Infodagen Gratis magazine

Jouw reis in het kort

Noorwegen staat bekend om zijn mooie natuurgebieden. Wil jij dit land beter leren kennen? Ervaar het Noorse leven door te werken in de horeca.

 • Leer het echte Noorwegen kennen
 • Werk in ruil voor kost, inwoning en een vergoeding
 • Mogelijkheden door heel Noorwegen
 • Beleef de tijd van je leven in de horeca!
 • Goede toevoeging op je cv

Begeef je onder de mensen met horecawerk in Noorwegen

 • Noorwegen
 • vanaf 3 maanden tot 6 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 895,-

Noorwegen is voor de meeste mensen een relatief onbekend land. Fjorden, uitgestrekte meren, bergen en toendra’s vullen het landschap. Wist je dat Noorwegen en Zweden samen het grootste schiereiland van Europa vormen? Of dat in het noorden de 'Samen' (ook wel Lappen genoemd) nog steeds rendieren gebruiken als trek-, last- en rijdier! De bevolking is bijzonder gastvrij en hartelijk. Als Working Guest ga jij je zeker thuis voelen in dit geweldige land!

Voel je thuis in Noorwegen

Horecawerk Noorwegen is alleen mogelijk in de maanden april tot en met september. Je kunt voor minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden gaan werken in het adembenemend mooie Noorwegen. Veel boerenfamilies in Noorwegen runnen naast hun boerderij een camping, hotel of restaurant. Bij een van deze families kun jij gaan werken als Working Guest.

Horecawerk in Noorwegen

Programma

Werkzaamheden in de horeca

Het betreft altijd eenvoudige en landelijk gelegen horecagelegenheden. Denk hierbij aan restaurants, hotels, of campings. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit receptiewerk, housekeeping, serveren en werk in de keuken. Enige werkervaring is zeker een pré.

Salaris

Naast kost en inwoning (volpension) ontvang je een wekelijkse vergoeding van circa NOK 1100 per week (bruto).

Accommodatie & maaltijden

Afhankelijk van je werkgever krijg je een 1-persoonskamer of een gedeelde meerpersoonskamer aangeboden bij je werkgever in huis of in een apart bijgebouw samen met andere medewerkers. Sanitaire voorzieningen deel je altijd met andere gezinsleden/medewerkers.

Het verblijf is op basis van volpension : inclusief ontbijt, lunch en diner.

Reisdetails

Ben jij geschikt om in de horeca te werken?

Om deel te nemen aan het programma is het belangrijk dat je hieraan voldoet:

 • Je bent minimaal 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar
 • Je bent fysiek en mentaal fit
 • Je spreekt goed Engels
 • Je vind het leuk om een tijdje in een afgelegen gebied te wonen
 • Je bent een harde werker en sociaalvaardig

Enige werkervaring in de horeca vergroot je plaatsingskans aanzienlijk. Heb je geen werkervaring in deze sector? Overweeg dan eens om alvast tijdelijk (vrijwilligers)werk in Nederland te zoeken zodat je al wat ervaring op te doen.

Prijzen

Programmaprijs Horecawerk Noorwegen €895,-

Inclusief

 • Plaatsing bij een werkgever in Noorwegen
 • Huisvesting en maaltijden bij je Noorse werkgever
 • Vergoeding van NOK 1100,-  bruto per week

 Exclusief

 • Het vervoer vanuit Nederland naar Noorwegen en terug
 • Administratiekosten á € 60,-
 • Reis-en werkverzekering, bijvoorbeeld Tasman Verzekeringen
 • Annuleringsgarantie (optioneel, premie 5% van de reissom)

Vertrekmogelijkheden

Je kunt het hele jaar door* met ons programma in Noorwegen starten. Bij voorkeur start je op de 1e en 15e van iedere maand. Je exacte startdatum wordt later in de procedure, kortgesloten met de Noorse familie waar je gaat werken. Vooral in de maanden april t/m september is het meeste aanbod van werk. Je kunt voor minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden gaan werken in het adembenemend mooie Noorwegen. Boeken kan tot 2 maanden vóór de door jou gewenste startdatum.

*Wil je graag tussen november en maart starten? Dan zijn er uitsluitend mogelijkheden wanneer je over werkervaring beschikt in de toeristische sector.

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je Work & Travel Noorwegen avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen ook een pakket aan dat uitermate geschikt is voor reizen in combinatie met werken in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. 

Annuleringsgarantie

Kun je, nadat je je reis geboekt hebt, onverwacht toch niet op reis vanwege een ernstige gebeurtenis* dan is het fijn wanneer je goed verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is tevens een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van onze annuleringsgarantie.

De kosten voor de Travel Active annuleringsgarantie bedragen 5% van de totale programmakosten & € 5,50 administratiekosten.

*zoals beschreven staat in de algemene voorwaarden, o.a. levensbedreigende ziekte, overlijden van verzekerde of familie in de 1e & 2e graad

Zo boek jij jouw Horecawerk

 1. Start

  Boek het horecawerk via de website
 2. Voorbereiding

  Screening en begeleiding
 3. Vertrek

  Het avontuur begint

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow