Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Bali op een unieke wijze leren kennen? Ga mee deze jongerenreis en ontdek wat dit eiland allemaal te bieden heeft!

 • Leer de échte Balinese cultuur kennen
 • Ontdek de mooiste plekken
 • Verzorg schildpadden op Nusa Penida
 • Hiken op Mount Batur

Ontdek het prachtige Bali

 • Indonesië
 • 2 weken
 • 14-18 jaar
 • € 1.095,-

Wil jij de zomervakantie even helemaal anders invullen? Een jongeren groepsreis naar Bali is the way to go! Tijdens deze compleet verzorgde jongerenreis kun je Bali op een unieke wijze ontdekken; leer de échte volunteer-correctBalinese cultuur kennen, bezoek verschillende highlights (waaronder het prachtige eiland Nusa Penida, de actieve vulkaan Mount Batur en natuurlijk het Monkey Forest), doe de leukste activiteiten en ondersteun locals door te helpen met community werk. Kortom: 2 weken genieten van wat het prachtige Bali te bieden heeft!

Wat houdt een jongerenreis in?

Wanneer jij de wijde wereld wilt ontdekken en uit je comfort zone wil treden maar dit nog liever niet in je uppie doet, is deze jongerenreis een ideale oplossing. Je vertrekt namelijk met een groep vanuit Amsterdam om een onvergetelijke reis tijdens de zomer te maken. Wij stellen de reis vooraf zorgvuldig samen zodat jij volop kunt genieten. Er gaat een medewerker van Travel Active mee om jou zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de reis. Ook is er lokale begeleiding aanwezig van onze partnerorganisatie op Bali. Zo weten jij en je ouders zeker dat je veilig en onbezorgd op reis gaat.

Wil jij weten wat je gaat doen tijdens deze jongerenreis? Bekijk hier jouw reisschema.

jongerenreis bali

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • Jongerenreis Bali: € 1.095,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk in Indonesië

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Travel Active team
 • Handboek Indonesië; de complete voorbereiding van A tot Z, met informatie over o.a. visum, inentingen, geldzaken, etc
 • Deelname aan een voorbereidingsworkshop (één dagdeel)
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Transport tussen de locaties
 • Transfer terug naar de luchthaven, na afloop van het programma
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle activiteiten zoals beschreven in het reisschema
 • Reisbegeleider vanuit Travel Active
 • Begeleiding van onze partnerorganisatie op Bali
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief vrijwilligerswerk in Indonesië

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Indonesië
 • Annuleringsgarantie – deze bedraagt €5,50 administratiekosten + 5% van de programmakosten
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor diverse reissoorten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig heb

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s. 

Vertrekmogelijkheden

Je kunt deelnemen aan de jongeren groepsreis tijdens de zomervakantie van 2020. Aanmelden voor deze reis kan tot uiterlijk 19 juni. De reis zelf vindt plaats van maandag 27 juli t/m 8 augustus. Houd er rekening mee dat aankomst op zondag 26 juli is en dat je op zaterdag 25 juli vanuit Nederland vertrekt. De terugvlucht is op 8 augustus. 

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team. 

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen. In het handboek staat info over onder andere vaccinaties, visum en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden!
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Voorwaarden

 • Je bent tussen de 14 en 18 jaar
 • Je bent sociaal en reislustig ingesteld
 • Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag

Accommodatie & maaltijden

Gedurende de gehele groepsreis zijn de accommodaties en maaltijden inbegrepen. Je verblijft in groepsaccommodaties op diverse locaties: in Ubud, Lovina en op Nusa Penida. Zo ontdek je op en top veelzijdig Bali! De laatste nacht verblijf je in Sanur om vanuit daar naar Denpasar te gaan en weer terug te vliegen naar Nederland. 

De groepsaccommodaties zijn gezellige huizen, gelegen in leuke wijken. Zo zit je dus midden tussen de locals! Naast de begeleider vanuit Travel Active is er altijd een toezichthouder bij de accommodatie. Je deelt een kamer met andere reisgenoten, maar jongens en meiden slapen gescheiden.

 

Jouw reisschema

Dag 1:

Dit is dé dag dat je aankomt op het prachtige Bali. De dag dat het avontuur van jou en je reisgenoten van start gaat!

