High School Holland

een buitenlandse student in huis

in nederland | voor gastgezinnen | voor scholen

Neem een buitenlandse student in huis

De student komt in Nederland om een heleboel nieuwe dingen te zien en te leren, waar je als gastgezin ook bij helpt. De studenten gaan in Nederland naar de middelbare school en maken verder deel uit van het dagelijks leven van jouw gezin. De studenten leren Nederlands en de gewoonten en gebruiken binnen een Nederlands gezin. Andersom leert het gastgezin ook veel van de student. Je leert over het thuisland van de student, de taal, de cultuur, tradities en lokale en nationale gerechten.

Welke student past bij jouw gezin?

Via het High School Holland programma komen er jaarlijks aantallen buitenlandse studenten uit de hele wereld naar Nederland om kennis te maken met onze Nederlandse cultuur en taal. Zo komen er ieder jaar studenten uit o.a. Brazilië, Thailand, Italië, Franstalig-België, Australië en Amerika naar Nederland. Deze buitenlandse studenten zijn tussen de 14 en 18 jaar en verblijven 2 tot 10 maanden in Nederland. Zij leren in een korte periode de ‘echte’ Nederlandse cultuur kennen.

gastgezinnen gezocht

Gastgezinnen gezocht

Ieder jaar vanaf januari en vanaf augustus komen de grootste groepen buitenlandse studenten naar Nederland om hier naar school te gaan. Maar ook buiten deze periodes zijn er studenten die op zoek zijn naar een gastgezin. Wij hebben een overzicht van alle buitenlandse studenten waar wij op dit moment een gastgezin voor zoeken in Nederland. Houd de website in de gaten voor het meest actuele overzicht.

Wil je meer lezen over wat het betekent om een gastgezin te worden bij High School Holland? Bekijk de mogelijkheden dan snel!

Meet Your Student Day!

De Meet Your Student Day is het begin van een spannend avontuur voor studenten uit het buitenland. Veel gastvrije gezinnen in Nederland stellen hun huis open en ontvangen een buitenlandse student bij hen in huis. De eerste ontmoeting tussen de student en het gastgezin is dan ook een spannend moment!

Scholen gezocht!

Met een uitwisselingsstudent breng jij de wereld in de klas, draag je bij aan de internationalisering op school en help je scholieren aan een onvergetelijke ervaring.

Ben jij verbonden aan een school of wil je meer weten over een buitenlandse student op school? Bekijk dan de informatie over een buitenlandse student bij u op school.

HSH gastgezin

Local Coordinators gezocht!

Een goede uitwisseling kan niet zonder een Local Coordinator. De ogen, oren, handen en voeten van ons team in de regio. Onze helden in het veld zijn aanspreekpunt, helpdesk, sparringpartner en vooral zichzelf!

Iedereen brengt eigen kwaliteiten mee en, net als bij uitwisselingen, wordt er vooral gekeken naar wie jij bent en wat je meebrengt. Wil je toch een omschrijving, lees deze dan hier;  Local Coordinator (travelactive.nl)

Local Coordinator zijn moet je waarschijnlijk zien als iets dat je erbij doet. Een bijbaan naast je baan. Wil je nu meer informatie over de invulling van deze bijbaan, bel ons gewoon want we houden van korte lijnen, 085-222 4810. Mailen mag natuurlijk ook, highschoolholland@travelactive.org .

Bekijk ons aanbod

  • Bestemming

  • Thema

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.