Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Wil jij op een leuke en leerzame manier kennismaken met Lombok ? Kies dan voor de cultuurweek op Lombok voorafgaand aan het vrijwilligerswerk. 

 • Leer je eerste woorden Bahasa
 • Maak je eigen Ketupat dumplings
 • Doe mee aan een workshop pottenbakken
 • Een uniek kijkje in de cultuur van Lombok

Leer de cultuur van Lombok kennen

 • Indonesië
 • 1 week
 • vanaf 17 jaar

Tijdens de cultuurweek in Senggigi maak je kennis met de cultuur en de lokale bevolking van Lombok, de Sasak. Je leert je eerste woorden Bahasa, je ontdekt de prachtige omgeving van Senggigi en doet onder volunteer-correctandere mee aan een workshop pottenbakken. Ook bezoek je diverse bezienswaardigheden zoals de Forever Young Temple.

Benieuwd wat jij verder tijdens deze cultuurweek gaat doen? Bekijk hier jouw reisschema!

Accommodatie & maaltijden

Je verblijft in een vrijwilligershuis in Senggigi, waar je de kans krijgt om het lokale leven van Lombok te ontdekken. Je woont samen met 4 tot 8 andere vrijwilligers in het vrijwilligershuis. Maaltijden zijn inbegrepen. Doordeweeks ontvang je 3 maaltijden en in het weekend 2 maaltijden. 

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • Cultuurweek & 3 weken onderwijsproject: € 1.145,-
 • Cultuurweek & 4 weken onderwijsproject: € 1.325,-
 • Verlenging vrijwilligerswerk per week: €210,- 

Let op: voor het werken op een constructieproject geldt een extra toeslag. Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team. 

Inclusief vrijwilligerswerk op Lombok

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek Indonesië; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de programmaweken
 • Begeleiding van partnerorganisatie op Lombok
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk op Lombok

 • Administratiekosten: € 60,-
 • Vliegticket naar Indonesië
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active 
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Transfer terug naar de luchthaven
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s. 

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in Indonesië. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06:00 en 20:00 uur aankomt op de Internationale luchthaven van Lombok. Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht. Je programma gaat op maandag van start.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team. 

Jouw reisschema

Je start iedere morgen met een gezamenlijk ontbijt met alle vrijwilligers in het vrijwilligershuis, ook sluit je iedere avond af met een gezamenlijk diner.

Maandag
Maandagochtend begint je dag met een les over de traditionele cultuur op Lombok. Daarna maak je een wandeling door Senggigi. In de middag leer je de do’s en don’ts over de lokale cultuur.

Dinsdag
Op dinsdagochtend leer je je eigen Ketupat maken, een soort dumpling, tijdens een kookcursus. Na de lunch leer je hoe je andere traditionele Indonesische gerechten zelf kunt maken.

Woensdag
Je begint deze dag met een bezoek aan een pottenbakkerij, waar je een workshop zult volgen. Na de lunch leer je je eerste woordjes Bahasa.

Donderdag
Op donderdagochtend breid je je kennis van het Bahasa weer wat meer uit. Na de lunch bezoek je het Islamitische Centrum van Lombok.

Vrijdag
Op vrijdagochtend start jij je dag met een spirituele tour naar de bekende Forever Young tempel, waar je het heilige ‘Forever Young’ water kunt drinken. Na de lunch is er een bijeenkomst over de diverse vrijwilligerswerkprojecten.
 
In de weekenden ben je vrij, deze kun je invullen door het eiland te gaan verkennen of door lekker te relaxen in het vrijwilligershuis. De lokale coördinatoren geven je graag tips en adviezen voor het invullen van je vrije weekend.

Verantwoord vrijwilligerswerk

Volunteer correct

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

volunteer-correct

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo boek jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 1. Meld je aan

  Boek het project of land van je voorkeur
 2. Intake & advies

  We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden
 3. Training & voorbereiding

  Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Deel deze pagina

chat met ons!
Arrow