Au Pair

ontmoet je nieuwe internationale familie

kinderen | persoonlijke ontwikkeling | nieuwe cultuur leren kennen

Als au pair naar het buitenland?

Met Travel Active kun je in 13 verschillende landen au pair worden, van Amerika tot Scandinavië, Australië * en Nieuw-Zeeland! De naam Au Pair komt uit het Frans en betekent ‘en par’, oftewel ‘op gelijke voet’. Als au pair in het buitenland ben je een dus een volwaardig lid van je gastfamilie!
Je bent dus absoluut geen "werknemer" maar een familielid. Samen met je gastgezin zorg je voor de kinderen en ondersteun je in licht huishoudelijke taken.
Als je graag au pair wilt worden, is het natuurlijk belangrijk dat je het leuk vindt om met kinderen om te gaan. Samen opstaan, ontbijten met de kinderen en ze vervolgens naar school brengen, spelletjes doen, wandelen, voorlezen en de kids naar bed brengen zijn allemaal dingen die bij jouw taken kunnen horen. Verder help jij jouw gastgezin met licht huishoudelijk werk, zoals koken of de was vouwen.

In ruil voor jouw au pair hulp, krijg jij kost en inwoning én daarnaast ontvang je ook nog zakgeld.
Dit programma is dus uiterst geschikt voor jongeren die graag voor een langere tijd naar het buitenland willen gaan, maar geen groot budget hebben.

En in je vrije tijd?

Au pairs staan erom bekend dat ze een leuk en actief sociaal leven hebben. Je werktijden zijn erg flexibel, zo ben je meestal in het weekend vrij, waardoor je genoeg tijd hebt om leuke dingen te doen en het land te verkennen. Au pairs vinden elkaar vaak snel met hulp van de partnerorganisatie, waardoor je makkelijk nieuwe vrienden zult maken.

Au pair worden in het buitenland is dus de perfecte manier om te sparen en daarna het land verder te ontdekken samen met andere au pairs!

Wil je meer lezen en je laten inspireren? Vraag dan ons gratis Au Pair magazine aan!

Word au pair tijdens jouw tussenjaar!

Weet je nog niet wat je na jouw middelbare school of opleiding wilt gaat doen of heb je behoefte aan een tussenjaar? Word dan au pair in het buitenland tijdens jouw tussenjaar! Werken als au pair in het buitenland is een unieke ervaring, waar je ontzettend veel van kunt leren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

 

Bekijk ons aanbod

  • Bestemming

  • Thema

Het Au Pair programma

Wil je werken als Au Pair in het buitenland, maar wil je eerst weten wat het Au Pair programma precies inhoudt? Kom alles te weten!

Wat zijn de verschillende Au Pair opties?

Reguliere Au Pair

Het reguliere Au Pair Programma is het algemene programma, waarbij je aan de slag gaat als au pair in het buitenland.  Je kiest zelf één van de 13 landen die jou het meest aanspreekt. Wil je graag weten hoe het is om een écht Halloween feest en Thanksgiving te vieren? Kies dan voor au pair worden in Amerika. Wil je graag jouw Spaans kennis verbeteren? Dan is au pair worden in Spanje wellicht iets voor jou!
Als au pair ga je maximaal 30 uur aan de slag met jouw taken binnen het gezin (in Amerika is dit maximaal 35 uur per week). Binnen jouw taken, is het verzorgen van de kinderen de belangrijkste taak. Je helpt ze onder anderen met opstaan en aankleden en zorgt dat ze op tijd klaar zijn voor school. Wanneer de kinderen op school zitten heb jij vaak lekker een momentje voor jezelf.
Daarna is het weer tijd om ze weer van school te halen. In de middag help je de kinderen met hun huiswerk of trek je er samen op uit om leuke dingen te doen zoals wandelen of het park bezoeken.
Soms kan je ook gevraagd worden om lichte huishoudelijke taken te doen. Naast schoolgaande kinderen kan het natuurlijk ook zijn dat je bij een familie terecht komt met jongere kinderen. Afhankelijk van jouw gastgezin zal jouw weekplanning er altijd anders uitzien. Natuurlijk wordt de planning van te voren altijd goed met jou doorgesproken!

Zomer Au Pair

Wil je wel het au pair avontuur aangaan, maar bijvoorbeeld geen studievertraging oplopen? Dan is het Zomer Au Pair Programma iets voor jou! Vanaf 1 of 2 maanden kun je al als Au Pair naar het buitenland tijdens de zomer. Je werkperiode valt dan tussen half mei en half september.
Dus wil je zeker zijn van een zonnige zomer waar je ook nog aan je Spaans of Italiaans werkt en dus voor een super boost zorgt in jouw CV?

Bekijk dan het Zomer Au Pair Programma voor meer informatie!

Au Pair Expert

Als Au Pair Expert heb je een opleiding afgerond waarbij kinderen centraal staan en heb je al relevante werkervaring. Denk aan: SPW, SPH, Kinderfysiotherapie, Pedagogiek, Orthopedagogiek, Pabo, Logopedie voor kinderen, Jeugdzorg en Kinderopvang. Daardoor mag je meer verantwoordelijkheid dragen, werk je meer uren en kun je bijvoorbeeld ook voor jongere kinderen zorgen. Jouw hulp is dus echt van toegevoegde waarde! Ter compensatie krijg je ook meer zakgeld.

