Vrijwilligerswerk in Azië

Azië, een prachtig en veelzijdig werelddeel dat met zijn grote culturele en natuurlijke rijkdom een enorme aantrekkingskracht uitoefent op vele reizigers. En zo veelzijdig als het werelddeel is, zo veelzijdig zijn ook de mogelijkheden om via Travel Active vrijwilligerswerk in Azië te gaan doen. Of je nu wilt helpen op een sociaal project met ouderen of kinderen, je in wilt zetten voor de dierenwereld, Engelse les wilt geven aan monniken of je medische kennis wilt delen in een ziekenhuis: in Azië vind jij altijd een project dat bij jou past.

Extra bij Travel Active: stel je totale reiservaring zelf samen! Combineer je vrijwilligerswerk in Azië met verschillende reiscomponenten zoals een cultuurweek, boeddhismeweek, strandweek of trekking. Op deze manier haal je het allerbeste uit je reis naar Azië!

Vrijwilligerswerk in Azië bestemmingen:

vrijwilligerswerk - azie2

​Vrijwilligerswerk in Azië – Thailand

Er zijn verschillende mogelijkheden om als vrijwilliger in Thailand te werken. Help op een sociaal of educatief project! Start je eerste week in Thailand met een leerzame cultuurweek waarin je kennismaakt met het land van de glimlach! Liever rondreizen met een groep en het beste van Thailand ontdekken? Kies dan voor onze groepsreis Thailand of stel je eigen reis samen!!

Bekijk ​Vrijwilligerswerk in Azië - Thailand

Vrijwilligerswerk in Azië – Indonesië (Bali)

De meeste vrijwilligerswerk mogelijkheden in Indonesië bevinden zich op het eiland Bali. Op Bali ga je aan de slag in (de omgeving van) Ubud, een centraal gelegen stadje, dat als het culturele centrum van Bali wordt gezien. Hier is vooral behoefte aan vrijwilligers die het Engels niveau van de kinderen omhoog tillen. Maar ook aan vrijwilligers die voorlichting geven over hygiëne en milieubewustzijn. Natuurlijk kun je ook zelf je eigen reis samenstellen of een groepsreis doen door Bali.

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Indonesië (Bali)

vrijwilligerswerk - azie3
vrijwilligerswerk - azie4

Vrijwilligerswerk in Azië – Nepal

Nepal trekt al jaren vele reizigers die het land roemen om de mooie natuur en haar vriendelijke bevolking. Het hindoeïsme straalt een bijzondere rust uit waardoor het prettig vertoeven is in dit bijzondere land, bijvoorbeeld met onze groepsreis. Maar niet alleen het land, ook het aantal projecten waarop jij in Nepal kunt helpen is bijzonder. Een groot aantal medische en tandheelkundige projecten vragen jouw kennis en ook op sociale en educatieve projecten is de waardering voor jouw hulp groot.

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Nepal

Vrijwilligerswerk in Azië – Sri Lanka

Sri Lanka wordt ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd, vanwege de groene binnenlanden en het vele moois dat op een relatief klein eiland te vinden is. Net als in India, krijg je als je arm geboren wordt helaas weinig kansen op Sri Lanka en deze mensen kunnen jouw steun dus goed gebruiken. Neem deel aan sociale projectenkinde, geef Engelse les op een schooltje of zet je in voor de schildpadden en olifanten van Sri Lanka! Azië in een notendop ervaren? Kies voor Sri Lanka en kies voor de groepsreis!

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Sri Lanka

vrijwilligerswerk - azie5
vrijwilligerswerk - azie6

Vrijwilligerswerk in Azië – India

India is een immens groot land dat in de wereldeconomie een aardige rol van betekenis speelt. Een mooi land voor een groepsreis. Het land kent echter ook veel problemen en vooral de arme bevolking in India is hier de dupe van. De kinderen in de sloppenwijken in Goa en Udaipur bijvoorbeeld, zijn echt onzettend blij met de kansen die ze krijgen doordat er lokale en internationale vrijwilligers zijn die hen onderwijs en sociale hulp bieden. Een kans op een betere toekomst die ze anders nooit zouden krijgen. Wil jij voor langere tijd vrijwilligerswerk doen en zo meewerken aan een duurzame samenwerking? Kies voor India en stel je eigen reis samen!

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - India

Vrijwilligerswerk in Azië – China

Vrijwilligerswerk in China? Dat is toch helemaal niet meer nodig? Een opmerking die vaak gemaakt wordt. En begrijpelijk als je hoort over de enorme groei die China doormaakt. Maar helaas deelt niet de hele bevolking van China in deze groei. Voor veel Chinezen op het platteland is elke dag een strijd om te overleven en hun dagen zijn lang! Help deze mensen door te assisteren op het kinderdagverblijf waar hun kinderen naartoe gaan of ontferm je over kinderen in een kinderopvang. Iets heel anders doen? Word vrijwilliger op het pandaproject in Chengdu of ontdek China met onze groepsreis!

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - China

vrijwilligerswerk - azie7
vrijwilligerswerk - azie8

Vrijwilligerswerk in Azië – Cambodja

Cambodja kent een eeuwenoude cultuur, maar ook een roerige geschiedenis die diepe sporen heeft achtergelaten bij de bevolking, prachtig om te ontdekken via de groepsreis. Het is bewonderenswaardig hoe diezelfde bevolking desondanks naar de toekomst kijkt en vooruit wil. Als vrijwilliger in Cambodja zul jij daarom veel dank en waardering ontvangen van de super vriendelijke bevolking, waar jij tijdelijk een deel van uitmaakt. Het Healthcare Education project geeft in de dorpen voorlichting over gezondheid en hygiëne, terwijl de Greenway school bouwt aan de toekomst van de kinderen in het dorp. Gek op cultuur? Help mee met de renovatie van de eeuwenoude tempels van Cambodja!

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Cambodja

Vrijwilligerswerk in Azië – Maleisië (Borneo)

Vrijwilligerswerk op Maleisisch Borneo is een combinatie van vrijwilligerswerk en verschillende avontuurlijke excursies en activiteiten. Dit alles doe je in groepsverband. Samen werk je aan communityprojecten waar je helpt met constructiewerk en voorlichting. Zet je in op het onderwijsproject en assisteer leraren bij de Engelse les. Of ga voor het renovatieproject en renoveer openbare gebouwen en huizen in Maleisië!

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Maleisië (Borneo)

vrijwilligerswerk - azie9
vrijwilligerswerk - azie10

Vrijwilligerswerk in Azië – Vietnam

Minder bekend dan Thailand en India, maar als vrijwilligerswerkbestemming zeker niet minder leuk! Jij gaat helpen bij verschillende medische en sociale projecten in Ho Chi Minh stad. Verbeter het Engels van de kinderen van de H'mong stam, zet je medische kennis in op het ziekenhuisproject of werk mee aan een uitwisseling met Vietnamese hospitality studenten op Community College, waarbij jij hen Engelse les geeft, maar ook samen de andere lessen volgt!

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Vietnam

Vrijwilligerswerk in Azië – Filipijnen

Op de Filipijnen wisselen de diverse landschappen elkaar nergens ter wereld zo mooi af. Ga vrijwilligerswerk doen in combinaite met het strandleven en doe vrijwilligerswerk in Palawan.

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Filipijnen

vrijwilligerswerk - azie11
vrijwilligerswerk - azie12

Vrijwilligerswerk in Azië – Laos

Omringd door populaire reisbestemmingen zoals Thailand, Cambodja en Vietnam ligt het groene en authentieke Laos verscholen. Met een van de best bewaarde culturen in Azië trekt dit land meer en meer reizigers aan. De authenticiteit, ongerepte natuur en relaxte sfeer maakt dat dit land een van de mooiste en fascinerendste reisbestemmingen is binnen Azië. Dit land heeft een grote diversiteit aan projecten: sociaal, medisch en educatief. De lokale mensen in Laos zijn op zoek naar jouw hulp.

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Laos

Vrijwilligerswerk in Azië – Fiji

De Fiji eilanden alleen maar bezoeken als verre, exotische vakantiebestemming? Naast genieten op het strand, kan jij de lokale bevolking ook helpen met diverse vrijwilligerswerkprojecten. Zo kun jij gaan lesgeven op een school of de Village Experience ervaren.

Bekijk Vrijwilligerswerk in Azië - Fiji

vrijwilligerswerk - azie13

Vrijwilligerswerk in Azië doen?

Op welk project kun jij je kwaliteiten inzetten en je kennis delen met lokale collega’s? Het Vrijwilligerswerkteam helpt je graag verder op weg bij het maken van een goede keuze. Schrijf je in voor onze infodag, maak een persoonlijke afspraak of neem contact op met ons Vrijwilligerswerk Team. Zij informeren je over de mogelijkheden, vertellen je graag meer over hun eigen reiservaringen en brengen je in contact met vrijwilligers die je voor zijn gegaan.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.