Als au pair naar het buitenland?

Wanneer jij overweegt om als au pair naar het buitenland te gaan biedt Travel Active veel mogelijkheden. Zo kiezen families in Australië, Nieuw-Zeeland en Engeland steeds vaker voor een au pair. Een prima oplossing voor werkende ouders. De naam Au pair komt uit het Frans en betekent ‘en par’, oftewel ‘op gelijke voet’. Een au pair wordt als volwaardig lid van de familie gezien. De belangrijkste taak is de verzorging van de kinderen. Logisch dat je het echt leuk moet vinden om met kinderen om te gaan. Samen opstaan, de kinderen naar school brengen, spelletjes doen, eten tussen de middag, wandelen, voorlezen, de kids naar bed brengen… Kortom, je dagen zijn goed gevuld. Licht huishoudelijk werk behoort ook tot jouw taken. Je werktijden zijn flexibel, je bent in ieder geval wel anderhalve dag per week en minimaal een weekend per maand vrij. Maximaal drie keer per week kan de gastfamilie jou vragen op te passen. Voor dit alles krijg je kost en inwoning en daarbij ook nog zakgeld.​

Wil je meer lezen en je laten inspireren? Vraag dan ons gratis Au Pair magazine aan en bekijk alle Au Pair mogelijkheden op je gemak! 

au pair programma

Het au pair programma

Persoonlijk contact met de au pair staat voorop

Je bent geschikt als au pair, als jouw motivatie in orde is. Dat vinden wij bij Travel Active het allerbelangrijkste! We hebben in de afgelopen 24 jaar meer dan 4000 au pairs met succes geplaatst. Dit succes is te danken aan het persoonlijke contact dat wij met iedere au pair onderhouden. Je krijgt een optimale voorbereiding en tijdens je verblijf in het buitenland wordt je goed ondersteund. In elk land werken we nauw samen met een partnerorganisatie. Zijn er problemen of heb je vragen, dan kun je daar altijd terecht. Daarnaast zorgen zij ervoor dat je in contact komt met andere au pairs en hebben zij informatie over bijvoorbeeld cursussen, sportclubs en bijeenkomsten. Je hoeft je dus zeker niet eenzaam te voelen of je te vervelen tijdens jouw tijd als au pair!

Wat levert een Au Pair jaar op?

Naast het beleven van een onvergetelijk avontuur zul je na je au pair avontuur de taal vloeiend spreken. Je hebt ervaren hoe het is om in een ander land te leven, je hebt meer van het land kunnen ontdekken en je hebt een totaal andere cultuur leren kennen. Naast de werkervaring die je hebt opgedaan, heb je jezelf als persoon enorm ontwikkeld. Je zult merken dat je je makkelijker aanpast aan nieuwe situaties en problemen ga je niet uit de weg, maar zijn er om opgelost te worden. Hier zul je de rest van je leven profijt van hebben. Een Au Pair jaar is zeker de moeite waard.

Wat zijn de verschillende Au Pair programma's?

Reguliere Au Pair

Het reguliere Au Pair Programma is het algemene programma, waarbij je aan de slag gaat als au pair in het buitenland. Je belangrijkste taak is het verzorgen van de kinderen. Je helpt ze met opstaan en aankleden en zorgt dat ze op tijd klaar zijn voor school. Wanneer de kinderen op school zitten heb je een momentje voor jezelf. Je moet er wel voor zorgen dat je op tijd bent om ze weer van school te halen. Met schoolgaande kinderen zijn de middagen meestal wat drukker met huiswerk maken, (sport)clubjes en speelafspraakjes. Soms kan je ook gevraagd worden om lichte huishoudelijke taken te doen. Naast schoolgaande kinderen kan het natuurlijk ook zijn dat je bij een familie terecht komt met jongere kinderen. Je dagindeling zal er dan anders uitzien.

Bekijk de Reguliere Au Pair Programma’s voor alle opties!

au pair regulier

Zomer Au Pair

Wel het au pair avontuur aangaan, maar wil je bijvoorbeeld geen studievertraging oplopen? Dan is het Zomer Au Pair Programma iets voor jou! Vanaf 1 of 2 maanden kan je al Au Pair worden tijdens de zomer. Je werkperiode bevindt zich dan tussen half mei en half september.

Geïnteresseerd? Bekijk het Zomer Au Pair Programma voor meer informatie!

au pair zomer

Au Pair Expert

Als Au Pair Expert heb je een opleiding afgerond waarbij kinderen centraal staan en heb je al relevante werkervaring. Denk aan: SPW, SPH, Kinderfysiotherapie, Pedagogiek, Orthopedagogiek, Pabo, Logopedie voor kinderen, Jeugdzorg en Kinderopvang. Daardoor mag je meer verantwoordelijkheid dragen, werk je meer uren en kan je bijvoorbeeld ook voor jongere kinderen zorgen. Jouw hulp is dus echt van toegevoegde waarde! Ter compensatie krijg je meer zakgeld.

Wil je weten of dit programma bij jou past? Bekijk het Au Pair Expert Programma voor alle informatie die je nodig hebt!

au pair expert

Elderly Au Pair

Bij het Elderly Au Pair Programma verzorg je geen kinderen, maar draai je mee in het dagelijks leven van een gastgezin, wat bijvoorbeeld bestaat uit een getrouwd stel of alleenstaande oudere. Je helpt mee met het koken van maaltijden, boodschappen doen, lichthuishoudelijke taken, verzorgen van huisdieren, wandelen met het gezin en ze naar afspraken brengen. Je hebt geen verplegende rol! Het geven van medicatie en helpen met douchen behoren niet tot jouw taken.

Lijkt dit programma je interessant? Bekijk dan het Elderly Au Pair Programma!

au pair elderly

Combinatiereis

Met deze unieke reis combineer je Australië en Nieuw-Zeeland in een groot au pair avontuur! Vanaf 6 maanden per land kan je al weg. Je hebt de mogelijkheid om het Expert Programma te volgen in het tweede land waar je naartoe gaat.

Bekijk de Combinatiereis voor meer informatie!

au pair combinatiereis

Meer weten over Au Pair?

Ontdek alles over au pair worden en ontmoet oud-deelnemers tijdens een infodag

Kies een infodag

De meeste Au Pairs gaan naar:

Bekijk ons aanbod

chat met ons!
Arrow