Infodagen Gratis magazine

Jouw reis in het kort

Wil jij alleen of samen met een vriend(in) al reizende en werkende het spectaculaire Nieuw-Zeeland ontdekken? Kies voor backpacken bij Travel Active!

 • Werken om je reis te bekostigen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Geniet van de no worries mentaliteit
 • In je eentje afreizen…jouw avontuur!
 • Goede werkgelegenheid voor backpackers

In Nieuw-Zeeland beleef jij de tijd van je leven!

 • Nieuw-Zeeland
 • vanaf 1 maand
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 2095,- exclusief luchthavenbelastingen

Een reiziger vatte het mooi samen; Nieuw-Zeeland is één grote Windows bureaublad achtergrond. Zowel het Noorder- als het Zuidereiland zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben elk een ander karakter en zijn zeer verschillend qua natuur. Op het Noordereiland vind je actieve vulkanen, subtropische eilandjes, zwavelmeren en dolfijnenbaaien. Op het Zuidereiland vind je inheemse bossen, kristalheldere ‘Mirror lakes’, hoge bergketens, gletsjers en steile fjorden met watervallen. Nieuw-Zeeland is erg goed te bereizen en zo kun je kennis maken met al het moois dat het land te bieden heeft. Van de Maori cultuur tot extreme sporten in Queenstown ‘the Adrenalin capital of the world’, je zult je niet snel vervelen!

De reis naar Nieuw-Zeeland

Vlieg jij alleen of met een vriend of vriendin naar Nieuw-Zeeland, en wil je zelf je vertrekdatum bepalen? Kies dan voor onze Individuele reis! Hierbij maak je gebruik van alle services van Travel Active, voor vertrek & tijdens je verblijf maar ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wel regelen we voor jou compleet een verzorgde stopover tijdens de stop in Singapore.

Welke backpacker baantjes zijn er in Nieuw-Zeeland?

Na de oriëntatie in Auckland kan je avontuur echt beginnen! Ga meteen op zoek naar werk, ontdek Auckland en de prachtige eilandjes net buiten de stad of duik de kroeg in met een aantal reisgenoten.
Onze lokale collega’s geven je graag je advies in hoe je het beste kunt solliciteren. Benieuwd welke baantjes er zoal te vinden zijn? Bekijk hier ons vacatureoverzicht.

backpacken individueel nieuw-zeeland

Programma

Werken en reizen

Daarom op reis met Travel Active!
Voor vertrek al solliciteren op dat gave baantje in Nieuw-Zeeland? Onze lokale collega’s in Auckland zijn al 20 jaar expert in het vinden van werk voor de vele backpackers en nu kun je voor vertrek ook alle vacatures al eens bekijken en zelf meteen solliciteren. Work hard, play hard & earn money!

Soorten banen
Aan de slag bij Hobbiton (de filmset van…), meehelpen op een wijngaard of een baantje in een hotel? Dat is nog maar een greep uit de baantjes die je via ons kunt scoren.

Om je reis te kunnen financieren dient er gewerkt te worden. Ben je niet te kritisch, pak je alles aan en wil je voor vertrek al eens kijken wat er aan vacatures beschikbaar is? Lees meer over de backpackers baantjes in Nieuw-Zeeland.

Ticket

Een jaarretourticket* is bij de reissom inbegrepen. Van een eenvoudig retourtje Nieuw-Zeeland tot een ticket met stops in Azië en Australië. Je bepaalt zelf de verblijfsduur van de stopovers maar de hele reis mag maximaal 365 dagen duren. Het vliegticket is onbeperkt wijzigbaar wat betreft datum  (je betaalt hiervoor wijzigingskosten) en hiermee zeer geschikt voor jou als backpacker.  Je vliegt met Qantas of Cathay Pacific.  

*vluchten kunnen tot ca. 9 maanden vooruit geboekt worden. Dit betekent dat wanneer je gewenste terugreisdatum zo ver in de toekomst ligt dat deze nog niet geboekt kan worden, wij een fictieve terugreisdatum voor je reserveren welke je t.z.t. dient aan te passen naar de door jou gewenste datum. De luchtvaartmaatschappij brengt hiervoor wijzigingskosten in rekening. Deze kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Optie 1: Combi Australië en Azië route met Qantas

Heenreis: Amsterdam – Singapore – Sydney - Auckland
Terugreis Auckland - Sydney – Singapore – Amsterdam

Optie 2: Combi Azië route met Cathay Pacific

Heenreis: Amsterdam – Hong Kong – Auckland
Terugreis: Auckland- Hong Kong – Amsterdam

 


Reisdetails

Is backpacken iets voor mij?

 • Je bent 18 t/m 30 jaar oud (geen uitzonderingen)
 • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit
 • Je bent avontuurlijk ingesteld en gemotiveerd om er een top tijd van te maken!

Procedure

Na boeking via de website

Zodra jij de reis via deze website hebt geboekt, sturen wij je per email een aantal formulieren toe welke je mag invullen en samen met een kopie van je paspoort naar ons terug mag sturen. Ook ontvang je van ons de factuur voor de aanbetaling ( € 60 administratiekosten & 20% van de programmakosten). 

Boekingsbevestiging  (= acceptatie)

Zodra wij de door jou ingevulde formulieren & je aanbetaling binnen hebben, gaan wij je reservering vastleggen en ontvang je van ons je boekingsbevestiging ( het zg. acceptatiepakket) met daarbij een overzicht van de vluchten welke er voor je gereserveerd staan  plus een handleiding voor het aanvragen van je Working Holiday visum.

Ook ontvang je de factuur voor de resterende programmakosten. Zodra je dit bedrag betaald hebt, zullen wij je vliegticket uitprinten.  Na ticketafgifte ontvang je een aparte factuur voor de luchthavenbelastingen.

Je reisbescheiden (=  plaatsing)

Nadat je vliegticket is uitgeprint ontvang je van ons je reisbescheiden, het zg. plaatsingspakket.

Prijzen

Programmaprijzen Backpacken Individueel Nieuw-Zeeland 

De prijzen van deze reis verschillen per luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt:

Optie 1: Qantas

 • Combi Azië en Australië  route: €2095,-

Optie 2: Cathay Pacific

 • Via Hongkong route: €2095,-

* Bij Qantas/Emirates betaal je, bij vertrek in de periode 1 juli t/m 15 augustus en 8 december t/m 15 januari, een hoogseizoentoeslag van € 130,-. Bij Cathay Pacific betaal je een hoogseizoentoeslag van € 150,-

Let op: De prijzen zijn inclusief vliegticket en exclusief luchthavenbelastingen

Inclusief bij Individueel Nieuw-Zeeland incl. startpakket

 • Voorbereiding & begeleiding van een vast contactpersoon vanaf het moment van boeking tot je terugkomst in Nederland
 • Handboek Backpacken; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Job Plus Pakket: voor vertrek toegang tot vacatures gerenommeerde werkgevers
 • Wijzigbaar jaarretourticket Nieuw-Zeeland, eventueel inclusief Australië en/of Azië
 • Stopoverprogramma van 1 overnachting in Singapore of of Hongkong op de heenreis (transfers & 1 hotelovernachting)
 • Airport transfer Auckland naar hostel
 • Drie overnachtingen in Auckland’s Base Hostel – inclusief ontbijt
 • Uitgebreide reis- en werkoriëntatie op ons kantoor in Auckland
 • Persoonlijke begeleiding bij het vinden van werk
 • Nieuw-Zeelandse bankrekening & sofinummer
 • Gratis gebruik Internet op ons kantoor in Auckland
 • Maandelijkse nieuwsbrief met informatie over activiteiten, evenementen en werk
 • YHA lidmaatschap (hostelketen) 
 • Nieuw-Zeeland postadres en het doorsturen van post naar verblijfadres
 • Emergency Hotline - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Hulp bij de afhandeling van belasting- en pensioengelden
 • Nieuw-Zeelandse SIM kaart (pre paid)

Exclusief bij Individueel Nieuw-Zeeland incl. startpakket

 • Administratiekosten € 60,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Luchthavenbelasting vliegticket houd rekening met ca. € 800 
 • Nieuw-Zeelands Working Holiday visum NZD 280  (wijzigingen voorbehouden)
 • Nieuw-Zeelandse Staatsbelasting  € 55,-
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor Backpacken in het buitenland

Vertrekmogelijkheden

Je kunt het gehele jaar jouw Backpack reis boeken. Houd een minimale voorbereidingstijd van zo’n 2 maanden aan. Ook voor jezelf is een gedegen voorbereiding het halve werk en de voorpret is ook een leuk stukje van je reis. Ben er daarom op tijd bij, vooral als je wilt afreizen in de maanden augustus – januari. Wanneer jij deze reis boekt, wordt de procedure bij Travel Active opgestart en kunnen we jouw backpackreis gaan voorbereiden!  Na je boeking ontvang je na een paar dagen een uitgebreid aanmeldingspakket. Hierin kun je aangeven met welke vliegmaatschappij je wilt vliegen en je dus voor reisoptie 1 of 2 kiest. Wanneer je dit pakket volledig invult en met de benodigde documenten aan Travel Active terugstuurt, kunnen wij aan de slag met o.a. het boeken van jouw vliegticket!

Oriëntatie in Auckland

In Auckland zijn er drie overnachtingen voor je geboekt om even van de lange reis bij te komen. De dag na aankomst ben je welkom op het kantoor van onze lokale partner en hoor je alle ins en outs over werken, bankrekening openen etc.  Baantjes regel je met hulp van ons eigen uitzendbureau. Voor trips en activiteiten ga je naar Beyond Shop backpackers, een reisbureau gevestigd in ons kantoor. Het hele jaar door kun je altijd op Travel Active terugvallen en is er is een 24-uurs noodnummer in Nieuw-Zeeland.  

Extra's

Taalcursus in Nieuw-Zeeland

Wil jij goed voorbereid beginnen aan jouw Work & Travel avontuur? Start dan met een taalcursus Engels in Auckland of een taalcursus Engels in Queenstown. Door je reis te beginnen met een taalcursus, zet jij je niveau Engels in een korte tijd weer op scherp. Onze talenschool in Auckland biedt speciale modules aan die jou perfect voorbereiden op een werkperiode in Nieuw-Zeeland. Zeker in de drukke zomermaanden hebben de werkgevers de werknemers voor het kiezen. Spreek jij perfect Engels? Dan heb jij net dat ene streepje voor die jou die fantastische job oplevert!

Get into the "Kiwi way of life"

De Engelse taalcursussen kun je al vanaf 2 weken volgen. Kies voor een verblijf bij één van de vele gastvrije gastgezinnen. Zo kun je alvast rustig wennen aan de relaxte "Kiwi way of life”. Kies je ervoor om in een studentenhuis te verblijven, dan deel je het huis met meerdere internationale studenten. Hartstikke gezellig!

Auckland of Queenstown?

Auckland

In Auckland kun je onder andere kiezen voor een intensieve cursus, waarbij je ook keuzes kunt maken uit Electives. Een Elective is een soort keuze module. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld conversatie, iets wat je goed kan gebruiken in het dagelijks leven tijdens het werken. Zeker handig bij het vinden van een baan! Daarnaast kunnen we Auckland ook zeker aanraden, omdat je als backpacker allereerst aankomt in Auckland. Een mooie kans om alvast te wennen aan het leven in Nieuw-Zeeland!

Queenstown
De talenschool in Queenstown biedt veel extra mogelijkheden. Je kunt jouw lessenpakket aanvullen met verschillende excursies, ski/snowboard lessen en kajak lessen. (bekijk hier de opties) Deze lessen behoren tot jouw lessenpakket en vinden meestal in de middag plaats. Een leuke optie om Nieuw-Zeeland op een andere manier te leren kennen!

De 5 voordelen op een rijtje

Na alle informatie nog niet overtuigd? Hier 5 voordelen van een taalcursus Engels ter voorbereiding van jouw Work & Travel avontuur:

 • Je beleeft je buitenlandavontuur intensiever indien je de taal goed spreekt,
 • Je hebt vaak een streepje voor bij het zoeken van werk,
 • Het is een goede manier om je buitenland avontuur te beginnen (niet meteen aan het werk, eerst wennen aan Nieuw-Zeeland en de taal)
 • Een buitenlandse reis met taalcursus staat goed op je CV,
 • Je betaalt maar 1x administratiekosten.

Perfecte aansluiting op jouw Work & Travel avontuur

Een taalcursus is perfect aan te sluiten op jouw Work & Travel avontuur. Elke maandag kun je beginnen met een taalcursus, vanaf zondag kun je al naar de accommodatie. Mocht je eerder aankomen in Nieuw-Zeeland? Dat is geen probleem! Met onze Backpacken reizen kun je makkelijk een aantal nachten bijboeken. Je kunt de programma's helemaal op maat op elkaar aan laten sluiten.

Xtra pakket

Travel Active is er op gespitst voor jou een onvergetelijke reis samen te stellen en biedt jou de mogelijkheid om een leuk pakket samen te stellen met een gave excursie, extra overnachtingen of een bridgeclimb. Je kunt uit verschillende items kiezen en je stelt vervolgens een eigen pakket samen! Boek bijvoorbeeld extra overnachtingen in Auckland, een bridgeclimb, een dagtour naar Bay Islands en nog meer! 

Epic New Zealand pakket

Wil jij na aankomst even ontspannen, Auckland en omgeving ontdekken en nieuwe vrienden maken?

Boek dan nu het “Epic Nieuw-Zeeland” pakket (geef je interesse door aan het Work & Travel team).

DAG 1 t/m DAG 3 GET READY – Aankomst, check in, chill out en bereid je voor op een leuke eerste week.
Aankomst in Auckland, meet & greet en welkomstdiner. Oriëntatie op het kantoor van IEP, stadswandeling door het waanzinnige Auckland om jezelf beter te kunnen oriënteren.
Haka introductie bij de Maori’s, avondje op stap tijdens de beruchte pubcrawl…

DAG 3 t/m DAG 6 OP PAD
Je reist van Auckland naar de Bay of Islands, Paihia. Hier heb je tijd om te zwemmen, Paihia te ontdekken en te relaxen. Diner ’s avonds.
Cape Reinga & 90 mile beach, sandboarden, trekking door oerbos, fotomomenten!
nachtcruise Bay of Islands met snorkelen, kajakken, BBQ kiwi stijl, waanzinnige sterrenhemel, fotomomenten!

Prijs: €295,00

Inclusief

 • 6 overnachtingen (3 in Auckland, 3 in Bay of Islands)
 • 4 x ontbijt, 3 x diner
 • Auckland Museum – Maori Cultural performance
 • Auckland City walking your
 • Pub Crawl
 • Cape Reinga Day Trip
 • Dune Surfing en Sandboarding
 • Overnight Scenic Cruise in the Bay of Islands
 • Kajakken

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel Nieuw-Zeeland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. 

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een work & travelprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Backpackreis

 1. Start

  Boek de backpackreis via de website
 2. Voorbereiding

  We begeleiden en adviseren je van a tot z
 3. Vertrek

  Het avontuur begint

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow