Infodagen Gratis magazine

Naam: Yuta
Land: Japan
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 17 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Optimistisch, vriendelijk, open, grappig, sportief en sociaal
Verblijfsperiode: Schooljaar
Hobby’s: Zwemmen, koken, film kijken, voetballen, baseball en videospelletjes spelen
Bijzonderheden: allergisch voor cashewnoten

Hallo,

Ik ben Yuta, 16 jaar oud en ik woon in Tokyo, Japan. Ik ga daar naar Tokyo Metropolitan high school. Mijn school heeft geen uniformen, wat erg uitzonderijk is voor Japan. Het is een hele vrije school en ik heb elke dag een kleine toets. Ik heb elke dag zes vakken, waarvan m’n favorieten gym en science zijn. Ik ben ook lid van de milieucommissie bij mij op school en daar zorg ik ervoor dat elke week het afval wordt weggegooid. Ik vind het dan ook extra leuk dat jullie in Nederland veel bezig zijn met het milieu!

Ik vind het leuk om met mensen te praten en kan met iedereen goed omgaan. Mijn hobby’s zijn zwemmen en koken. Ik ben lid van de zwemclub op school, maar vind eigenlijk heel veel sporten leuk en zou graag ook met jullie sporten, als jullie dat ook leuk vinden. Ook zou ik graag Japans eten voor jullie maken, zoals misosoep en Japanse curry. Mijn favorieten eten is kaas dus ik kijk er erg naar uit om Nederlandse kaas te eten. Talen leren vind ik ook erg leuk en daarom ben ik druk met het leren van Engels, de traditionele Japanse taal en nu dus ook Nederlands.

Ik zal jullie ook nog wat vertellen over mijn familie. Mijn vader is leraar op een universiteit en mijn moeder is apotheker voor Chinese traditionele medicijnen. Ik heb geen broers of zussen. Wel heb ik veel vrienden en tijdens de vakanties spreek ik graag met ze af, bijvoorbeeld om naar Disney Tokyo te gaan (ca. 2 keer per jaar).  In het deel van de stad waar ik woon zijn veel parken en vanaf jongs af aan komt ik daar graag samen met mijn vrienden. Ik speel daar bijvoorbeeld voetbal, honkbal en tag. Ik hoop dat ik in Nederland ook veel vrienden zal maken. Later wil ik piloot worden en naast Engels zou ik dan ook graag Nederlands willen spreken. Hier in Japan fiets ik elke dag naar het station dus ik ben al gewend aan fietsen en dat doe ik graag.

De reden dat ik graag naar Nederland wil komen is omdat ik graag wil ervaren hoe Nederlanders leven, vooral omdat ik heb gehoord dat de kinderen in Nederland de gelukkigste kinderen van de wereld zijn en dat wil ik natuurlijk graag ook ervaren. Ik heb dan ook grote bewondering voor Nederland. Maar wat weten jullie al over Japan en vinden jullie Japan een interessant land? Ik vertel jullie er graag meer over. Ik hoop veel van jullie te kunnen leren en als persoon te kunnen groeien. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Groeten,

Yuta

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Yuta of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina