Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Wil jij werken met een van de meeste bedreigde apensoorten ter wereld? Ga dan werken in de gibbon opvang.

 • Voer de gibbons
 • Maak de verblijven schoon
 • Maak eten voor de gibbons
 • help mee bij de verzorging van de apen

Aan de slag in een Gibbon opvang in Thailand

 • Thailand
 • Vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
Het Gibbon Sanctuary is opgericht om gibbons op te vangen die gewond of mishandeld zijn. Ook worden er vaak jonge aapjes opgevangen die hun ouders verloren zijn. Alle gibbons die bij de Sanctuary verblijven, kunnen niet meer zelfstandig in de natuur overleven.

Ze zijn bijvoorbeeld te veel gewend aan mensen omdat ze in het verleden in de toeristische sector beland zijn geraakt. Hierdoor zouden ze een makkelijk prooi zijn voor stropers of geen aansluiting meer vinden bijvolunteer-correct wilde gibbons. Het Gibbon Sanctuary zorgt voor een veilige thuishaven in een omgeving die zo dicht mogelijk aansluit op hun natuurlijk habitat.

Gibbons zijn een van de meest bedreigde apensoorten vanwege stroperij, illegale handel in de toerismebranche en het verdwijnen van hun leefomgeving door boskapping. Bovendien zijn gibbons een van de weinige dieren die monogaam leven. Als hun partner sterft, zullen ze niet snel een nieuwe vinden, waardoor de kans op jongen ook kleiner wordt.

Het project ontvangt geen overheidsgeld, is niet toegankelijk voor toeristen en moet zichzelf dus onderhouden. Als vrijwilliger bij dit project kun jij helpen bij het verzorgen van de gibbons, eten klaarmaken en de verblijven schoonmaken. Je verzorgt de dieren altijd onder begeleiding van de professionele medewerkers van het project.

Wat kun jij doen als vrijwilliger?

Je belangrijkste activiteiten op het project zijn het klaarmaken van het voedsel, het voeren van de gibbons, het schoonmaken van de verblijven en het verzorgen van de tammere gibbons. Ondanks dat het Sanctuary zich richt op gibbons, worden er ook andere dieren in nood opgevangen zoals de Makaken.

Benieuwd naar wat jij nog meer gaat doen op dit project? Bekijk hier de programma-informatie.

Accommodatie & maaltijden

Gedurende je verblijf in Thailand zijn kost en inwoning inbegrepen. Je ontvangt 3 typisch Thaise maaltijden per dag. In het weekend zijn 2 maaltijden inbegrepen. Lees hier meer over de accommodatie en maaltijden.

werken met gibbons in thailand

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • Cultuurweek & 1 week gibbon project: € 870,-
 • Cultuurweek & 2 weken gibbon project: € 1.305,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk in Thailand

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek Thailand; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie 
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk in Thailand

 • Administratiekosten: € 60,-
 • Vliegticket naar Thailand
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active 
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): +/- € 40,-
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s. 

Accommodatie & maaltijden

Gedurende je verblijf in Thailand zijn kost en inwoning inbegrepen. Je ontvangt 3 typisch Thaise maaltijden per dag. In het weekend zijn 2 maaltijden inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen programmaopties verblijf je in een vrijwilligershuis of een guesthouse, op basis van gedeelde kamers. Wanneer je een programma hebt samengesteld waarbij je in verschillende locaties verblijft dan is het transport tussen de locaties inbegrepen.

Jouw programma-informatie

Zondag:

Op zondag word je opgehaald in Singburi om 20:00 uur ’s avonds voor de transfer naar Mae Sot. Houd hier dus rekening mee als je de vlucht gaat boeken.

Maandag:

De eerste dag op het project is de introductiedag. Jouw rol op het project wordt met je doorgenomen en je krijgt een rondleiding op het project. Zeker de eerste dagen is direct contact met de gibbons alleen mogelijk onder supervisie van de medewerkers.

Dinsdag tot en met vrijdag:

Vanaf dinsdag ga je aan de slag met de verschillende werkzaamheden op het project. De gibbons worden vroeg wakker en dat betekent dat jij als vrijwilliger ook op tijd begint. Je taken bestaan onder andere uit het schoonmaken van de kooien, voedsel klaarmaken en het wassen van de gibbons. Ook is het mogelijk te assisteren bij medische handelingen als die nodig zijn.

Je werkdag eindigt meestal rond 15:30 uur, dus ’s middags en ’s avonds kun je de rest van de omgeving gaan verkennen of een filmavond houden. Er is een ruime collectie van films aanwezig! Op woensdagmiddag worden de vrijwilligers meegenomen naar de stad Mae Sot om de boodschappen te doen, wat souvenirs te kopen en samen te dineren.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in Thailand. Het is de bedoeling dat je op zaterdag of zondag voor 15.00 uur aankomt op de internationale luchthaven van Bangkok (Suvarnabhumi International Airport). Let op: wanneer je start met een programma wat niet in Singburi plaatsvindt dan is het de bedoeling dat je op zaterdag of zondag voor 12.00 uur aankomt in Bangkok. Na aankomst wordt je door onze partnerorganisatie opgehaald en reis je met de bus verder naar de locatie waar je programma van start gaat.  

Ben jij geschikt als vrijwilliger?

Zo kan jij werken op het gibbon project in Thailand:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je hebt een gemiddeld tot goed niveau van de Engelse taal
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag 
 • Je bent een ondernemend persoon en zelfstandig ingesteld
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en onderteken je onze gedragscode. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

Volunteer correct

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

volunteer-correct

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo boek jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 1. Meld je aan

  Boek het project of land van je voorkeur
 2. Intake & advies

  We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden
 3. Training & voorbereiding

  Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Deel deze pagina

chat met ons!
Arrow