Wil je weten of dit programma bij jou past? Bekijk het Au Pair Expert Programma voor alle informatie die je nodig hebt!

Combinatiereis

Met deze unieke reis combineer je Australië en Nieuw-Zeeland in één groot au pair avontuur! Je verblijft minimaal 6 maanden bij een echte Aussie familie, waar je geniet van het relaxte leven van Australië om vervolgens nog minimaal 6 maanden de prachtige natuurlijk van Nieuw-Zeeland op te zoeken bij jouw nieuwe gastgezin. Je hebt de mogelijkheid om het Expert Programma te volgen in het tweede land waar je naartoe gaat.

Bekijk de Combinatiereis voor meer informatie!

Waar moet je aan voldoen als Au Pair?

Je bent een geschikte au pair als jouw motivatie in orde is, dat je enthousiast bent. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je het leuk vindt om met kinderen te werken. Een goede motivatie vinden wij bij Travel Active het allerbelangrijkste! Verder ben je tussen de 18 en 26 jaar. Je wilt je horizon gaan verbreden en bent echt op zoek naar jouw once-in-a-lifetime avontuur!

Of een rijbewijs verplicht is, het aantal uren ervaring dat je nodig hebt en welke diploma's jij minimaal moet hebben,verschilt per bestemming. Kies je au pair bestemming en lees op de pagina van de bestemming meer over waar je voor dat programma aan moet voldoen.

 

Wat levert een Au Pair avontuur op?

Na je au pair tijd spreek je een nieuwe taal en heb je echt van binnenuit een land en cultuur leren kennen. Maar je zult merken dat je ook een grote persoonlijke ontwikkeling hebt gemaakt. Je zult namelijk merken dat je je makkelijker aanpast aan nieuwe situaties en problemen niet meer uit de weg gaat, maar sneller zelf zult oplossen. Hier heb je de rest van je leven profijt van! Ook staat een tijd in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt ontzettend goed op je CV!

Waar kun je naartoe als Au Pair?

Au Pair in het buitenland worden is een groot avontuur waarbij de bestemming natuurlijk ook belangrijk is! Ieder mens is anders en iedereen heeft een andere buitenland droom. Daarom hebben wij de leukste bestemmingen om au pair te worden verzameld. Zo kun jij ZELF kiezen of jij Spaans wilt leren onder de sinaasappelbomen in Spanje, wilt leren surfen in Australië of the American Dream wilt leven in Amerika! Durf je écht het grote avontuur aan te gaan? Neem dan ook eens een kijkje naar Au Pair China, waar Engels leren aan de kinderen jouw grootste taak zal zijn.

Noord-Amerika

Azië

Oceanië

Europa

Wat kost een Au Pair programma?

De programmakosten verschillen per land en programma, maar je gaat het au pair avontuur al aan vanaf €295,-! Bij elk land ziet het kostenplaatje voor en na vertrek er anders uit, denk hierbij aan vliegtickets, visumkosten en een kinder EHBO cursus. Of deze kosten inclusief of exclusief zijn vind je op de pagina van het desbetreffende land. Ook het salaris dat je ontvangt verschilt per situatie, hier vind je ook meer informatie over op de pagina van jouw gewenste bestemming. De betalingswijze van de programmakosten leggen we uiteraard ook graag aan je uit!

Ben je benieuwd of er momenteel acties gelden voor het Au Pair programma? Bekijk hier alle acties!

Waarom Au Pair worden met Travel Active?

Van aanmelding tot terugkomst in Nederland vinden wij het belangrijk om zo veel mogelijk persoonlijk contact met je te hebben. Zoals we hierboven ook al een keer schreven, is ieder mens anders dus ook iedereen verdient de persoonlijke begeleiding die het beste bij jou past. Wij doen er alles aan om jou met een zelfverzekerd gevoel naar jouw gastgezin te laten vertrekken. Dit doen we onder andere doormiddel van een interessante Au Pair workshop op ons gezellige kantoor. Tijdens deze workshop krijg jij de kans om jouw vragen te stellen en je krijgt een korte EHBO cursus. Daarnaast zal je de andere au pairs ontmoeten die in de nabije toekomst zullen vertrekken, zodat jullie met elkaar kunnen sparren over wat je kunt verwachten tijdens jouw avontuur.
Mocht je nog wat specifieke vragen hebben, dan brengen we je graag in contact met onze oud-au pairs en Ambassadeurs.

Bovendien werken we in elk land nauw samen met een partnerorganisatie. Dit betekent dat alle gastgezinnen in het buitenland zorgvuldig gescreend zijn en dat jij altijd bij de betreffende partnerorganisatie terecht kunt, mocht je met vragen of problemen zitten.

Als je eenmaal aan het werk bent als au pair brengen we jou ook graag in contact met andere au pairs op jouw bestemming. Je hoeft je dus zeker niet eenzaam te voelen of je te vervelen als au pair! Wil je hier meer over weten of ons Au Pair team alvast een keer ontmoeten? Meld je aan voor een online presentatie of persoonlijke online afspraak!

Meer weten over Au Pair?

Ontdek alles over au pair worden en ontmoet oud-deelnemers tijdens een infodag

De meeste Au Pairs gaan naar:

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.