Infodagen Gratis magazine
Sophie Au pair in Australië 19 april 2018

Au pair Sophie is inmiddels al even aan het werk. Ze doet veel leuke dingen en zelfs een uitje naar de stad blijft als een echt uitje voelen. Ze merkt wel dat ze door sommige omstandigheden soms wat meer aan thuis denkt en er heimwee opspeelt. Ze vertelt hoe ze daar mee omgaat.

blog-Au-pair-Sophie-geeft-tips-over-omgaan-met-heimwee

De grote en kleine dingen in mijn leven

Ik doe echt nog heel veel leuke dingen en voel me nog steeds erg thuis. Zo ben ik naar de blue mountains geweest. Dat is een natuurgebied vlakbij Sydney, en wauw wat is dat prachtig. Daar heb ik heerlijk rond gelopen en genoten van het mooie uitzicht en goed gezelschap. Ik ben naar de Mardi Gras parade geweest en naar het concert van Ed Sheeran! Ook heb ik inmiddels 4 surflessen gehad. Of het nu beter gaat kan ik niet echt zeggen haha! We hebben elke keer een andere zee gehad; soms ruw, soms heel rustig. Door de verschillende omstandigheden voelt het ook elke keer anders en gaat het soms geweldig, en daarna bak je er niks meer van.. Maar goed, dat hoort erbij en het is natuurlijk nog steeds super gaaf om te doen! Ook heb ik de vijfde verjaardag van mijn hostkindje gevierd en de Manly tot Spit walk gelopen. En dit zijn dan de 'grote' gebeurtenissen, maar een dagje naar de stad voelt ook nog steeds als een heel uitje.

blog-Au-pair-Sophie-geeft-tips-over-omgaan-met-heimwee

Tips tegen heimwee!

Ondanks al dit leuks, is het niet altijd Sunshine in paradise.. Het lijkt net alsof de kinderen mij nu pas gaan uittesten nu ze helemaal aan me gewend zijn. Ik probeer nog steeds mijn manier te doen, maar af en toe word ik wel een beetje gek van ze. Hopelijk is dit gewoon een fase en als ik consequent blijf, gaat het vast wel weer over. Ook heb ik wat problemen gehad met de onderhuurder van mijn huis in Nederland en is tot mijn grote verdriet één van mijn katten overleden. Door dit alles denk ik veel aan thuis en is de heimwee wat vaker aanwezig dan eerst. Hierbij mijn tips om met heimwee om te gaan:

blog-Au-pair-Sophie-geeft-tips-over-omgaan-met-heimwee
- Bel met je ouders, familieleden en vrienden of vriendinnen. Bespreek je probleem, maar niet te lang. Heb het vooral ook heerlijk over andere dingen die jij of zij meemaken.
- Ga het huis uit! Of je nou een wandeling gaat maken, naar het strand of even shoppen. Frisse lucht doet je goed.
- Ga iets leuks doen met vriendinnen. Als je pas net in het buitenland bent, heb je waarschijnlijk nog niet heel veel kennissen of vrienden. Wees niet bang om mensen een berichtje te sturen. Iedereen maakt hetzelfde mee en iedereen vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Stuur ook eens opnieuw een berichtje naar mensen die je pas 1 of 2 keer gezien hebt.
- Praat met je hostfamily. Het is erg belangrijk dat zij weten als je ergens mee zit. Je woont niet alleen bij hen, maar zorgt ook voor de kinderen. Ze merken allemaal als je niet lekker in je vel zit en het is dan ook heel fijn om je verhaal kwijt te kunnen.

blog-Au-pair-Sophie-geeft-tips-over-omgaan-met-heimwee

Maar belangrijker: blijf genieten

En het belangrijkste: geniet! Herinner jezelf soms even dat je hier zit en de reis van je leven maakt. Geniet van het moment en pieker niet te veel over de toekomst en het verleden. Morgen vertrek ik voor een lang weekend naar Adelaide! Hier ga ik met dolfijnen zwemmen, wat heel hoog op mijn bucketlist staat. De blog hierover volgt snel.

blog-Au-pair-Sophie-geeft-tips-over-omgaan-met-heimwee

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's