Veelgestelde vragen Boerderijwerk Australië

Hieronder een overzicht van veelvoorkomende vragen over het Boerderijwerk Australië programma. Staat een vraag er niet bij neem dan gerust telefonisch, per e-mail of per chat contact op met het Backpacken team. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden.

Wanneer start ik met werken?

Op de maandag ná de cursus kun je doorgaans starten met betaald werk. Je hebt dan tijdens het weekend de tijd om vanaf Spring Brook farm (waar de cursus gegeven wordt) naar je werkplek te reizen. Wanneer het, gezien de openbaar vervoer verbindingen,  niet mogelijk is om op maandag te starten wordt hier rekening mee gehouden.

Kan het feit dat ik een roker ben, mijn kansen op werk verkleinen?

Ja, mede gezien het risico op bosbranden.  Daarnaast wordt het niet op prijs gesteld wanneer er in een accomodatie of nabij kinderen gerookt wordt.

Kan ik met dit werk in aanmerking komen voor een 2e werkvisum?

Ja, 99% van de banen liggen in de gebieden die ook genoemd worden binnen de voorwaarden voor een aanvraag van een 2e werkvisum. 

Heb ik vrije tijd om leuke dingen te gaan doen?

Vrije tijd heb je zeker, echter dit zal tussen de bedrijven door zijn. Enkele uurtjes in de ochtend/avond en/of tijdens het weekend. Bedenk dat je vaak in zeer afgelegen gebieden zit waarbij je enkele uren met de auto onderweg bent voordat je in de bewoonde wereld zit. Op je vrije dag kun je dus niet even een bioscoop bezoeken of een drankje doen in de kroeg.

 

Waar kan ik geplaatst worden?

In de staat Queensland, vlakbij Brisbane, ligt de Springbrook Farm, je thuisbasis voor de eerste 10 dagen. Hier word je opgeleid tot een echt manusje-van-alles waarna jij vol vertrouwen en met de nodige kennis en ervaring klaar bent om aan de slag te gaan bij één van de vele werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Deze werkgevers liggen vaak in afgelegen gebieden van Australië (waarbij de dichtstbijzijnde supermarkt zomaar op 100 km. afstand kan liggen…)

Wat is het verschil tussen WWOOF'en en Boerderijwerk Australië?

Programma Boerderijwerk Australië:

 • Baangarantie voor een langere periode (maximaal 6 maanden)
 • Je ontvangt salaris
 • Onze partner in Australië zorgt voor een werkplek nadat je de cursus hebt afgerond

WWOOF:

 • Geen baangarantie
 • Werken tegen kost en inwoning (je ontvangt dus geen salaris)
 • Je dient zelf de boerenbedrijven te benaderen met de vraag of zij werk voor je hebben

Welke ervaring heb ik nodig?

Ervaring in werk op een boerenbedrijf is niet noodzakelijk. Wel een gezonde dosis enthousiasme. Daarnaast vind je het niet erg om je handen uit de mouwen te steken. Tijdens de 5 daagse cursus wordt je klaargestoomd voor het reilen en zeilen op een Australische boerderij.

Zijn maaltijden inbegrepen?

Tijdens de 1-weekse cursus op Springbrook Farm zijn alle maaltijden bij de programmakosten inbegrepen. Tijdens het verblijf bij de boerenfamilie is het eten ook inbegrepen.
Maaltijden zijn niet inbegrepen gedurende je 3-daagse verblijf in Rainbow Beach (waar je programma start).

 

Naar wat voor deelnemers zijn jullie op zoek?

 • Je bent minimaal 18 jaar en maximaal 30 jaar en in het bezit van een rijbewijs voor auto en/of motor.
 • Daarnaast ben je lichamelijk fit en beschik je over een redelijke tot goede conditie.
 • Je bent sociaal, kunt je verstaanbaar maken in het Engels, bereid om hard te werken en werkt graag in de buitenlucht.
 • Warmte (gemiddelde dagtemperatuur 30C)  en ongedierte (je bent niet bang voor insecten) laten je koud.

