Vrijwilligerswerk

opent je wereld

kennis uitwisselen met lokale bevolking | werk- en leerervaring opdoen | draag je steentje bij

Vrijwilligerswerk, stages en reizen in het buitenland

De wereld ontdekken en tegelijk een steentje bijdragen door het doen van vrijwilligerswerk? Travel Active werkt samen met vele vrijwilligersprojecten op 3 continenten en in meer dan 30 landen. Samenwerken, kennis delen en leren van elkaar staan hierbij centraal. Vrijwilligerswerk in het buitenland tijdens een tussenjaar is ook mogelijk en een waardevolle reiservaring! Wil je meer lezen over onze projecten of bijvoorbeeld een stage of combinatiereis in het buitenland? Vraag dan ons gratis magazine aan en bekijk alle mogelijkheden thuis op je gemak.

Verantwoord vrijwilligerswerk

Travel Active heeft meer dan 30 jaar ervaring met culturele uitwisselingen, waarvan 20 jaar met vrijwilligerswerk in het buitenland. Door de jaren heen hebben we een concrete visie ontwikkeld op het gebied van vrijwilligerswerk in het buitenland, met name op het werken met kinderen en dieren. Cruciaal voor het aanbieden van verantwoord vrijwilligerswerk zijn betrouwbare partners en een goede voorbereiding van onze vrijwilligers.

Waar staan wij voor?

Visie & missie op verantwoord vrijwilligerswerk

Wij willen zo veel mogelijk mensen de unieke ervaring van een culturele uitwisseling laten beleven. Waar je ook terecht komt, wij bieden alleen eerlijk vrijwilligerswerk aan. Lees meer over onze missie en visie op verantwoord vrijwilligerswerk en het werken met kwetsbare groepen en dieren. Hier lees je ook meer over Vereniging Volunteer Correct: de eerste branchevereniging met als doel duurzaam en verantwoord vrijwilligerswerk te waarborgen, waarvan wij één van de oprichtende organisaties zijn.

Samenwerkingspartners

In ieder land werken we samen met betrouwbare en zorgvuldig gescreende lokale partnerorganisaties, die een verlengde zijn van het Vrijwilligerswerk team in Nederland. Onze samenwerkingspartners begeleiden onze vrijwilligers ter plekke en zijn een belangrijke schakel tussen de deelnemers en de projecten, stages en groepsreizen. Bekijk alle informatie over onze samenwerkingspartners.

Voorbereiding van deelnemers
Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Vrijwilligerswerk in het buitenland doe je niet zomaar. Je hebt een bepaalde drijfveer, je bent betrokken bij anderen, je wilt je verdiepen in en leren van een andere cultuur, je wilt graag iets bijdragen; iedereen heeft zo zijn eigen motivatie om als vrijwilliger of stagiaire in het buitenland ondersteuning te bieden. Uiterst belangrijk is dat dit op een verantwoorde manier gebeurd. Een goede voorbereiding is essentieel voor effectief en verantwoord vrijwilligerswerk. Bekijk alle informatie over de voorbereiding van onze vrijwilligers.
Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika, Afrika en Azië

Bij Travel Active bieden we vele mogelijkheden om vrijwilligerswerk, een stage of een groepsreis te doen. We bieden programma’s aan in verschillenden landen in kleurrijk Latijns-Amerika, gastvrij Afrika en veelzijdig Azië! Je kunt voor een periode vanaf minimaal 2 weken tot maximaal een half jaar deelnemen aan een van onze programma’s. Op basis van onze eigen reiservaringen en onze uitgebreide kennis van onze bestemmingen en projecten helpen we jou graag verder bij het samenstellen van een programma op maat. We inventariseren je reismotieven, voorkeuren en je kwaliteiten en matchen dit met een programma op maat. Lees hier meer informatie over al jouw mogelijkheden.

Vrijwilligerswerk: leeftijdsgebonden?

Nee hoor, in tegendeel! De minimumleeftijd voor de meeste vrijwilligerswerkprojecten is 17 jaar (voor sommige projecten 16 jaar) maar er geldt bijna nooit een maximum leeftijd. Dus 50 plussers met een rugzak vol levens- en werkervaring zijn ook van harte welkom. Het is met name van belang dat je gezond en fit bent en de juiste mindset en motivatie hebt om deel te nemen aan een van de vele projecten!

Ook gezinnen met (jonge) kinderen kunnen bij ons terecht! Sommige landen en projecten lenen zich wat beter voor gezinsvrijwilligerswerk. We adviseren graag bij geschikte opties, dus neem gerust contact met ons op hierover!

Het maken van een groepsreis, vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland kan ook een ideale invulling van een tussenjaar zijn, omdat je bijvoorbeeld nog niet weet welke studie je wilt gaan doen. Maar ook als je een career break in wilt lassen om even te ontkomen aan het dagelijkse leven of simpelweg omdat je met pensioen bent en je je graag in wilt zetten voor anderen in het buitenland!

Wat jouw reden of motivatie ook is; wij helpen je graag met het samenstellen van een reis op maat!

Bekijk ons aanbod

  • Bestemming

  • Thema

Meer weten over vrijwilligerswerk in het buitenland?

Ontdek alles over vrijwilligerswerk en ontmoet oud-deelnemers tijdens een infodag

Programma’s in beeld:

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.