoeding voor het lesmateriaal dat je tijdens de cursus gebruikt en natuurlijk uitstapjes en excursies die je maakt.

Kan ik ook langer blijven?

Als het goed bevalt kun je ter plekke bij de talenschool je verblijf verlengen. Uiteraard onder voorbehoud van beschikbare plekken op de talenschool en in de gewenste accommodatie.

Ik wil samen met een vriend(in) gaan, kunnen we samen op een kamer in een residentie, appartement of in hetzelfde gastgezin?

Ja! Je kunt op je aanmeldingspakket aangeven dat je samen reist met een andere deelnemer en dat je graag een kamer deelt of in hetzelfde gastgezin wil verblijven. Reis je alleen, dan wordt je nooit bij iemand van dezelfde nationaliteit op een kamer geplaatst, (indien je kiest voor een 2- of soms zelfs een 3 persoonskamer), dit om de integratie met de vreemde taal makkelijker te maken.

Ik ben vegetariër en/of een moeilijke eter, kan daar rekening mee worden gehouden?

Ja dat kan, er zijn verschillende gastgezinnen die daarmee rekening kunnen houden. Houdt er wel rekening mee dat je naar een ander land gaat met o.a. andere eetgewoonten, wat ook een onderdeel van het avontuur is.

Als ik tussentijds mijn cursus moet afbreken, krijg ik dan mijn geld terug?

Na vertrek uit Nederland is Travel Active niet aansprakelijk voor het afbreken van de cursus. De annuleringsgarantie is alleen van kracht vóór vertrek. Daarom is het belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit die in bepaalde gevallen de extra kosten dekt, die je zult maken bij een vroegtijdige afbreking van het programma.