Moet ik een visum aanvragen?

Ja, je hebt een working holiday visum nodig. Je ontvangt van ons alle info over hoe dit visum aan te vragen nadat je de reis geboekt hebt.

Hoe zit het met internet/telefoonverbindingen?

Het telefoon-internetbereik in het binnenland van Australië is doorgaans erg beperkt tot nihil.

Hoeveel verdien ik?

Netto gemiddeld AUD 290,00 per week.

Kan ik ergens op terugvallen in geval van problemen/nood?

Bij problemen of in geval van nood kun je altijd terecht bij Travel Active (ook tijdens het weekend via ons noodtelefoonnummer) of bij  onze partnerorganisatie in Australië waar je op dat moment bent.

Heb ik bepaalde werkkleding nodig?

Uit veiligheidsoverwegingen is katoenen kleding met lange mouwen en een stevige spijkerbroek (lange broekspijpen) VERPLICHT, alsmede stevige hoge schoenen zonder veters.

Kan ik samen met een vriend/vriendin geplaatst worden?

Travel Active kan niet garanderen dat je samen met een vriend(in) op dezelfde boerderij aan het werk kunt.

Hoeveel uren per week ben ik aan het werk?

Reken op gemiddeld 8 uur per dag, 6 dagen in de week.

Veelgestelde vragen Boerderijwerk Nieuw-Zeeland

Hieronder een overzicht van veelvoorkomende vragen over het Boerderijwerk Nieuw-Zeeland programma. Staat een vraag er niet bij neem dan gerust telefonisch, per e-mail of per chat contact op met het Backpacken team. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden.

Naar wat voor mensen zijn jullie op zoek?

Je bent minimaal 18 jaar en maximaal 30 jaar oud. Dit heeft te maken met het werkvisum dat je dient aan te vragen. Je bent avontuurlijk ingesteld, niet te beroerd om hard te werken en je staat open voor een unieke ervaring in je leven. Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal en vind het leuk om in de buitenlucht bezig te zijn.

Waar kan ik geplaatst worden?

De boerderijen vind je in heel Nieuw-Zeeland. Je kunt een voorkeur aangeven maar uiteindelijk beslist de boer of hij jou aanneemt. Sta hierin dus open voor alle mogelijkheden.

Welke ervaring heb ik nodig?

Wil je specifiek op een paardenfarm werken dan is het mooi meegenomen dat je al enkele jaren paardrijdt, bekend bent met de verzorging van paarden, etc. Voor alle andere type boerderijen geldt dat de bereidheid tot hard werken zwaarder weegt dan het zijn opgegroeid op een boerderij in Nederland bijvoorbeeld. Je kunt al je skills en vaardigheden wel in het uitgebreide aanmeldingspakket vermelden, denk hierbij aan het kunnen berijden van een tractor, het durven omgaan met vee, etc. Dit vergroot de kans dat een boer jou aanneemt!

Zijn maaltijden inbegrepen?

Ja, eten en onderdak zijn gedurende jouw verblijf inbegrepen.

Kan ik een voorkeur voor een bepaald type boerderij aangeven?

Ja, we kunnen op maat en rekening houdende met jouw wensen een passende boerderij vinden.

Kan ik ergens op terugvallen in geval van problemen/nood?

Zowel Travel Active als onze partner in Nieuw-Zeeland zijn goed bereikbaar (ook tijdens weekeinden) in geval van nood.

Kan ik samen met een vriend/vriendin geplaatst worden?

Uiteindelijk bepaalt de boer wie hij aanneemt, dus het kan zijn dat je vriend(in) minder geschikt is voor die boerderij. Als dat het geval is zul je niet samen geplaatst kunnen worden. Uiteraard geven we dit wel door en zullen we er alles aan doen om dit te realiseren.

Hoeveel uren per week ben ik aan het werk?

Je bent zo’n 5-6 dagen per week gemiddeld zo’n 6 uur aan het werk. Dit hangt af van de klusjes en werkzaamheden die er zijn. De ene dag zal dit wellicht wat meer zijn dan de andere. Ga hier flexibel mee om; de boer zal je er dankbaar voor zijn.

