Infodagen Gratis magazine

Jouw reis in het kort

Heb jij al ervaring in de horeca- of toerismesector en wil je graag buitenlandervaring opdoen? Kies voor internationale werkervaring in de vriendelijke no worries cultuur Down Under!

 • High end werkgevers
 • Regiovoorkeur mogelijk
 • Baangarantie voor vertrek
 • Zet je cv op scherp
 • Intensieve en professionele screening

Horeca professionals opgelet, ga werken in Australië!

 • Australië
 • vanaf 6 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 1595,-

Zet je cv op scherp en doe een internationale werkervaring op in de vriendelijke “no worries” cultuur Down Under. Veel Australische werkgevers zijn op zoek naar jou, dus scoor dat baantje voor 6 of 12 maanden in een hotel/resort! Travel Active helpt je samen met ons ervaren team in Australië op weg en begeleidt je van boeking en kennismaking, tot het matchen met een professionele werkgever. 

Horecawerk op waanzinnige locaties in Australië

Tijdens je verblijf in Australië ga je voor een aantal maanden werken in een van de vele luxe resorts of hotels in het waanzinnige land “Down Under”. Hoe meer specifieke werkervaring je hebt, des te makkelijker wij een werkplek voor jou kunnen vinden die hierop aansluit. De werkplaatsingen die onze partner kan organiseren, liggen in bekende toeristische gebieden zoals de tropische paradijsjes Hamilton Island en Lady Island, het veelzijdige Kangaroo Island en het afgelegen en mooie Coral Bay. Ook kan je terecht komen in één van de mondaine wereldsteden Sydney en Melbourne of subtropische stadjes zoals Port Douglas of Cairns. Je kunt uiteraard een voorkeur geven voor een regio of deelstaat maar we kunnen nooit 100% garanderen dat je hier daadwerkelijk terecht komt. Een plaatsing is afhankelijk van je werkervaring en de beschikbare vacatures!

Andere mogelijkheden in Australië

Wil jij naar Australië maar weet jij nog niet precies wat je wilt gaan doen? Bekijk dan het overzicht van de mogelijkheden voor werken in Australië van Travel Active.

horecawerk australië

Programma

Werkzaamheden in de horeca

In Australië kun je op verschillende plekke terechtkomen. Jouw ervaring en wensen spelen hierbij een belangrijke rol. Enkele voorbeelden zijn: 

 • Koks & keukenpersoneel (sous chef) - Je hebt 1 á 2 jaar werkervaring als kok / sous-chef en je hebt een koksopleiding afgerond. P.S. er is veel vraag naar keukenpersoneel!
 • Food & Beverage - Je moet ervaring hebben in het werken bij 4 of 5 sterren hotels om ook bij soortgelijke bedrijven geplaatst te kunnen worden. Je hebt aantoonbare serveerervaring en enige kennis van voedsel en dranken.
 • Barman / barvrouw - Je hebt gastvrijheid hoog in het vaandel staan en hebt enige aantoonbare werkervaring achter een bar. Australiërs hechten veel waarde aan uitstraling. Dit is vaak een meerwaarde t.o.v. werkervaring.
 • Kamermeisje / housekeeping - Je hebt weinig tot geen aantoonbare werkervaring nodig. Houd er rekening mee dat je fysiek zwaar werk moet doen en je vaak onder druk moet werken. Werkgevers van een 4 of 5 sterren hotel kunnen wel enige werkervaring vragen. 
 • Receptionist / informatiebalie (Front Office) - Je hebt minimaal 3 jaar receptie-ervaring en kennis van meerdere Front Office software systemen (incl. Opera). Uitstekende kennis van de Engelse taal is een vereiste.

Salaris

Houd er rekening mee dat iedere werkweek er anders uit ziet. Werken in het toerisme is dynamisch en geen dag zal hetzelfde zijn. De verdiensten voor alle functies zijn (zeer) goed te noemen en het salaris varieert van $18 - $25 per uur.

Accommodatie & maaltijden

Afhankelijk van jouw werkgever zoek jij zelf woonruimte en zorg jij voor jouw eigen maaltijden of zorgt de werkgever voor kost en inwoning. In de stad zorg je hier vaak zelf voor, buiten de stad is er vaak sprake van kost en inwoning. Dit wordt dan ook ingehouden op jouw salaris.

Reisdetails

Ben jij geschikt om in de horeca te werken?

Horecawerk is een vak apart. Het is dan ook belangrijk dat je de nodige ervaring hebt, voordat je aan de slag gaat in Australië. Ben jij onze horecatopper? Dan voldoe jij aan de volgende voorwaarden:

 • Je hebt aantoonbare werkervaring in dit vakgebied. We checken dit door middel van een skypegesprek waar we kijken naar je skills, Engels niveau, motivatie en beschikbaarheid;
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 30 jaar (geen uitzonderingen);
 • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar (volledig zomer- of winterseizoen);
 • Je vindt het leuk om veel contact te hebben met toeristen (en minder met de lokale bevolking);
 • Je focus ligt op het opdoen van internationale werkervaring;
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van rijbewijs B.

Procedure

Interesse?
Stap 1 is het toesturen van je cv waarin jouw werkervaring in horeca duidelijk naar voren komt. Tevens maak je een Engelse taaltest om je huidige niveau Engels te toetsen. Is dit alles positief dan heb je een telefonische kennismaking met het Travel Active team om zo je cv door te nemen, je motivatie te bespreken en je wensen en verwachtingen uit te spreken. Dit wordt door Travel Active besproken met de lokale Australische partner. Is deze feedback positief dan kun je definitief je reis boeken.

Na boeking
Nadat jij het boekingsformulier hebt ingevuld, wordt er een zeer uitgebreid aanmeldingspakket naar je toegestuurd, dat je zorgvuldig dient in te vullen en samen met andere belangrijke documenten dient terug te sturen. Zodra dit pakket binnen is en een eerste aanbetaling is ontvangen, gaat je pakket naar onze partnerorganisatie in Australië. Aan de hand van de gegevens uit jouw pakket én een kennismakingsgesprek heeft onze partnerorganisatie een goed beeld van jou en of ze een werkplek voor je kunnen vinden.

Na acceptatie
Heb je goed nieuws gekregen? Dan wordt er gestart met de plaatsingsprocedure, het matchen van jou met een potentiële werkgever. Deze procedure kan enkele weken duren. Ondertussen kun jij je working holiday visum gaan aanvragen.

Na plaatsing
Als er een werkplek is gevonden, wordt deze aan je voorgelegd en in veel gevallen vindt er nog een telefonisch interview tussen jou en je werkgever plaats. Indien de werkgever nog steeds enthousiast is, is je werkplaatsing rond en je startdatum bekend. Jij kunt dan je ticket boeken (of door Travel Active laten doen) waarna wij de gegevens doorgeven aan onze partnerorganisatie ter plekke die je hostelovernachtingen boekt en je aankomst verder voorbereidt. Als alles rond is en je hebt een reisverzekering afgesloten, ben jij klaar voor vertrek.

Prijzen

Programmaprijs Horecawerk Australië 6 maanden: €1595,-

Programmaprijs Horecawerk Australië 12 maanden: €2495,-

Inclusief bij horecawerk Australië

 • Gegarandeerde werkplek voor 6 of 12 maanden (na screening van geschiktheid)
 • Telefonisch kennismakingsgesprek met ons team in Australië
 • Professionele review van je cv voor vertrek
 • Professionele screening van je ervaring, wensen en ideeën
 • Arrival pack / webinar (met info over o.a. cultuur, etiquette, bankrekening, accomodatie en algemene kennismaking)
 • 2 overnachtingen bij aankomst in Australië
 • Hulp bij de aanvraag burgerservicenummer (sofi)
 • Hulp bij de aanvraag Aussie bankrekening
 • Hulp bij aanvraag werkvisum
 • Hulp bij het zoeken van accommodatie (vaak “staff” accommodatie)
 • Emergency Hotline - 24 uur per dag, 7 dagen per week

Exclusief bij horecawerk Australië

 • Visumkosten Working Holiday visum (± €295,-)
 • Administratiekosten á € 60,-
 • Ticket Australië (+/- €1200,-)
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor werken in het buitenland 
 • Eventuele opstartkosten na aankomst (denk aan telefoon, aanschaf nette kleding, openbaar vervoer abonnement etc.)
 • RSA certificaat (Responsible Service of Alcohol) indien noodzakelijk gesteld vanuit werkgever (+/- €50,-)
 • Annuleringsgarantie, specifiek afgestemd op de programma's van Travel Active

 

Vertrekmogelijkheden

 • Je kunt tot uiterlijk 1 augustus 2018 boeken als je in oktober 2018 (Australische zomerseizoen) wilt vertrekken.
 • Je kunt tot uiterlijk 1 december 2018 boeken als je in maart 2019 (Australische winterseizoen) wilt vertrekken.

Extra's

Taalcursus in Australië

Twijfel je nog over je Engels en wil je de taal eerst opfrissen? Dat kan! Kies dan voor een taalcursus Engels in Sydney. Je verbetert niet alleen je Engels, maar maakt ook alvast kennis met de Australische cultuur en kunt je goed voorbereiden op je werk op de boerderij. Je kunt kiezen uit verschillende type cursussen en kunt een taalcursus al vanaf 2 weken boeken. Ook kun je na je tijd op de boerderij Australië als backpacker ontdekken. Je kunt dan reizen en werken combineren en zodoende nog meer werkervaring opdoen. Sweet as bro!

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel Australië avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. 

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een work & travelprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Horecawerk

 1. Start

  Boek het horecawerk via de website
 2. Voorbereiding

  Screening en begeleiding
 3. Vertrek

  Het avontuur begint

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow