Infodagen Gratis magazine

Jouw reis in het kort

Heb jij ervaring in de horeca of toerisme  en wil je graag buitenlandervaring opdoen? Kies voor internationale werkervaring in de vriendelijke no worries cultuur Down Under!

 • High end werkgevers
 • Regiovoorkeur mogelijk
 • Baangarantie vóór vertrek uit Nederland
 • Zet je cv op scherp

Horeca professionals opgelet, ga werken in Australië!

 • Australië
 • vanaf 6 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • € 1595,-

Zet je cv op scherp en doe internationale werkervaring op in de vriendelijke “no worries” cultuur Down Under. Veel Australische werkgevers zijn op zoek naar jou, dus scoor die baan voor 6 of 12 maanden in een hotel of restaurant!  Travel Active helpt je, samen met ons ervaren team in Australië, op weg en begeleidt je van boeking en kennismaking, tot het matchen met een gerenommeerde werkgever. 

Horecawerk op waanzinnige locaties in Australië

Tijdens je verblijf in Australië ga je voor een aantal maanden werken in een van de vele resorts of hotels in het waanzinnige land “Down Under”. Hoe meer werkervaring in dit vak, des te sneller wij een werkplek voor jou kunnen vinden die hierop aansluit.  De werkplaatsingen die onze partner kan organiseren, liggen in bekende toeristische gebieden zoals de tropische paradijsjes Hamilton Island en Lady Island, het veelzijdige Kangaroo Island en het afgelegen en mooie Coral Bay. Ook kun je terecht komen in één van de wereldsteden Sydney en Melbourne of subtropische stadjes zoals Port Douglas of Cairns. Je kunt uiteraard een voorkeur geven voor een regio of deelstaat maar we kunnen nooit 100% garanderen dat je hier daadwerkelijk terecht komt. Een plaatsing is afhankelijk van je werkervaring en de beschikbare vacatures!

Andere mogelijkheden in Australië

Wil jij naar Australië maar weet jij nog niet precies wat je wilt gaan doen? Bekijk dan het overzicht van de mogelijkheden voor werken in Australië van Travel Active.

horecawerk australië

Programma

Werkzaamheden in de horeca

In Australië kun je op verschillende plekke terechtkomen. Jouw ervaring en wensen spelen hierbij een belangrijke rol. Enkele voorbeelden zijn: 

 • Koks & keukenpersoneel - Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring (stage) als kok én je hebt een koksopleiding afgerond. 
 • Gastheer/gastvrouw (bediening) - Je moet minimaal 1 jaar werkervaring (stage) hebben in een 4 of 5 sterren hotel of in een luxe restaurant en/of een relevante opleiding gevolgd hebben.  Jij weet hoe je gasten in de watten moet leggen. Enige wijnkennis is mooi meegenomen. 
 • Barman/barvrouw - Je hebt gastvrijheid hoog in het vaandel staan en hebt enige werkervaring achter een bar. Australiërs hechten veel waarde aan uitstraling. Dit is vaak een meerwaarde t.o.v. werkervaring.
 • Kamermeisje/housekeeping - Je hebt weinig tot geen aantoonbare werkervaring nodig. Houd er rekening mee dat je fysiek zwaarder werk moet doen en je vaak onder druk moet werken. Werkgevers van een 4 of 5 sterren hotel kunnen wel enige werkervaring vragen. 
 • Receptionist/informatiebalie (Front Office) - Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring (stage) als front-office medewerker en kennis van meerdere Front Office software systemen (incl. Opera). Uitstekende kennis van de Engelse taal is een vereiste.

Salaris

Houd er rekening mee dat iedere werkweek er anders uit ziet. Werken in de horeca en toerisme betekent zoals je weet onregelmatig én hard werken. Motivatie en de wil om leren en graag te willen werken zijn bij dit programma het belangrijkste. Twijfel je of je wel over voldoende ervaring beschikt, bel ons! De verdiensten voor alle functies zijn (zeer) goed te noemen. Het salaris varieert van $18 - $25 per uur bruto.

Accommodatie & maaltijden

Afhankelijk van de werkgever waar je straks aan het werk gaat, zoek je zelf woonruimte of zorgt de werkgever hiervoor (in dat geval wordt dit verrekend met je salaris). De kosten voor maaltijden zijn voor eigen rekening.

Reisdetails

Iets voor jou?

 • Je hebt werkervaring in dit vak en/of een gerelateerde opleiding afgerond
 • Je bent zeer gemotiveerd om hard te werken en bent leergierig
 • Je beschikt over correcte omgangsvormen en hebt een verzorgd uiterlijk 
 • Je bent minimaal 18 en maximaal 30 jaar (geen uitzonderingen)
 • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar (volledig zomer- of winterseizoen)

Procedure

Interesse?
Mail ons je CV! Vervolgens nemen wij telefonisch contact met je op en kun jij je wensen uitspreken m.b.t. locatie en type bedrijf waar je graag aan het werk zou willen. Ook vragen wij je om een Engelse taaltest te maken. Op basis hiervan bespreken wij met onze Australische partner of er mogelijkheden voor je zijn. Is het antwoord positief dan kun je het programma boeken via onze website.

Na boeking
Nadat jij het boekingsformulier hebt ingevuld, ontvang je van ons zeer uitgebreid aanmeldingspakket. Na een kennismakinsgesprek met onze Australische collega's (via Skype) en je de aanbetaling hebt voldaan gaan wij voor jou op zoek naar een geschikte werkplek voor jou! 

Na acceptatie
Zodra wij een leuke werkplek gevonden denken te hebben, nemen wij gelijk contact met je op! Na het goede nieuws wordt er gestart met de plaatsingsprocedure, het matchen van jou met een potentiële werkgever. Deze procedure kan enkele weken duren. Ondertussen kun jij je working holiday visum gaan aanvragen.

Na plaatsing
Als er een werkplek is gevonden, wordt deze aan je voorgelegd en in veel gevallen vindt er nog een telefonisch interview tussen jou en je werkgever plaats. Indien de werkgever nog steeds enthousiast is, is je werkplaatsing rond en je startdatum bekend. Jij kunt dan je ticket boeken (of door Travel Active laten doen) waarna wij de gegevens doorgeven aan onze partnerorganisatie ter plekke die je hostelovernachtingen boekt en je aankomst verder voorbereidt. Als alles rond is en je hebt een reisverzekering afgesloten, ben jij klaar voor vertrek!

Prijzen

Programmaprijs Horecawerk Australië 6 maanden: €1795,-

Programmaprijs Horecawerk Australië 12 maanden: €2695,-

Inclusief bij horecawerk Australië

 • Gegarandeerde werkplek voor 6 of 12 maanden
 • Telefonisch kennismakingsgesprek met ons team in Australië
 • Arrival pack: webinar (met info over o.a. cultuur, etiquette, bankrekening, accomodatie en algemene kennismaking)
 • 2 overnachtingen in een hostel (gedeelde meerpersoonskamer) na aankomst in Australië
 • Hulp bij het openen van een Australische bankrekening en aanvragen van een belastingnummer 
 • Handleiding voor de aanvraag van je Australische Working Holiday Visum 
 • Hulp bij het zoeken van accommodatie (vaak “staff” accommodatie)
 • Emergency Hotline - 24 uur per dag, 7 dagen per week

Exclusief bij horecawerk Australië

 • Legeskosten Australisch Working Holiday visum (AUD 420)
 • Transfer vanaf de luchthaven naar je hostel in Australië
 • Administratiekosten á € 100,-
 • Vliegticket naar Australië
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor werken in het buitenland 
 • RSA certificaat (Responsible Service of Alcohol) indien noodzakelijk gesteld vanuit werkgever (+/- €50,-)
 • Annuleringsgarantie, specifiek afgestemd op de programma's van Travel Active

 

Vertrekmogelijkheden

Er zijn 2 startmomenten, namelijk oktober (Australische zomerseizoen) en maart (Australische winterseizoen) .

 • Start in oktober 2019: boeken tot 1 augustus 2019   
 • Start in maart 2020: boeken tot 1 december 2019 

Extra's

Taalcursus in Australië

Twijfel je nog over je Engels en wil je de taal eerst opfrissen? Dat kan! Kies dan voor een taalcursus Engels in Australië. Je verbetert niet alleen je Engels, maar maakt ook alvast kennis met de Australische cultuur. Daarbij kunt jij je goed voorbereiden op je horecawerk. Je kunt kiezen uit verschillende type cursussen en kunt een taalcursus al vanaf 2 weken boeken. Ook kun je na je werktijd in Australië het land als backpacker ontdekken. Een ultieme kans! Sweet as bro!

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel Australië avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. 

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een work & travelprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Horecawerk

 1. Start

  Boek het horecawerk via de website
 2. Voorbereiding

  Screening en begeleiding
 3. Vertrek

  Het avontuur begint

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow