Infodagen Gratis magazine

Een tussenjaar na de HAVO is dé manier om te ontdekken wie jij bent en wat je graag wil gaan doen in de toekomst. Het kan zijn dat je jouw HAVO diploma met veel moeite hebt gehaald en daarom een jaar rust wil pakken voordat je nieuwe studie begint. Of misschien wil je graag internationale ervaring opdoen? Travel Active biedt veel verschillende mogelijkheden om na de HAVO je tussenjaar mee in te vullen.  

De voordelen van een tussenjaar nemen na de HAVO:

  • Een tussenjaar geeft je de kans om je te oriënteren op de toekomst en zo beter een goede studiekeuze te maken
  • Je kunt jezelf echt leren kennen tijdens je tussenjaar
  • Een tussenjaar is een rustperiode voor een frisse start van je nieuwe studie
  • Een tussenjaar biedt nieuwe kansen, ervaringen, leermomenten en (internationale) contacten
  • Je kunt veel werkervaring opdoen tijdens je tussenjaar

Werken en reizen na je HAVO

Work & Travel: ga werken en reizen

Travel Active biedt reizen aan die goed aansluiten op jouw tussenjaar. Wil jij graag je eigen weg gaan, de vrijheid opzoeken en op eigen benen staan?  Je kunt gaan backpacken in het mooie Australië of Nieuw-Zeeland. Je reist rond, maakt gave Insta stories waar je vrienden alleen maar jaloers van worden en werkt ook nog om zo je uitgaven op peil te houden. Travel Active biedt programma’s aan als boerderijwerk en horecawerk.

Word Au Pair

Ben jij 18 jaar of ouder als je klaar bent met de HAVO en ben je gek op kinderen? Word Au Pair en leef mee in het dagelijkse leven van het gastgezin waar jij verblijft. Zorg voor de kinderen en krijg tegelijkertijd dé echte cultuur mee. Je kunt au pair worden in landen over de hele wereld. Er al eens aan gedacht om au pair te worden in een land ver weg als Amerika of Australië? Of blijf je liever dichter bij huis en word je au pair in bijvoobeeld Engeland?

Tussenjaar na de HAVO

Meer van de wereld zien na je HAVO

Doe vrijwilligerswerk

Misschien wil je iets met meer betekenis doen tijdens je tussenjaar, dat kan ook. Wij bieden namelijk veel verschillende soorten vrijwilligerswerk aan in Afrika, AziëZuid-Amerika en Midden-Amerika. Een aantal projecten zullen ook goed aansluiten op jouw (vervolg) studie. Ook zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan een duurzame groepsreis.

Ga naar een High School

Ben je voor je gevoel nog niet klaar met school tijdens je tussenjaar maar weet je toch niet zo goed wat je hierna wilt doen? Ga naar een High School in het buitenland en ervaar de verschillen qua onderwijs. Nederlandse middelbare scholen zijn heel anders dan middelbare scholen in het buitenland. Op de buitenlandse scholen is er vaak een heel uitgebreid vakkenpakket, gezellige schoolspirit en (buiten) schoolse activiteiten aanwezig. Een High School avontuur is een hele mooie ervaring om mee te maken. Ga bijvoorbeeld naar een echte High School in Amerika.

Maak een taalreis

Het leren van een nieuwe taal staat niet alleen goed op je CV, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen! Het leren van een vreemde taal komt goed van pas op vakantie en geeft je een voorsprong bij opleidingen en sollicitaties. Daarnaast maak je kennis met andere internationale studenten en onderneem je leuke activiteiten en excursies. Ga op Taalreis met Travel Active tijdens jouw tussenjaar en investeer in jouw toekomst!

Tussenjaar na de HAVO

Wil jij meer informatie over een of meerdere programma('s)? Vraag dan een gratis magazine aan. Bezoek ook een van onze infodagen. Kom je er niet helemaal uit? Stel je vraag aan het Travel Active team. Wij helpen je graag verder!

Deel deze pagina