High School Holland

een buitenlandse student in huis

in nederland | voor gastgezinnen | voor scholen

Neem een buitenlandse student in huis

De student komt in Nederland om een heleboel nieuwe dingen te zien en te leren, waar u als gastgezin ook bij helpt. De studenten gaan in Nederland naar de middelbare school en maken verder deel uit van het dagelijks leven van uw gezin. De studenten leren Nederlands en de gewoonten en gebruiken binnen een Nederlands gezin. Andersom leert het gastgezin ook veel van de student. U leert over het thuisland van de student, de taal, de cultuur, tradities en lokale en nationale gerechten.

Welke student past bij uw gezin?

Via het High School Holland programma komen er jaarlijks aantallen buitenlandse studenten uit de hele wereld naar Nederland om kennis te maken met onze Nederlandse cultuur en taal. Zo komen er ieder jaar studenten uit o.a. Brazilië, Thailand, Italië, Franstalig-België, Australië en Amerika naar Nederland. Deze buitenlandse studenten zijn tussen de 14 en 18 jaar en verblijven 2 tot 10 maanden in Nederland. Zij leren in een korte periode de ‘echte’ Nederlandse cultuur kennen.

gastgezinnen gezocht

Gastgezinnen gezocht

Ieder jaar vanaf januari en vanaf augustus komen de grootste groepen buitenlandse studenten naar Nederland om hier naar school te gaan. Maar ook buiten deze periodes zijn er studenten die op zoek zijn naar een gastgezin. Wij hebben een overzicht van alle buitenlandse studenten waar wij op dit moment een gastgezin voor zoeken in Nederland. Houd de website in de gaten voor het meest actuele overzicht.

Wilt u meer lezen over wat het betekent om een gastgezin te worden bij High School Holland? Bekijk de mogelijkheden dan snel!

Meet Your Student Day!

De Meet Your Student Day is het begin van een spannend avontuur voor studenten uit het buitenland. Veel gastvrije gezinnen in Nederland stellen hun huis open en ontvangen een buitenlandse student bij hen in huis. De eerste ontmoeting tussen de student en het gastgezin is dan ook een spannend moment!

Scholen gezocht!

Met een uitwisselingsstudent brengt u de wereld in de klas, draagt u bij aan de internationalisering op school en helpt u scholieren aan een onvergetelijke ervaring.

Bent u verbonden aan een school of wilt u meer weten over een buitenlandse student op school? Bekijk dan de informatie over een buitenlandse student bij u op school.

Bekijk ons aanbod

  • Bestemming

  • Thema

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.