Dag 2:

Dag 2 begint met een introductie; hier krijg je meer te weten over de Balinese cultuur zodat je weet wat je kunt verwachten en cultuurverschillen leert kennen. Er zullen ook een aantal administratieve zaken geregeld moeten worden zodat jullie onbezorgd aan jullie reis kunnen beginnen. Verder staat er voor deze dag een trip naar Ubud op de planning met een bezoekje aan een mooi paleis, het welbekende Monkey Forest en een lokale markt. Een typische, Balinese dansshow mag uiteraard niet ontbreken tijdens deze culturele dag!

Dag 3 en 4:

Tijdens dag 3 en 4 ondersteun je locals en help je op een constructie- en renovatieproject. Je maakt deel uit van een lokale gemeenschap waardoor je de echte Balinese gebruiken leert kennen. In de avond is het game on en kun je je laten gaan tijdens de spelletjesavond. Ook krijg je een Bahasa taalles waar je de basics van de Balinese taal leert!

Dag 5:

Op dag 5 ga jij een kijkje nemen bij een milieuproject in Ubud. Dit project focust zich op het ontwikkelen van het milieubewustzijn van basisschoolkinderen zodat ze uiteindelijk beter voor hun leefomgeving zorgen. Jij mag hier helpen met het geven van een voorlichting om daarna het goede voorbeeld te geven en zwerfafval te verzamelen met z’n alle. Daarnaast maak je op deze dag een echte Balinese bloemenoffer van dichtbij mee.

Dag 6:

Mount Batur is een highlight die je niet mag missen op Bali. Deze actieve vulkaan biedt tijdens een uitdagende wandeling een spectaculair uitzicht, wat zeker de moeite waard is! Na zo’n hike op Mount Batur kun je wel wat ontspanning gebruiken. Daarom kun je in de avond genieten van een heerlijke Balinese massage.

Dag 7:

Pak je spullen! Want op dag 7 vertrekken we met z’n allen naar Lovina. Deze welbekende badplaats heeft een hoop te bieden dus we gaan er lekker op uit! In de avond is het tijd voor een rematch en kun je weer strijden voor een overwinning tijdens de spelletjesavond.

Dag 8:

Deze dag brengen we een bezoekje aan een Boeddhistische tempel en heb je tijd om lekker naar het strand te gaan. Hier kun je heerlijk ontspannen, zwemmen en eventueel snorkelen.

Dag 9 en 10:

Op dag 9 en 10 kun je jouw sportiviteit delen met lokale schoolkinderen in Lovina. Bereid een leuke spelmiddag voor met sportactiviteiten waarbij samen spelen centraal staat. Ook staat er de tweede Bahasa taalles op de planning. Als je nog geen prins of prinses in de keuken bent is de avondactiviteit op dag 10 écht iets voor jou. Je krijgt dan een kookcursus in Balinese stijl. Zo kun je na afloop thuis misschien wel een lekkere maaltijd koken voor je ouders, broers of zussen.

Dag 11:

Dag 11 staat in het teken van schildpadden. Daarom vertrekken we in de ochtend naar het eiland Nusa Penida om daar een kijkje te nemen bij het schildpaddenproject. Hier krijg je een uitgebreide introductie over het project; je leert wat ze zoal doen voor de schildpadden en hoe de schildpadden leven. Ook krijg je een interessante documentaire te zien!

Dag 12:

Ook op dag 12 ga je naar het schildpaddenproject en kom je nog meer te weten over deze dieren. Na het project ga je naar het Kelingking viewpoint; deze welbekende rotsen met de bijnaam bijzondere T-rex mogen we namelijk absoluut niet overslaan! In de avond ga je gezellig barbecueën en is er een bonfire night. Kortom: een en al gezelligheid! 

Dag 13:
Tijd om weer in te pakken. Op deze dag vertrek je richting Sanur; hier staan nog een aantal leuke activiteiten op de planning waaronder een bezoekje aan een traditionele markt waar je eventueel souvenirtjes voor het thuisfront in kunt slaan. Je verblijft de laatste nacht ook in Sanur. 

Dag 14:

Het einde van de reis is nu echt in zicht helaas. Op dag 14 is het namelijk echt tijd om terug naar Nederland te gaan en afscheid te nemen van je nieuwe vrienden. Gelukkig neem je deze mooie herinneringen voor altijd met je mee!

Verantwoord vrijwilligerswerk

Volunteer correct

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

volunteer-correct

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Je hebt per slot van rekening even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo boek jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 1. Meld je aan

  Boek het project of land van je voorkeur
 2. Intake & advies

  We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden
 3. Training & voorbereiding

  Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Deel deze pagina

chat met ons!
Arrow