High School

studeer voor je toekomst

ontdek het middelbare schoolleven | woon bij een gastgezin | leer een cultuur van binnenuit

High School in het buitenland!

Cheerleader of Footballplayer worden in Amerika, een prom bijwonen in Canada, kerst vieren op het strand in Australië, elke dag in schooluniform naar school in Zuid-Afrika of een echte Harry Potter schoolervaring in Engeland. Met High School kan het allemaal! Tijdens jouw high school avontuur verblijf je bij een gastgezin. Je gaat voor een zomer, trimester, semester of heel schooljaar naar het buitenland. Elk land heeft een uniek schoolsysteem met andere vakken om te volgen die wij in Nederland niet kennen. Je maakt internationale vrienden, leert een taal vloeiend spreken, dompelt je onder in een andere cultuur en leert jezelf echt kennen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar deze droom kun jij echt waarmaken!

Ontmoet ons
Wil jij je laten inspireren en de mogelijkheden bekijken? Vraag dan ons gratis magazine aan, kom eens langs op een infodag of schrijf je in voor een persoonlijke online afspraak en ontmoet ons enthousiaste High School team!

 

Bekijk ons aanbod

  • Bestemming

  • Thema

Het High School programma

Wat houdt het High School programma precies in? Kom alles te weten!

Waarom kiezen voor een buitenlandse High School ervaring?

Misschien ben je bijna klaar met je middelbare school, maar weet je zoals heel veel andere jongeren nog niet precies wat je wilt gaan doen. Of misschien je weet dit wel al, maar wil je daarvoor eerst nog een keer écht kennismaken met een andere cultuur en jezelf nog wat beter leren kennen om vol overtuiging door te gaan met jouw vervolgopleiding. Herken jij jezelf in deze punten? Dan is High School waarschijnlijk perfect voor jou! High school is niet zomaar een tussenjaar want wist je dat je tijdens jouw High School avontuur ook:

  • letterlijk jouw grenzen verlegt. Niet alleen omdat je in één van de 13 andere landen terecht komt, maar ook de grenzen van je persoonlijk ontwikkeling!
  • de meest bijzondere schoolvakken volgt die wij hier in Nederland niet kennen. Wat dacht je van theater of Oceanografie?
  • een heel nieuw leven krijgt, veel over jezelf leert, toffe internationale vrienden maakt en bij terugkomst een tweede familie hebt?
  • kunt gebruiken als perfecte mogelijkheid om te ontdekken waar jouw interesses liggen en welke vervolgstudie jij na dit High School jaar gaat kiezen. Of misschien wel door je juist voor te bereiden op je vervolgstudie door vakken te kiezen die al hierop aansluiten.
  • een land en cultuur van binnenuit leert kennen en geniet van de vrijheid, de ruimte en de spanning van dit nieuwe avontuur. Een portie buitenlandervaring is een levenservaring voor altijd!
  • een persoonlijke, uitgebreide en professionele uitleg en begeleiding krijgt van het High School team (en dat vinden je ouders natuurlijk ook fijn!).
  • van al onze oud-studenten zult horen dat dit een avontuur dat je nooit meer zult vergeten en wat je zeker moet doen als je de kans krijgt! Ze kunnen je allemaal tips geven om jouw High School avontuur onvergetelijk te maken!

Wat zijn de kosten van High School in het buitenland?

High School in het buitenland, is dat niet heel erg duur? Studeren op een High School in het buitenland kost zeker veel geld, net zoals studeren in Nederland jouw ouders ook veel geld kost. Denk er maar eens over na. Jouw ouders betalen wanneer je in Nederland woont jouw eten en drinken, elektriciteit en andere huishoudelijke kosten, je school, sportclub en activiteiten. Wanneer je een High School jaar in het buitenland doet, vallen deze kosten weg en wordt het dus veel betaalbaarder om te studeren in het buitenland.

De kosten verschillen per land en verblijfsperiode. Je vindt deze kosten gemakkelijk terug op de pagina van het land waar je in geïnteresseerd bent! Benieuwd hoe jij jouw High School avontuur kunt financieren? Lees dan onze blog!

Ben je benieuwd of er momenteel acties gelden voor het High School programma? Bekijk hier alle acties!

Wat zijn de kosten van High School in het buitenland

Waar kun je High School doen?

High School in het buitenland is een groot avontuur waarbij de bestemming natuurlijk ook belangrijk is! Omdat iedereen een andere voorkeur heeft voor landen proberen we een zo ruim mogelijk aanbod aan te bieden. Als je voor High School kiest heb je keuze uit 13 landen verspreid over 5 continenten.

Noord-Amerika

Zuid-Amerika

Oceanië

Afrika

Europa

waar kun je naar toe met high school

Wat zijn de verschillende High School programma's?

Omdat elk avontuur uniek is en bij jou moet passen hebben we verschillende High School programma's. Welk programma past bij jou?

High School Classic

Het High School Classic programma is het algemene programma, waarbij je naar een high school gaat in het buitenland. Je kunt ervoor kiezen om te gaan voor een trimester (ongeveer 3 tot 4 maanden), een schoolsemester (ongeveer 5 maanden) of een schooljaar (ongeveer 10 maanden). Je verblijft tijdens dit avontuur in een gastgezin dat jou als echte zoon of dochter behandelt. Naast de dagelijkse vakken heb je vaak ook nog de mogelijkheid om activiteiten te doen die jouw school organiseert om de echte high school spirit te ervaren. Je kan voor de plaatsing in Amerika vaak ook een gratis regiovoorkeur aangeven. We doen ons best om je in die regio te plaatsen, daar kan echter geen garantie voor worden gegeven.

Bekijk hier de High School Classic programma’s!

high school classic

Summer School

Met het zomer programma ga je tijdens de zomervakantie naar een High School in het buitenland. Je kan vanaf 1 week al meedoen aan het programma in Noord-Amerika of Europa. Op deze manier kan je toch een buitenlands avontuur meemaken zonder eventuele studievertraging op te lopen. Tijdens deze reis verblijf je op een campus op de lokale universiteit en bij Summer School in Engeland heb je ook nog de optie om bij een Engels gastgezin te verblijven.

Bekijk hier de Zomer High School programma's!

Summer School

High School Select

Met het select programma heb je invloed op jouw plaatsing en je school, regio en vakken. Dit programma wordt in Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland aangeboden. Je kan kiezen in welke stad je geplaatst wilt worden en naar welke High School je wilt gaan. Ook kies je zelf het vakkenpakket dat je graag wilt volgen. Daarnaast kies je zelf de keuzevakken en de buitenschoolse activiteiten.

Je kunt deelnemen aan High School Select Amerika en Nieuw-Zeeland voor een semester (ongeveer 5 maanden) of een schooljaar (ongeveer 10 maanden). Bij het High School Select programma in Australië kun je voor 1 termijn (ongeveer 3 maanden), 2 termijnen (ongeveer 6 maanden), 3 termijnen (ongeveer 9 maanden) of een schooljaar (ongeveer 10 maanden) deelnemen.

Onze partnerorganisatie in Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland onderhoudt intensieve contacten met verschillende High Schools en zal er dan ook op toezien dat de High School periode helemaal aan jouw wensen wordt aangepast.

Wil je weten of High School Select wat voor jou is? Bekijk hier de High School Select programma's!

high school select

 

High School Lead

Met het Lead Programma krijg je de unieke kans om jezelf extra uit te dagen tijdens jouw High School Amerika Classic programma! Tijdens dit programma word je persoonlijk begeleid door een mentor, werk je samen met drie of vier medestudenten in een Lead Group én krijg je toegang tot een online omgeving waarin je leert van succesvolle Amerikaanse CEO's en contact hebt met andere Lead-studenten. Kortom: je haalt het maximale uit je exchange in Amerika! Aangezien het een persoonlijk en uniek programma is, zijn er slechts enkele plaatsen beschikbaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom High School met Travel Active?

Het High School Team zal jou en je ouders begeleiden gedurende de hele uitwisseling: voor, tijdens en na vertrek. Wij proberen jou en je ouders zo open, eerlijk en duidelijk mogelijk te informeren. Persoonlijk contact is dan ook enorm belangrijk bij ons.

In elk land werken wij samen met een samenwerkingspartner. In de meeste landen werken we al jaren samen met dezelfde partners en dat levert een stabiele samenwerking op die gebaseerd is op ervaring, kennis en vertrouwen. Ondanks de begeleiding in het buitenland kun je altijd bij ons terecht om even in het Nederlands te communiceren over het programma.

Wil je ons zelf eens ontmoeten en alle informatie over het High School ontvangen? Kom dan naar een infodag. Bekijk onze agenda voor alle mogelijkheden. Wij helpen je graag verder!

waarom high school met Travel Active

 

Meer weten over High School?

Ontdek alles over High School en ontmoet oud-deelnemers tijdens een infodag

De meeste studenten gaan naar:

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.