Infodagen Gratis magazine

Vrijwilligerswerk, stages en groepsreizen in het buitenland

De wereld ontdekken en tegelijk een steentje bijdragen door het doen van vrijwilligerswerk? Travel Active werkt samen met vele vrijwilligersprojecten op 3 continenten en in meer dan 30 landen. Samenwerken, kennis delen en leren van elkaar staan hierbij centraal. Vrijwilligerswerk in het buitenland: een waardevolle reiservaring! Wil je meer lezen over onze vrijwilligerswerk projecten of bijvoorbeeld een stage of groepsreis in het buitenland? Vraag dan ons gratis magazine aan en bekijk alle mogelijkheden thuis op je gemak. 

Verantwoord vrijwilligerswerk

Travel Active heeft meer dan 30 jaar ervaring met culturele uitwisselingen, waarvan 20 jaar met vrijwilligerswerk in het buitenland. Door de jaren heen hebben we een concrete visie ontwikkelt op het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland, met name op het werken met kinderen en met dieren. Cruciaal voor het aanbieden van verantwoord vrijwilligerswerk zijn betrouwbare partners en een goede voorbereiding van onze vrijwilligers.

vrijwilligerswerk doen

Waar staan wij voor?

Lees in onderstaande uitklapbalkjes meer over onze visie op eerlijk vrijwilligerswerk, onze partners, de voorbereidingsmethodiek en de programma's op diverse continenten.

Visie & missie op verantwoord vrijwilligerswerk

Wij willen zo veel mogelijk mensen de unieke ervaring van een culturele uitwisseling laten beleven. Waar je ook terecht komt, wij bieden alleen eerlijk vrijwilligerswerk aan. Lees meer over onze missie en visie op verantwoord vrijwilligerswerk en het werken met kwetsbare groepen en dieren. Hier lees je ook meer over Vereniging Volunteer Correct: de eerste branchevereniging met als doel duurzaam en verantwoord vrijwilligerswerk te waarborgen, waarvan wij één van de oprichtende organisaties zijn. 

Samenwerkingspartners

In ieder land werken we samen met betrouwbare en zorgvuldig gescreende lokale partnerorganisaties, die een verlengde zijn van het Vrijwilligerswerk team in Nederland. Onze samenwerkingspartners begeleiden onze vrijwilligers ter plekke en zijn een belangrijke schakel tussen de deelnemers en de projecten, stages en groepsreizen. Bekijk alle informatie over onze samenwerkingspartners.

Voorbereiding van deelnemers

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Vrijwilligerswerk in het buitenland doe je niet zomaar. Je hebt een bepaalde drijfveer, je bent betrokken bij anderen, je wilt je verdiepen in en leren van een andere cultuur, je wilt graag iets bijdragen; iedereen heeft zo zijn eigen motivatie om als vrijwilliger of stagiaire in het buitenland ondersteuning te bieden.

Uiterst belangrijk is dat dit op een verantwoorde manier gebeurd. Een goede voorbereiding is essentieel voor effectief en verantwoord vrijwilligerswerk. Bekijk alle informatie over de voorbereiding van onze vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk Afrika, Latijns-Amerika en Azië

Bij Travel Active bieden we vele mogelijkheden om vrijwilligerswerk, een stage of een groepsreis te doen. We bieden programma’s aan in verschillenden landen in gastvrij Afrika, veelzijdig Azië en kleurrijk Latijns-Amerika! Je kunt voor een periode vanaf minimaal 2 weken tot maximaal een half jaar deelnemen aan een van onze programma’s. Op basis van onze eigen reiservaringen en onze uitgebreide kennis van onze bestemmingen en projecten helpen we jou graag verder bij het samenstellen van een programma op maat. We inventariseren je reismotieven, voorkeuren en je kwaliteiten en matchen dit met een programma op maat. Lees hier meer informatie over al jouw mogelijkheden.

Bekijk ons aanbod

Meer weten over vrijwilligerswerk in het buitenland?

Ontdek alles over vrijwilligerswerk en ontmoet oud-deelnemers tijdens een infodag

Kies een infodag

Deel deze pagina

Programma’s in beeld:

chat met ons!
Arrow