Een buitenlandse student in huis

High School Holland

High School Holland | Regulier

Word gastgezin bij High School Holland

  • Nederland
  • vanaf 2 maanden
  • gezinnen

Een nieuw gezinslid binnen uw familie voor een periode van 2 tot 10 maanden: een mooie kans om op een bijzondere manier kennis te maken met een nieuwe cultuur. High School Holland is hét programma voor gezinnen die graag extra gezelligheid in huis willen, geïnteresseerd zijn in andere gewoontes en gebruiken, een student een veilig onderkomen willen bieden en een onvergetelijk avontuur tegemoet willen gaan!

Bekijk hier het overzicht van buitenlandse studenten die op dit moment op zoek zijn naar een gastgezin!

Voor meer informatie over het worden van een gastgezin kunt u contact opnemen met het High School Holland team via +31 (0) 85 222 4810 of mail naar highschoolholland@travelactive.org.

Een buitenlandse student in huis High School Holland

Uw programma in het kort

Bent u internationaal georiënteerd en wilt u de wens van een buitenlandse student in vervulling laten gaan? Neem dan de wereld in huis en lees snel verder!

  • Persoonlijke begeleiding
  • Altijd een vast aanspreekpunt in de buurt
  • Goede voorbereiding en tussentijdse evaluatie
  • Alle schoolzaken voor de student geregeld
  • Meet Your Student Day en meer
High School Holland - buitenlandse student in huis

Persoonlijke begeleiding voor student, gastgezin en school

Travel Active zorgt ervoor dat u als gastgezin goed bent voorbereid op hetgeen u te wachten staat. De begeleiding van de student, het gastgezin en de school is in handen van een begeleider die bij u in de buurt woont. Deze persoon is het eerste aanspreekpunt gedurende de uitwisseling voor het gastgezin, de student en de school. Het is de schakel tussen het hoofdkantoor van Travel Active en alle betrokkenen. Op deze manier staat u altijd in contact met dezelfde persoon en kunt u altijd op hulp rekenen. Uw persoonlijke begeleider is de aangewezen persoon om u met raad en daad bij te staan en er samen met u voor te zorgen dat u een leuke en leerzame tijd tegemoet zal gaan. Tevens kunt u tijdens kantoortijden ook altijd terecht op onze High School Holland afdeling maar ook in het weekend zijn wij bereikbaar door middel van een nooddienst. U kunt erop vertrouwen dat ons professionele team er zorg voor draagt dat de begeleiding van zowel u als de student optimaal verloopt.

Wilt u meer lezen over wat het betekent om een gastgezin te worden bij High School Holland? Vraag dan ons gratis High School Holland magazine aan en bekijk de mogelijkheden op uw gemak!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Enthousiast? Geef je interesse aan ons door!

2

Intake & Advies

Persoonlijke kennismaking en introductie met Travel Active

3

Voorbereiding & Begeleiding

Tijdens de uitwisseling sta je er nooit alleen voor!

Waarom zijn uitwisselingen met scholieren zo belangrijk?

Mee met Local Coordinator Nicolette

Details

Overzicht High School Holland studenten

Bekijk de High School Holland profielen, waarin de buitenlandse studenten zichzelf in het kort aan u voorstellen. Heeft u interesse om een van deze studenten in huis te nemen of wilt u vrijblijvende informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met het High School Holland team. Wij vertellen u graag meer over het High School Holland programma en beantwoorden de vragen die u mogelijk heeft.

Gastgezinnen uit een bepaalde plaats

Bent u een gezin uit een van de volgende plaatsen? Kijk dan snel op een van de onderstaande pagina's voor een impressie van gastgezin worden in de betreffende plaats.

Alkmaar Amsterdam Apeldoorn
Arnhem Breda Breukelen
Culemborg Den Bosch Den Haag
Eindhoven Ede Elst
Groningen Hengelo Laren
Leeuwarden Middelburg Nijmegen
Tilburg Roermond Rotterdam
Utrecht Veenendaal Wageningen
Zwolle

 

 

 

 

 

 

Kosten

Het gastgezin neemt de student op vrijwillige basis in huis. Dat wil zeggen dat u als gastgezin alleen verantwoordelijk bent voor kost en inwoning. De ouderbijdrage voor de school wordt betaald door Travel Active. Alle andere kosten zoals excursies, schooluitstapjes en kosten voor het openbaar vervoer dient de student zelf te betalen.

Middelbare school

Het volgen van lessen op school is een heel belangrijk onderdeel van het High School Holland programma. De studenten zullen naar een reguliere middelbare school gaan bij u in de buurt en afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de student zullen zij in een HAVO of VWO klas geplaatst worden.

Visum

Travel Active regelt de verblijfsvergunningen voor de uitwisselingstudenten uit Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië, Nieuw Zeeland en Azië. De visumaanvragen worden al in gang gezet voordat de studenten naar Nederland komen. Als gastgezin hoeft u de verblijfsvergunning alleen nog op te halen bij de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst). Ook moet de student nog worden ingeschreven bij uw gemeente. Uiteraard worden de studenten en gastgezinnen begeleid door Travel Active over deze stappen gedurende dit proces op een later moment.

Waar moet een gastgezin aan voldoen?

Een visumplichtige student dient te worden geplaatst in een huishouden met minimaal 2 personen. Een student die geen visum nodig heeft kan ook bij een eenouder gastgezin geplaatst worden. Bij voorkeur heeft het gastgezin een eigen kamer voor de student beschikbaar. Heeft u deze niet, dan is een eigen plek waarop de student zich even terug kan trekken om te studeren gewenst. Bij een culturele uitwisseling moet het volgens ons vooral gaan om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Wij vinden het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Bent u klaar voor een nieuwe cultuur in huis?

Als u als gezin klaar bent om het avontuur aan te gaan meld u dan bij ons aan. Dit kunt u doen door het online aanmeldingsformulier in te vullen op onze website. Deze aanmelding komt vervolgens binnen bij het High School Holland team en wij streven ernaar om dezelfde dag telefonisch of per e-mail contact met u op te nemen. Vervolgens neem een Local Coordinator bij u in de buurt contact met u op om een kennismakingsgesprek bij u thuis in te plannen. Voor meer informatie of vragen kunt u ook contact opnemen met ons High School Holland team!

Een semester of schooljaar als gastgezin te lang voor u?

Als u een semester of schooljaar te lang vindt, hebben wij studenten die voor een periode van 2 of 3 maanden naar Nederland komen.

Overig

Blogs van gastgezinnen

Naast deze video, houden veel van onze gastgezinnen een blog bij. Zo hebben gastouders Ron & Lucas de Italiaanse Carlo in huis, was de familie Vrielink gastgezin voor de Taiwanese George en was de Australische Roslyn een tweede dochter voor de familie Hoekstra. Wilt u meer ervaringsverhalen van studenten en gastgezinnen lezen? Bekijk dan alle ervaringen.

Na aanmelding

Na aanmelding, het kennismakingsgesprek bij u thuis en ontvangst van het door u ingevulde familiepakket en een Verklaring Omtrent het Gedrag van alle 18+ inwonende kan de vervolgprocedure van start gaan. Op onze website zullen tijdig de studentenprofielen van alle studenten worden vermeld. De studenten zijn allen door de partnerorganisatie gescreend en komen in januari, augustus, oktober of november aan in Nederland. Hier kunt u als gastgezin meer informatie over de studenten inwinnen. Indien u een voorkeur heeft voor een bepaalde student kunt u dit bij ons aangeven zodat wij u het uitgebreide dossier van de student kunnen toesturen. Wij helpen u graag bij het kiezen van een student die het beste in uw gezin zal passen.

Na plaatsing

Zodra de keuze voor een student gemaakt is zal de Local Coordinator bij u in de buurt een school naar uw keuze benaderen om daar een plekje voor de student te regelen. Zodra ook de school rond is zullen wij de plaatsing officieel bevestigen en het door u ingevulde familiepakket (met hierin meer informatie over uw gezin) naar onze partnerorganisatie in het buitenland sturen. Zij zullen dit pakket doorsturen naar de student die vervolgens contact met u zal opnemen.

Team High School Holland

Anne

Program Director

Martha

Program Coordinator Admissions

André

Content Manager

Malou

Program Support Counselor

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.