Career break

met Travel Active

Toe aan een break?

Ook wanneer je middenin je carrière zit kan het gevoel van onrust je wel eens besluipen. Het gevoel dat je even iets compleet anders wilt doen en je jezelf afvraagt of dit nu écht is wat je wilt doen voor de rest van je carrière. Even een pauze inlassen tussen al het harde werken, de stress en drukte kan dan een prima oplossing zijn. Tijdens deze pauze kun je dan écht tijd nemen voor jezelf en ontsnappen aan je dagelijkse routine.

En nu?

Maar dan nu... Wat ga je doen tijdens deze pauze? Hoe creëer je tijd om over deze vragen na te denken? Voor de een helpt het om thuis tot rust te komen en simpelweg na te denken. Voor de ander kan het helpen om een tijdje alleen door te brengen in een land waar je uitgedaagd wordt.

Misschien heb je al wat kennis in een bepaald vakgebied en kun je deze kennis delen met locals in het buitenland? Als je bijvoorbeeld medische kennis hebt of ervaring in het onderwijs of de zorg kan het interessant zijn om jouw vakgebied eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Of gooi juist het roer helemaal om en kies voor iets nieuws.

We bieden vele mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Latijns-Amerika, Afrika of Azië en in verschillende vakgebieden. We zetten enkele voorbeelden voor je op een rijtje, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden!

Vrijwilligerswerk - mogelijkheden VW afrika en latijns amerika

Mogelijkheden

Onderwijs

Travel Active biedt veel mogelijkheden met betrekking tot het lesgeven op onder andere scholen:

  • In Cambodja kun je bijvoorbeeld Engelse les geven aan kinderen op de Greenway School. Hier komen iedere dag circa 450 kinderen die graag willen leren.
  • Bij het onderwijsproject in India kun jij educatieve en creatieve lessen organiseren voor kinderen uit migrantenfamilies.
  • En bij het onderwijsproject in Zambia assisteer je bij het lesgeven op een basisschool.

Dit zijn maar enkele voorbeelden en er zijn nog vele andere mogelijkheden.

Social Work

Wanneer je meer thuis bent in de sociale sector en in het dagelijks leven bijvoorbeeld maatschappelijk werk doet past het After School project in Ecuador of het Vrouwenproject in Tanzania misschien beter bij jou. Bij beide projecten werk je nauw samen met de lokale bevolking om kinderen en/of vrouwen zo goed mogelijk te ondersteunen. Uiteraard kun je ook voor andere sociale projecten kiezen!

Wildlife/natuur

Je inzetten voor dier en natuur kan natuurlijk ook, want ook dat is heel belangrijk! Er zijn verschillende wildlife en natuurprojecten waar jij je kunt inzetten tijdens jouw career break:

Bekijk hier alle mogelijkheden voor wildlife of natuurprojecten.

Training/coaching

Wanneer je graag anderen helpt en ondersteunt is het Jobortunity project in Tanzania wellicht iets wat goed bij jou past. Tijdens dit project ondersteun je lokale medewerkers bij het trainen van Tanzaniaanse jongeren. Denk hierbij aan trainingen in marketing & promotie, administratie, ICT en financiën. Je helpt ze bij het ontplooien van hun werkvaardigheden om zo hun baankansen te vergroten. Dus vooral als je kennis hebt in een van de genoemde gebieden kan jouw hulp hier goed van pas komen!

Medisch

Het observeren van lokale zorgmedewerkers is een bijzondere ervaring en geeft jou wellicht nieuwe inzichten. Het ondersteunen van lokaal personeel en medische kennis met elkaar delen spelen hierbij de hoofdrol.

  • Dit kun je bijvoorbeeld doen in ziekenhuis in Ghana of Tanzania.
  • Wanneer je liever voorlichtingen geeft kun je bijvoorbeeld gezondheidsvoorlichting geven in Indonesië.
  • Als ervaren fysiotherapeut kun jij je in Sri Lanka inzetten.
  • En als je wat meer thuis bent in de tandheelkunde is het Tandarts project in Nepal misschien wel iets voor jou.

Meer mogelijkheden ontdekken? Bekijk andere medische projecten.

Advies op maat?

Wij maken graag tijd om alle mogelijkheden wat uitgebreider met je te bespreken. Dus mocht je nog vragen hebben of wil je misschien een aantal projecten combineren: maak gerust een (bel)afspraak met het vrijwilligerswerkteam. Mail naar vrijwilligerswerk@travelactive.nl of bel 085 222 4800.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.