High School in het buitenland?

Na het zien van al talloze High School films, overvalt het je ineens: wat als ik nu ook naar een High School zou kunnen gaan? In de kantine gezellig met mijn vrienden lunchen, na school naar je cheerleading of ijshockey training gaan,  een American Football wedstrijd bezoeken en je al maanden van tevoren klaarmaken voor Prom en aan het einde van het jaar natuurlijk je graduation cap in de lucht gooien. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, niet? En wat als we je nu eens zeggen dat jij die droom waar kunt maken?

Wil je meer lezen en je laten inspireren? Vraag dan ons gratis High School magazine aan en bekijk alle High School mogelijkheden op je gemak! 

studeren in het buitenland

Het High School programma

Waarom studeren op een High School?

Travel Active biedt High School programma's aan in maar liefst 13 landen, in Europa en daarbuiten. Denk je aan High School, dan denk je aan Amerika. Maar wist je dat je ook in SpanjeAustraliëBraziliëCanadaEngeland en Zuid-Afrika kunt studeren en naar een High School kunt gaan? Wanneer je heel erg van reizen houdt en het niet erg vindt om een compleet nieuwe cultuur te ontdekken, dan is zo'n exotische bestemming zeker iets voor jou! Naast dit landenaanbod zou je zeker een High School avontuur via Travel Active mee moeten maken omdat:

  • Je letterlijk je grenzen verlegt. Niet alleen de grens van Nederland, maar ook de grenzen van je persoonlijk ontwikkeling.
  • Je op een High School in het buitenland de mogelijkheid krijgt om vakken te volgen die we hier niet kennen. Wat dacht je van Drama of Oceanografie?
  • je bij de meeste landen een toffe oriëntatie krijgt voordat je aan je High School avontuur begint. Vooral onze unieke New York Oriëntatie is al een ervaring op zichzelf!
  • Je een heel nieuw leven krijgt en veel over jezelf leert. 
  • Dit jaar jouw perfecte mogelijkheid is om te ontdekken waar jouw interesses liggen, maar ook welke vervolgstudie jij na dit High School jaar gaat kiezen. Of misschien wel door je juist voor te bereiden op je vervolgstudie door vakken te kiezen die hierop aansluiten.
  • Een portie buitenlandervaring ook niet mis is! Je leert het land en de cultuur van binnenuit kennen, je geniet van de vrijheid, de ruimte en de spanning van dit nieuwe avontuur.
  • Je vrienden voor het leven maakt en je gastgezin je tweede familie wordt
  • Je terug komt met een koffer vol levenservaring!
  • Je een persoonlijke, uitgebreide en professionele uitleg en begeleiding krijgt van het High School team (en dat vinden je ouders natuurlijk ook fijn!). 
  • Je van al onze oud-studenten zult horen dat dit een avontuur dat je nooit meer zult vergeten en wat je zeker moet doen als je de kans krijgt!

Kosten van een High School jaar

Een High School studiejaar, is dat niet heel erg duur? Een jaar studeren op een High School in het buitenland kost zeker veel geld, net zoals een studiejaar in Nederland jou of jouw ouders ook veel kost. Echter is een High School jaar in het buitenland wel betaalbaar. Denk er maar eens over na. Jouw ouders betalen wanneer je in Nederland woont jouw eten en drinken, elektriciteit en andere huishoudelijke kosten, je school, sportclub en activiteiten. Wanneer je een High School jaar in het buitenland doet, vallen deze kosten weg en wordt het dus veel betaalbaarder om te studeren in het buitenland. Bekijk de kosten van een semester of jaar High School in AmerikaHigh School in Engeland en High School in Australië.

Wat zijn de verschillende High School programma's?

Reguliere High School

Het reguliere High School programma is het algemene programma, waarbij je naar een high school gaat in het buitenland. Je kunt ervoor kiezen om te gaan voor een trimester (ongeveer 3 tot 4 maanden), een schoolsemester (ongeveer 5 maanden) of een schooljaar (ongeveer 10 maanden). Je verblijft tijdens dit avontuur in een gastgezin dat jou als echte zoon of dochter behandeld. Naast de dagelijkse vakken heb je vaak ook nog de mogelijkheid om activiteiten te doen die jouw school organiseert om de echte high school spirit te ervaren. Je kan voor de plaatsing in Amerika vaak ook een gratis regiovoorkeur aangeven. We doen ons best om je in die regio te plaatsen, echter kan daar geen garantie voor worden gegeven.

Bekijk de Reguliere High School programma’s voor alle opties!

high school regulier

Zomer High School

Met het zomer programma ga je tijdens de zomervakantie naar een High School in het buitenland. Je kan vanaf 1 week al meedoen aan het programma in Noord-Amerika of Europa. Op deze manier kan je toch een buitenlands avontuur meemaken zonder eventuele studievertraging op te lopen. Tijdens deze reis verblijf je op een campus op de lokale universiteit en bij Summer School in Engeland heb je ook nog de optie om bij een Engels gastgezin te verblijven.

Geïnteresseerd? Bekijk het Zomer High School programma voor meer informatie!

high school zomer

High School Plus

Met het plus programma heb je invloed op jou plaatsing en je school, regio en vakken. Dit programma wordt in Australië en Nieuw-Zeeland aangeboden. Je kan kiezen in welke stad je geplaatst wilt worden en naar welke High School je wilt gaan. Ook kies je ook nog zelf de keuzevakken die je graag wilt volgen. Daarnaast kies je zelf het vakkenpakket en de buitenschoolse activiteiten.

Je kunt deelnemen aan High School Plus Australië voor 1 termijn (ongeveer 3 maanden), 2 termijnen (ongeveer 6 maanden), 3 termijnen (ongeveer 9 maanden) of een schooljaar (ongeveer 10 maanden). Je kunt deelnemen aan High School Plus Nieuw-Zeeland voor een semester (ongeveer 5 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden).

Onze partnerorganisatie in Australië en Nieuw-Zeeland onderhoudt intensieve contacten met verschillende High Schools en zal er dan ook op toezien dat de High School periode helemaal aan jouw wensen wordt aangepast.

Wil jij graag het High School Plus programma volgen in Amerika? Neem dan contact op met het High School team.

Wil je weten of dit programma bij jou past? Bekijk het High School Plus programma voor alle informatie die je nodig hebt!

high school plus

Meer weten over High School?

Ontdek alles over High School en ontmoet oud-deelnemers tijdens een infodag

Kies een infodag

Bekijk ons aanbod

Deel deze pagina

De meeste studenten gaan naar:

chat met ons!
Arrow