Infodagen Gratis magazine

Jouw reis in het kort

Noorwegen: het land met de prachtige omgevingen en spectaculaire natuur. Wil jij het landelijke Noorse buitenleven meemaken? Kies voor boerderijwerk in Noorwegen!

 • Onderdompeling in Noors (gezins)leven
 • Wonen en werken in waanzinnige natuur
 • Verbeter je Engels
 • Toevoeging op je cv
 • Laagdrempelig

Met boerderijwerk in Noorwegen beleef jij een unieke ervaring!

 • Noorwegen
 • vanaf 3 maanden tot 6 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 895,-

Noorwegen is een bijzonder land met een adembenemende natuur, die je elders in Europa weinig tegenkomt. De lange kustlijn met fjorden die zich soms wel tot 200 kilometer uitstrekken, gletsjers, stille meren en prachtige bergen: je vindt het allemaal in Noorwegen! Wij bieden je de mogelijkheid om het landelijke Noorse boerenleven zelf te ervaren, door te gaan werken op een boerderij. Op een boerderij in Noorwegen beleef je de enorme gastvrijheid van de Noren van heel dichtbij. Houd er wel rekening mee, dat de dagen in de winter kort zijn en je leefritme daardoor erg verschilt met dat in Nederland. In de zomer kun je genieten van de midzomernachtzon en het noorderlicht.

Combineer werk en reizen in Noorwegen

Zoek jij nog een unieke stage in de agrarische sector? Dan is het Boerderijwerk programma in Noorwegen wat voor jou. Zelf ervaren hoe het eraan toe gaat op een Noorse boerderij en flink wat werkervaring opdoen. Je leert er ontzettend veel over de agrarische sector, de Noorse cultuur en natuurlijk staat een buitenlandse werkervaring goed op je CV.

Heb je behoefte aan contact met iemand van het Work & Travel team? Kom naar een Work & Travel persoonlijke afprakendag en stel al je vragen!

boerderijwerk noorwegen

Programma

Werkzaamheden op de boerderij

Bij dit programma ga je aan het werk op het Noorse platteland. Je helpt o.a. mee met het verzorgen van dieren, in de akkerbouw, met oogstwerkzaamheden (in het seizoen) maar ook in het huishouden. Reken op een werkweek van 35 uur waarbij je 1,5 dag vrij hebt. In ruil daarvoor ontvang je kost en inwoning plus een wekelijkse vergoeding van NOK 1200 bruto. Enige werkervaring in de agrarische sector is bij dit programma zeker een pré.

Salaris

Naast kost en inwoning (volpension) ontvang je een wekelijkse vergoeding van NOK 1200 per week (bruto).

Accommodatie & maaltijden

Afhankelijk van de boerderij waar je een werkplek krijgt aangeboden, verblijf je op een 1-persoonskamer of een gedeelde meerpersoonskamer bij het gezin in huis of in een apart bijgebouw samen met andere medewerkers. Sanitaire voorzieningen deel je altijd met andere gezinsleden/medewerkers.

Het verblijf is op basis van volpension: inclusief ontbijt, lunch en diner.

Reisdetails

Ben jij geschikt om op een boerderij te werken?

Om deel te nemen aan het programma is het belangrijk dat je hieraan voldoet:

 • Je bent minimaal 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar
 • Je bent fysiek en mentaal fit
 • Je spreekt goed Engels
 • Je vind het leuk om een tijdje in een afgelegen gebied te wonen
 • Je bent een harde werker en sociaalvaardig

Enige werkervaring in de agrarische sector vergroot je plaatsingskans aanzienlijk. Heb je geen werkervaring in deze sector? Overweeg dan eens om alvast tijdelijk (vrijwilligers)werk in Nederland te zoeken om alvast wat ervaring op te doen.

Prijzen

Programmaprijs Boerderijwerk Noorwegen: € 895,-

Naast de kost en inwoning en vergoeding van NOK 1100 (bruto) per week die je ontvangt voor je werkzaamheden, dien je éénmalig aan de programmakosten te voldoen. Wij zorgen er daardoor voor dat jij goed voorbereid en met de juiste begeleiding op reis gaat. Travel Active is er voor je voor, tijdens en bij terugkomst van jouw reis. 

Inclusief 

 • Plaatsing bij een werkgever in Noorwegen
 • Huisvesting en maaltijden bij je Noorse werkgever
 • Vergoeding van NOK 1100,-  bruto per week

Exclusief

 • Het vervoer vanuit Nederland naar Noorwegen en terug
 • Administratiekosten á € 60,-
 • Reis- en werkverzekering, bijvoorbeeld Tasman Verzekeringen
 • Annuleringsgarantie  (optioneel, premie 5% van de reissom)

Vertrekmogelijkheden

Je kunt het hele jaar door* met ons programma in Noorwegen starten. Vooral in de zomermaanden is Noorwegen op haar mooist en kunnen de boeren jouw hulp het beste gebruiken. Bij voorkeur start je op de 1e en 15e van iedere maand. Je exacte startdatum wordt later in de procedure kortgesloten met de Noorse familie waar je gaat werken. Je kunt voor minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden gaan werken in het adembenemend mooie Noorwegen. Boeken kan tot 2 maanden vóór de door jou gewenste startdatum.

*Wil je graag tussen november en maart starten? Dan zijn er uitsluitend mogelijkheden wanneer je over werkervaring beschikt in de agrarische sector.

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel Noorwegen avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. 

Annuleringsgarantie

Kun je, nadat je je reis geboekt hebt, onverwacht toch niet op reis vanwege een ernstige gebeurtenis* dan is het fijn wanneer je goed verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is tevens een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van onze annuleringsgarantie.

De kosten voor de Travel Active annuleringsgarantie bedragen 5% van de totale programmakosten & € 5,50 administratiekosten.

*zoals beschreven staat in de algemene voorwaarden, o.a. levensbedreigende ziekte, overlijden van verzekerde of familie in de 1e & 2e graad

Zo boek jij jouw Boerderijwerk

 1. Start

  Boek het boerderijwerk via de website
 2. Voorbereiding

  We begeleiden en adviseren je van a tot z
 3. Vertrek

  Het avontuur begint

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow