Kies je programma …

High School in het buitenland?

Hou je van nieuwe uitdagingen, ben je enthousiast, ambitieus en nieuwsgierig naar andere talen, landen en culturen? Dan is het vast iets voor jou om in het buitenland naar een High School te gaan! Wat betekent dit voor jou?

  • School gaat gewoon door en je leert een nieuwe taal vloeiend spreken.
  • Je verlegt je grenzen! Je passeert letterlijk de grens, maar ook de grenzen van je persoonlijke ontwikkeling.
  • Je krijgt les in vakken die je in Nederland niet kunt volgen en de vele buitenschoolse activiteiten zijn de normaalste zaak van de wereld.
  • Dit jaar is een perfecte mogelijkheid om te ontdekken waar jouw interesses liggen en welke vervolgstudie jij na dit High School jaar gaat kiezen of om je juist voor te bereiden op je vervolgstudie door vakken te kiezen die op je vervolgstudie aansluiten.
  • Daarnaast is een portie buitenlandervaring ook niet mis! Je leert het land en de cultuur van binnenuit kennen, je geniet van de vrijheid, de ruimte en de spanning van dit nieuwe avontuur. 
  • Je maakt vrienden voor het leven.
  • Je komt terug met een koffer vol levenservaring!

Hoe lang High School in het buitenland?

Met Travel Active kun je een schooljaar (10 maanden), een semester (5 maanden), een trimester (3 maanden) of zelfs voor een zomerperiode naar een High School in het buitenland. Je woont bij een zorgvuldig gescreend gastgezin dat openstaat voor een nieuwe cultuur in huis. Travel Active zorgt voor een professionele en uitgebreide voorbereiding voor jou en je ouders. Ook tijdens je High School periode sta je er nooit alleen voor met de hulp van onze lokale partnerorganisaties in het buitenland.

Kosten High School jaar

Is zo’n High School jaar betaalbaar? Het kost natuurlijk geld, net als een studiejaar in Nederland. Tijdens jouw verblijf in het buitenland hebben je ouders minder kosten aan zaken als eten, drinken, elektriciteit, school en clubs/activiteiten en volgens het NIBUD kan dit een besparing tot wel € 3.000,- per jaar betekenen. Daarnaast kunnen je ouders (momenteel) aanspraak maken op meer kinderbijslag. Deze situatie kan echter ieder moment veranderen. Wij adviseren om hierover contact op te nemen met de SVB. Lees meer over het programma, de mogelijkheden en de voorwaarden en droom weg in een nieuw avontuur!

Meest populaire High School reizen
Amerika Zomerprogramma

Amerika Zomerprogramma

High School | Zomer
Ontdek in een korte periode Los Angeles, maak internationale vrienden en geef je Engels een boost met het High School Amerika zomer programma! ...

Naar programma
High School in Canada

High School in Canada

High School | Wereldwijd
Een gastvrije bevolking, toponderwijs, buitenschoolse activiteiten en een echte Prom, dat is High School Canada! ...

Naar programma
High School in Amerika

High School in Amerika

High School | Wereldwijd
Waar anders dan in Amerika kun je ervaren hoe het is op een High School? Beleef jouw droom in het land van alle mogelijkheden. ...

Naar programma

Travel Active High School

​​