Heb ik vrije tijd om leuke dingen te gaan doen?

Ja! je hebt vrije tijd die je dan zelf mag besteden. Houd er wel rekening mee dat de boerderijen vaak afgelegen liggen dus er zal niet op iedere hoek van de straat vertier zijn in de vorm van kroeg, bioscoop of internetcafé bijvoorbeeld. Ook is het leuk om met de familie op pad te gaan. Op familiebezoek, naar de veemarkt of lekker boodschappen doen in een dorpje of stad in de buurt. Vraag ook of ze je bij familie-aangelegenheden willen meenemen en neem als cadeau een typisch Nederlands gerecht mee. Super leuk!

Hoeveel verdien ik?

Je zult geen salaris ontvangen.
 

Kan ik een boerderij afwijzen als deze mij niet bevalt?

Ja, het doel is om er voor beide partijen een geslaagde match te maken. Dus geef het gerust aan als je hier andere ideeën over hebt. We kijken dan naar de mogelijkheden voor een andere plaatsing. Sta wel open voor een ander leventje dan dat je hier in Nederland gewend bent en spring in het diepe. Hier ontstaan vaak de mooiste herinneringen!

Heb ik bepaalde werkkleding nodig?

Neem stevige werkschoenen en vooral makkelijk zittende kleding mee. Daarbij is een petje of hoed ook aan te raden. Je ontvangt voor vertrek nog allerhande tips omtrent o.a. kleding.

Moet ik een visum aanvragen?

Ja, je dient het zogenaamde Working Holiday visum aan te vragen waarmee je maximaal 12 maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven. Dit visum komt ook goed van pas als je nog plannen hebt om na je tijd op de boerderij verder te ontdekken in Nieuw-Zeeland.

Wat is het verschil tussen WOOF'en en Boerderijwerk Nieuw-Zeeland?

 • Bij WWOOF'en verblijf je voor een paar nachten op een “organic farm” waar het oogsten en telen van biologische gewassen voorop staat. Je werk hier mee en in ruil daarvoor krijg je kost en inwoning. Veel backpackers gaan WOOFF'en, om even kosten te besparen en de handen uit de mouwen te steken. Erg leuk voor een paar dagen, maar minder geschikt voor een langere periode. De achterliggende gedachte van kennismaking met het echte Nieuw-Zeelandse leven komt niet optimaal naar voren. Je wordt meer gezien als een arbeidskracht die her en der wat klusjes doet, gedurende zo’n 4 uur per dag. Klusjes die anders zouden blijven liggen.
 • Mensen die kiezen voor Boerderijwerk via Travel Active worden uitgekozen op motivatie, skills, ervaring, wensen, voorkeuren en beschikbaarheid. Je blijft voor langere tijd op één plek waardoor je echt een onderdeel wordt van een Nieuw-Zeelands boerengezin. Je werkt zij aan zij met de boer en ook in de vrije tijd wordt je meegenomen naar een barbecue of een familiebezoek. Alle boerderijen worden ook door onze partner gescreend en je hebt ook altijd een contactpersoon die je bij problemen kan helpen. Je werkt 5-6 dagen per week en de werkervaring staat hier voorop. In je vrije tijd kun je natuurlijk altijd Nieuw-Zeeland verder gaan ontdekken.
   

Waar zijn de kosten uit opgebouwd?

Het grootste gedeelte van de kosten gaat naar de bemiddeling van onze partner bij het vinden van een geschikte boerderij en boer. Denk hierbij aan het moeten bezoeken van de farms, het contact onderhouden met de farms, etc. Tevens maak je gebruik van de services van een professionele en betrouwbare partnerorganisatie die klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. In geval van nood kun je dan ook altijd terugvallen op deze lokale collega’s. Daarnaast investeren wij natuurlijk ook in het up-to-date houden van alle informatie, organiseren van informatiebijeenkomsten en promotiemateriaal (website, brochure) en zijn er voorzieningen nodig om onze programma’s op te zetten/te bezoeken.