Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Wil jij je inzetten voor het milieu door plastic zwerfafval te verzamelen? Help mee met de lokale bevolking om het zwerfafval om te toveren tot bruikbare producten.

 • Afval verzamelen om er nieuwe producten van te maken
 • Leer over het gehele recyclingproces
 • Ondersteun lokale medewerkers
 • Bewustzijn creëren bij de lokale bevolking

Het belang van plastic recyclen

 • Thailand
 • vanaf 1 week
 • vanaf 16 jaar

Dat de overvloed van plastic afval voor veel milieuvervuiling en -schade zorgt hoeven wij je waarschijnlijk niet te vertellen. Het is namelijk een veelbesproken onderwerp van de afgelopen jaren. In oceanen en zeeënvolunteer-correct drijft dan ook steeds meer plastic afval dat een serieuze bedreiging vormt voor de dieren en de natuur.

Er worden wereldwijd helaas maar kleine percentages van de grote hoeveelheden plastic daadwerkelijk gerecycled. Meer dan de helft van het plastic wordt gedumpt op stortplaatsen waar het meer dan 400 jaar nodig heeft om afgebroken te worden. Daarnaast moet veel van het plasticafval dat wordt verzameld eerst handmatig gesorteerd worden om het verder te kunnen verwerken. Een groot deel van het verzamelde afval wordt daarom verscheept naar verschillende Aziatische landen, waaronder China, Maleisië, Thailand en Vietnam.

Plastic recycling workshop

Dit programma streeft ernaar om het bewustzijn rondom het recyclen van plastic bij de Thai te vergroten. Ook willen ze door middel van dit programma mensen onderwijzen over wereldwijde afvalbeheersystemen en een gevoel van waarde creëren voor plastic (afval) bij lokale gemeenschappen. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar kleinschalige, goedkope recyclingmogelijkheden, het verbeteren van huidige processen en de verschillende soorten plastic.

Dit programma heeft een eigen “workshop” waar je 5 dagen per week aan de slag zal gaan. Al het verzamelde plastic wordt in een werkplaats opgeslagen, gesorteerd en verwerkt tot een nieuw product. Onbruikbare stukken plastic worden overgedragen aan een professioneel recyclingbedrijf. Naast de werkplaats is er ook nog een onderzoeksstation, een galerij met vele voorbeelden en een “fact wall” waar visueel gemaakt wordt wat voor invloed plastic afval op het milieu heeft.

Wat kun jij doen als vrijwilliger?

Als vrijwilliger kun je je inzetten om de lokale bevolking te helpen bij het verzamelen en verwerken van plastic afval. Je helpt mee met het ophalen van plastic langs wegen, rivieren en kanalen om te voorkomen dat dit in de oceaan terecht komt.

Daarnaast krijg je inzicht in het gehele recyclingproces en zul je bij iedere stap van dit proces je handen uit de mouwen steken. Van het verzamelen en sorteren van plastic afval tot het wassen en verwerken. Ook krijg je de kans om nieuwe producten te creëren van het verzamelde plastic uit verschillende gietvormen. Denk hierbij aan producten die je dagelijks kunt gebruiken zoals een kam.

Het project besteed ook aandacht aan de bewustwording bij lokale bewoners om het belang van het recyclen van plastic te vergroten. Zo worden er inzamelingsacties georganiseerd waarbij mensen hun plastic in kunnen leveren en ruilen tegen bruikbare producten die zijn gemaakt in de werkplaats. Zo hopen ze dat de lokale bevolking inziet dat plastic afval alsnog van waarde kan zijn. En uiteraard ook om hen aan te moedigen om afval op huishoudelijk niveau te scheiden.

Accommodatie & maatlijden

Gedurende je verblijf in Thailand zijn kost en inwoning inbegrepen. Je ontvangt 3 typisch Thaise maaltijden per dag. In het weekend zijn 2 maaltijden inbegrepen. Lees hier meer over de accommodatie en maaltijden.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

 • Cultuurweek & 1 week Plastic recycling project: €660,-
 • Cultuurweek & 2 weken Plastic recycling project: €920,-
 • Verlenging per week: € 210,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden of bijvoorbeeld een project combineren? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk in Thailand

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Persoonlijk kennismakingsinterview
 • Handboek Thailand; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk in Thailand

 • Administratiekosten: € 60,-
 • Vliegticket naar Thailand
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen)
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s. 

Accommodatie & maaltijden

Gedurende je verblijf in Thailand zijn kost en inwoning inbegrepen. Je ontvangt 3 typisch Thaise maaltijden per dag. In het weekend zijn 2 maaltijden inbegrepen. Je verblijft in een van de vrijwilligershuizen nabij de stad Singburi, op basis van gedeelde kamers. Wanneer je een programma hebt samengesteld waarbij je in verschillende locaties verblijft dan is het transport tussen de locaties inbegrepen.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in Thailand. Het is de bedoeling dat je op zaterdag of zondag voor 15.00 uur aankomt op de internationale luchthaven van Bangkok (Suvarnabhumi International Airport). Na aankomst wordt je door onze partnerorganisatie opgehaald en reis je met de bus verder naar de locatie waar je programma van start gaat. 

Ben jij geschikt als vrijwilliger?

Zo kun jij aan de slag op het plastic recycling project in Thailand:

 • Je bent minimaal 16 jaar oud
 • Je hebt een gemiddeld tot goed niveau van de Engelse taal
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag
 • Je bent een ondernemend persoon en zoekt graag naar creatieve oplossingen

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc. Daarnaast vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen en ontvang je formulieren waarmee je een Verklaring Omtrent Gedrag dient aan te vragen.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en een paklijst. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer twee tot drie weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

Volunteer correct

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

volunteer-correct

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Je hebt per slot van rekening even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo boek jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 1. Meld je aan

  Boek het project of land van je voorkeur
 2. Intake & advies

  We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden
 3. Training & voorbereiding

  Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Deel deze pagina

chat met ons!
Arrow