Je gaat ervoor; studeren of werken in het buitenland! Misschien ga je een jaar naar een High School in Argentinië, of naar een College in Amerika. Je verblijft in een gastgezin, op een Campus of je hebt zelf woonruimte geregeld. In ieder geval ben je een tijdje echt onderdeel van een heel andere cultuur. Het is dan wel een veilig gevoel om goed verzekerd aan je avontuur te beginnen. Misschien niet alleen voor jou, maar ook voor je ouders.

Bij Tasman Verzekeringen zit je dan helemaal goed. De basisdekking vormt de grondslag van je verzekeringen en omvat een uitgebreide dekking voor allerlei noodsituaties. Van medisch advies tot het boeken van een terugreis omdat er thuis iets is gebeurd. De medewerkers van de Europeesche Hulplijn helpen je 7 dagen per week, 24 uur per dag.
Daarnaast kun je je dekking uitbreiden door onderdelen als Bagage of Geneeskundige Kosten mee te verzekeren. Zo creëer je je ideale reisverzekering, die precies aansluit op jouw buitenlandavontuur!

Basis

De basisdekking verzekert je voor de kosten als gevolg van allerlei noodsituaties, zoals opsporing -en reddingskosten en repatriëring. Maar ook extra reiskosten omdat je wegens ernstige ziekte of overlijden van een familielid plotseling terug naar huis moet vallen onder de dekking.

Bagage

Het onderdeel Bagage biedt uitkomst in allerlei situaties, bijvoorbeeld bij verlies of diefstal van je reisdocumenten, of als je je nieuwe camera per ongeluk uit je handen laat vallen. Je persoonlijke eigendommen zijn verzekerd tot € 3.000,-. En dat voor maar € 1,45 per week. Je kunt je eventuele schade bovendien online indienen, lekker makkelijk!

Geneeskundige kosten

Over het algemeen dekt je zorgverzekering ook je noodzakelijke ziektekosten in het buitenland. Maar die dekking beperkt zich meestal wel tot de gangbare Nederlandse tarieven. Als een medicijn of behandeling dus duurder is in het land waar jij verblijft, kun je dan toch nog met hoge kosten te maken krijgen.

De rubriek Geneeskundige Kosten van Tasman Verzekeringen dekt je ziektekosten wereldwijd tot kostprijs. Zo weet je zeker dat je niet het risico loopt om achteraf met hoge kosten te blijven zitten. Voor medisch advies of verwijzing naar betrouwbare artsen of ziekenhuizen kun je 24 uur per dag contact opnemen met de professionele medewerkers van de Europeesche Hulplijn.

Ongevallen

De ongevallendekking keert eenmalig een bedrag uit van € 12.500,- bij overlijden en
€ 50.000,- bij gehele blijvende invaliditeit. Ook wanneer dat het gevolg is van het beoefenen van (bijzondere) (winter) sporten, waaronder bijvoorbeeld skieën, abseilen of bungeejumpen.

Aansprakelijkheid

Ook wanneer jij wettelijk aansprakelijk bent voor schade die jij een ander per ongeluk hebt toegebracht wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Als je bijvoorbeeld iemands videocamera per ongeluk uit diegene zin handen stoot, of tegen iemand aanbotst tijdens het skieën waardoor diegene geblesseerd raakt. De aansprakelijkheidsverzekering dekt je in voor dat soort situaties tot een bedrag van € 500.000,- per gebeurtenis.

Rechtsbijstand

Met het onderdeel Rechtsbijstand verzeker je je tegen schade die door een derde persoon is veroorzaakt en waarvoor diegene wettelijk aansprakelijk is. Dat is wel zo prettig, want soms kom je er bij een conflict gewoon niet samen uit. Vanaf € 0,90 cent per week verzeker je Rechtsbijstand mee in je Tasman pakket!