Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Dit unieke 2-weeks programma leert je alles over het boeddhisme met als uniek hoogtepunt een verblijf in een boeddhistisch klooster!

 • Maak intensief kennis met het boeddhisme
 • Overnacht in een klooster
 • Bezoek Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha
 • Ervaar zelf het boeddhisme

Ontdek het boeddhisme in Nepal!

 • Nepal
 • 2 weken
 • vanaf 17 jaar

Heb jij veel interesse in het boeddhisme en zou jij je hier graag wat verder in willen verdiepen? Tijdens unieke 2-weekse programma leer je alles over het boeddhisme en de leefwijze van boeddhistische monniken.volunteer-correct Je krijgt de mogelijkheid om in verschillende boeddhistische kloosters te verblijven om zo het leven van de monniken zelf te ervaren. De eerste week vindt plaats in de hoofdstad Kathmandu en hier breng je onder andere een bezoek aan de beroemde Bouddhanath stoepa, één van de grootste stoepa's in Zuid-Azië. De tweede week reis je naar Lumbini, de plek waar de stichter van het boedhisme geboren is. Lumbini is een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor boeddhisten. 

Een spirituele reis

Dit programma bestaat uit 2 weken waarbij je de eerste week aan de hand van een aantal culturele lessen en taallessen meer leert over het boeddhisme in Nepal. Vanuit Dhulikhel maak je een mooie wandeltoch naar het Namobuddha klooster waar je blijft overnachten en het leven van monniken zelf gaat ervaren. In de tweede week reis je naar Lumbini: de geboorteplaats van Gautama Boeddha, de oprichter van het boeddhisme.

Benieuwd wat jij verder tijdens dit programma gaat doen? Bekijk jouw reisschema!

Accomodatie en maaltijden

Tijdens dit programma verblijf je in verschillende accommodaties. Tijdens de dagen in Kathmandu verblijf je in het vrijwilligershuis, op basis van een gedeelde kamer. Doordeweeks zijn er drie maaltijden inbegrepen en in het weekend zijn dat er twee. Bekijk alle informatie over de accomodatie en maaltijden.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

Je kunt je programma in Nepal helemaal zelf samenstellen. Hieronder een aantal voorbeelden van programmasamenstellingen: 

 • 2 weken boeddhisme programma: €895,-
 • 2 weken boeddhisme programma & 1 week Poon Hill Trek: €1395,-
 • 2 weken boeddhisme programma & 3 weken onderwijsproject Kathmandu: € 1475,-
 • 2 weken boeddhisme programma & 3 weken lesgeven aan monniken: €1650,-  

Inclusief 

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek Nepal; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie, je gastgezin en je project
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Nepal
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief 

 • Administratiekosten: € 60,-
 • Vliegticket naar Nepal
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): +/- € 40,-.
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakostenvoor onze vrijwilligerswerkprogramma’s. 

 

Accommodatie en maaltijden

Tijdens de boeddhismeweken verblijf je in verschillende accommodaties in Nepal. Je uitvalsbasis is in de hoofdstad Kathmandu. De accommodatie in Kathmandu is 15 minuten lopen van een supermarkten op 5 kilometer afstand van het centrum. Je deelt je kamer met andere deelnemers. In de algemene ruimtes kun je gebruik maken van wifi. 

Doordeweeks zijn er drie maaltijden per dag inbegrepen, in het weekend zijn dit er twee. Denk hierbij aan een mix van westerse en Nepalese gerechten. Nepalese gerechten zijn vaak vegetarisch en bestaan uit rijst met groenten. In de accommodatie kun je gratis water, thee, koffie en melk verkrijgen. 

Jouw reisschema

Week 1

Zondag

Op zondag arriveer je in Nepal en krijg je de tijd om alvast te wennen aan de indrukwekkende omgeving. Je verblijft deze eerste nacht in een accommodatie in Kathmandu.

Maandag

Op maandag begin je aan het programma! Om je reis goed te kunnen beginnen, krijg je de eerste dag een les over de rituelen, do's en don'ts van Nepal. Daarna doe je een tour naar Bouddhanath Stupa. Bouddhanath Stupa is een van de grootste antieke tempels in Kathmandu van 36 meter hoog, een prachtige tempel.

Dinsdag

Dinsdag begin je met een taal en cultuurles. Zo kun je je eerste woordjes Nepalees leren en maak je kennis met de cultuur van het land. Vervolgens doe je een tour naar de Swayambhunath stupa en vervolgens slaap je weer in Kathmandu. Deze stupa staat ook wel bekend als de 'monkey tempel'. Er bevinden zich namelijk apen op de tempel! Het is de oudste stupa van dit soort in Nepal.

Wednesday

De woensdag begin je relaxt met een yoga en meditatie sessie! Daarna ben je helemaal klaar om Dhulikhel te bezoeken en te hiken naar Namobuddha. Namobuddha is een groot klooster op de top van een hoge berg. In het klooster worden jongens uit arme gezinnen jarenlang geschoold tot monnik. Na de hike verblijf je een nacht in het klooster.

Donderdag

De donderdag zul je doorbrengen in het klooster samen met de monniken. Zo krijg je een goed beeld van het dagelijks leven van de monnik. Je zult ook samen met de monniken eten en wederom een nacht in het klooster doorbrengen, een hele ervaring!

Vrijdag

Op vrijdag hike je naar Panauti, een kleine stad 30 kilometer van Kathmandu vandaan. Je zult geen hotels vinden in de stad en hier echt de Nepalese cultuur terug vinden. Na het bezoek vertrek je weer naar Kathmandu waar je de nacht en het weekend doorbrengt.

Zaterdag en zondag

Op zaterdag en zondag is er geen programma en heb je vrije tijd om Kathmandu te ontdekken of even tijd voor jezelf te nemen. De stad staat bekend om zijn vele tempels en paleizen die zeker een bezoekje waard zijn. 

Week 2

Maandag en dinsdag

Op maandag reis je met de bus naar Lumbini, de geboorte plaats van Lord Buddha. Je zult twee dagen doorbrengen in de boeddhistische stad aangezien het een hele reis is met de bus. Lumbini is een belangrijke bedevaartsplaats waar meerdere tempels te vinden zijn uit verschillende landen.

Woensdag

Op woensdag reis je terug naar Kathmandu en verblijf je de avond weer in de hoofdstad. Het is een lange busreis waardoor je een groot deel van de dag nodig hebt. 

Donderdag

Donderdag reis je naar Pharping waar je deelneemt aan een bedevaarttour. Je brengt de nacht door in het Pharping klooster.

Vrijdag

Op vrijdag lunch je nog in Pharping en dan reis je terug naar Kathmandu waar je ook je laatste nacht doorbrengt. En dan zit het programma er alweer op!

 

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week op maandag beginnen met het programma in Nepal. Aankomst is iedere zondag mogelijk op Tribhuvan International Airport in Kathmandu tussen 6:00 uur en 00:00 uur. Na aankomst in Kathmandu word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. 

Dit project komt te vervallen op:

 • 15 en 30 januari
 • 21 februari
 • 9, 10 en 24 maart

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc. Daarnaast vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen en ontvang je formulieren waarmee je een Verklaring Omtrent Gedrag dient aan te vragen.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en een paklijst. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer twee tot drie weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

Volunteer correct

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

volunteer-correct

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Je hebt per slot van rekening even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Deel deze pagina

chat met ons!
Arrow