Veelgestelde vragen Summercamp

Hieronder een overzicht van veelkomende vragen voor het Summercamp programma. Staat een vraag er niet bij neem dan gerust telefonisch, per e-mail of per chat contact op met onze Summercamp medewerkers. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden.

Tot welke datum kan ik me aanmelden voor Summercamp

Je kunt je tot en met 31 januari van het betreffende jaar aanmelden voor deelname in de daarop volgende zomer aan Summercamp. Dit kan via het boekingsformulier op onze website.

Waar liggen de summercamps?

De summercamps liggen verspreid door heel de USA. Over het algemeen worden de deelnemers van Travel Active geplaatst op een camp in het noordoosten van de USA, rondom de staat New York. Dit komt omdat onze partnerorganisatie in New York gevestigd is en goede contacten heeft met de summercamps in deze regio. Summercamps liggen vaak een eindje buiten de bewoonde wereld. Je merkt dus niet meteen of je nu in Californië zit of in New York.

Wat als ik geen plaatsing krijg?

Wanneer er onverhoopt geen plaatsing voor je gevonden wordt, ontvang je de betaalde programmakosten terug. De administratiekosten & de premie van een annuleringsgarantie niet. Meld jij je binnen 1 jaar aan voor een ander programma van Travel Active, dan hoef je de administratiekosten niet opnieuw te betalen.

Mag ik alcohol drinken en roken op summercamp?

Summercamps hebben ieder hun eigen regels m.b.t. roken en alcoholgebruik en deze zijn zeer strikt. Alcoholgebruik is alleen toegestaan buiten het terrein van het camp en nooit in het bijzijn van de kinderen. Dit geldt vaak ook voor roken. De minimum leeftijd voor het drinken van alcohol in de USA is 21 jaar.

Kan ik na Summercamp nog door de USA reizen of bij een andere werkgever in de USA gaan werken?

Ná je laatste werkdag op summercamp mag je nog maximaal 30 dagen in de USA verblijven. Dus je hebt nog tijd genoeg om rond te reizen en van de USA te genieten! Je mag overigens na summercamp niet nog bij een andere werkgever in de USA gaan werken op ditzelfde visum. Het visum dat je ontvangt is namelijk gekoppeld aan het desbetreffende summercamp waarvoor je een contract ontvangen hebt.

Ik ben pas vanaf half juni of later beschikbaar. Kan ik me dan toch aanmelden?

Jammer genoeg niet. Summercamps starten tussen 20 mei en 5 juni. Het is belangrijk dat je vanaf het begin aanwezig kunt zijn omdat er door het summercamp ook een training/oriëntatie gegeven wordt aan alle nieuwe counselors welke onmisbaar is.

Ik wil graag samen met een vriend(in) op hetzelfde summercamp werken. Kan dit?

De ervaring heeft geleerd dat camp directors liever geen duo’s aannemen. Een van de redenen is dat twee mensen die elkaar goed kennen, genegen zijn minder snel en goed in een nieuwe groep te integreren. En soms is er ook slechts plek voor 1 counselor. Eenmaal op summercamp zul je merken dat alle counselors alleen gekomen zijn en graag nieuwe vrienden maken. Wil je met een vriend(in) op summercamp, zou je dus ieder op een ander summercamp kunnen gaan werken en ná afloop van het camp alsnog samen gaan rondreizen. Je visum staat toe nog maximaal 30 dagen ná je laatste werkdag op het camp in de USA te verblijven.

Kan ik gebruik maken van internet op summercamp?

Omdat het merendeel van de summercamps een eind buiten de bebouwde kom ligt, is het bereik voor gebruik van draadloos internet en telefoon zeer beperkt of helemaal niet mogelijk. Uiteraard is er altijd een goed werkende telefoon & computer aanwezig voor uitsluitend zakelijke doeleinden en noodgevallen. Ook voor je ouders handig om te weten, zodat zij zich niet onnodig ongerust maken wanneer zij een tijdje niets van je horen.

Heb ik ook vrije dagen op het summercamp?

Het verschilt per summercamp hoeveel vrije dagen je hebt en hoe deze zijn ingedeeld. Op de zg. ‘Day Camps’ heb je vaak in de avond én in het weekend vrij, aangezien de kinderen alleen overdag op camp zijn en thuis overnachten. Op alle ander soorten summercamps heb je over het algemeen 1 dag in de week vrij. Uiteindelijk bepaalt je summercamp wanneer en hoe lang je vrij hebt.