Au Pair

ontmoet je nieuwe internationale familie

kinderen | persoonlijke ontwikkeling | nieuwe cultuur leren kennen

Als au pair naar het buitenland?

Je kunt via Travel Active au pair worden in 13 verschillende landen, van Scandinavië tot Italië! De naam au pair komt uit het Frans en betekent ‘en par’, oftewel ‘op gelijke voet’. Als au pair ben je een volwaardig lid van je gastfamilie. Je dag als au pair is goed gevuld. Maar hoe ziet dit er dan uit? De belangrijkste taak is de verzorging van de kinderen. Logisch dat je het echt leuk moet vinden om met kinderen om te gaan. Samen opstaan, de kinderen naar school brengen, spelletjes doen, lunchen, wandelen, voorlezen en de kids naar bed brengen. Verder hoort licht huishoudelijk werk ook tot jouw taken. Tijdens je tijd als au pair krijg je kost en inwoning en verdien je ook nog wat geld bij.

En in je vrije tijd?

Je werktijden zijn flexibel, je bent in ieder geval wel anderhalve dag per week en minimaal een weekend per maand vrij. Au pair zijn is dus de perfecte manier om wat te sparen om daarna het land verder te ontdekken samen met andere au pairs of alleen!

Wil je meer lezen en je laten inspireren? Vraag dan ons gratis Au Pair magazine aan en bekijk alle Au Pair mogelijkheden!

Bekijk ons aanbod

  • Bestemming

  • Thema

Het Au Pair programma

Wat houdt het Au Pair programma precies in? Kom alles te weten!

Waar moet je aan voldoen als Au Pair?

Je bent een geschikte au pair als jouw motivatie in orde is, dat vinden wij bij Travel Active het allerbelangrijkste! Verder ben je tussen de 18 en 30 jaar (in Engeland en Spanje kun je al aan de slag op je 17e, de overige bestemming kun je wel boeken vanaf 17 jaar maar daar moet je bij vertrek wel 18 jaar zijn) en dol op kinderen. Je wilt je horizon gaan verbreden en bent echt op zoek naar jouw once-in-a-lifetime avontuur!

Of een rijbewijs verplicht is, het aantal uren ervaring dat je nodig hebt en welke diploma's jij minimaal moet hebben verschilt per bestemming. Kies je au pair bestemming en lees op de pagina van de bestemming meer over waar je voor dat programma aan moet voldoen.

Wat zijn de verschillende Au Pair opties?

Reguliere Au Pair

Het reguliere Au Pair Programma is het algemene programma, waarbij je aan de slag gaat als au pair in het buitenland. Je belangrijkste taak is het verzorgen van de kinderen. Je helpt ze met opstaan en aankleden en zorgt dat ze op tijd klaar zijn voor school. Wanneer de kinderen op school zitten heb je een momentje voor jezelf. Je moet er wel voor zorgen dat je op tijd bent om ze weer van school te halen. Met schoolgaande kinderen zijn de middagen meestal wat drukker met huiswerk maken, (sport)clubjes en speelafspraakjes. Soms kan je ook gevraagd worden om lichte huishoudelijke taken te doen. Naast schoolgaande kinderen kan het natuurlijk ook zijn dat je bij een familie terecht komt met jongere kinderen. Je dagindeling zal er dan anders uitzien.

Zomer Au Pair

Wel het au pair avontuur aangaan, maar wil je bijvoorbeeld geen studievertraging oplopen? Dan is het Zomer Au Pair Programma iets voor jou! Vanaf 1 of 2 maanden kan je al Au Pair worden tijdens de zomer. Je werkperiode bevindt zich dan tussen half mei en half september.

Geïnteresseerd? Bekijk het Zomer Au Pair Programma voor meer informatie!

Au Pair Expert

Als Au Pair Expert heb je een opleiding afgerond waarbij kinderen centraal staan en heb je al relevante werkervaring. Denk aan: SPW, SPH, Kinderfysiotherapie, Pedagogiek, Orthopedagogiek, Pabo, Logopedie voor kinderen, Jeugdzorg en Kinderopvang. Daardoor mag je meer verantwoordelijkheid dragen, werk je meer uren en kan je bijvoorbeeld ook voor jongere kinderen zorgen. Jouw hulp is dus echt van toegevoegde waarde! Ter compensatie krijg je meer zakgeld.

Wil je weten of dit programma bij jou past? Bekijk het Au Pair Expert Programma voor alle informatie die je nodig hebt!

Combinatiereis

Met deze unieke reis combineer je Australië en Nieuw-Zeeland in een groot au pair avontuur! Vanaf 6 maanden per land kan je al weg. Je hebt de mogelijkheid om het Expert Programma te volgen in het tweede land waar je naartoe gaat.

Bekijk de Combinatiereis voor meer informatie!

Wat kost een Au Pair programma?

De programmakosten verschillen per land en programma, maar je gaat het au pair avontuur al aan vanaf €395,-! Bij elk land ziet het kostenplaatje voor en na vertrek er anders uit, denk hierbij aan vliegtickets, visumkosten en een kinder EHBO cursus. Of deze kosten inclusief of exclusief zijn vind je op de pagina van het desbetreffende land. Ook het salaris dat je ontvangt verschilt per situatie, hier vind je ook meer informatie over op de pagina van jouw gewenste bestemming. De betalingswijze van de programmakosten leggen we uiteraard ook graag aan je uit!

Wat levert een Au Pair avontuur op?

Na je au pair tijd spreek je vloeiend een nieuwe taal en heb je echt van binnenuit een land en cultuur leren kennen, maar het draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Je zult namelijk merken dat je je makkelijker aanpast aan nieuwe situaties en problemen ga je niet uit de weg, maar zijn er om opgelost te worden. Hier heb je de rest van je leven profijt van! Ook staat jouw au pair tijd goed op je CV. Wil jij dit zelf gaan ontdekken?

Waar kun je naartoe als Au Pair?

Au Pair in het buitenland worden is een groot avontuur waarbij de bestemming natuurlijk ook belangrijk is! Omdat iedereen een andere voorkeur heeft bieden wij een ruim aanbod aan landen aan. Als je Au Pair wil worden heb je keuze uit 12 landen verspreid over 4 continenten.

Noord-Amerika

Azië

Oceanië

Europa

Waarom Au Pair worden met Travel Active?

Van aanmelding tot terugkomst in Nederland vinden wij het belangrijk om zo veel mogelijk persoonlijk contact met je te hebben. Je krijgt een optimale voorbereiding in Nederland zodat je zelfverzekerd aan jouw au pair tijd kunt beginnen. In elk land werken we nauw samen met een partnerorganisatie. Zijn er problemen of heb je vragen dan kun je ook daar altijd terecht.

Daarnaast zorgen zij ervoor dat je in contact komt met andere au pairs en hebben zij informatie over bijvoorbeeld cursussen, sportclubs en bijeenkomsten. Je hoeft je dus zeker niet eenzaam te voelen of je te vervelen tijdens jouw tijd als au pair! Wil je hier meer over weten of ons Au Pair team alvast een keer ontmoeten? Kom naar een infodag of maak een persoonlijke afspraak!

Meer weten over Au Pair?

Ontdek alles over au pair worden en ontmoet oud-deelnemers tijdens een infodag

De meeste Au Pairs gaan naar:

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.