Infodagen Gratis magazine

Vrijwilligerswerk doen in het buitenland?

Open je wereld door het doen van vrijwilligerswerk in Latijns Amerika, Afrika of Azië. Travel Active werkt samen met vele vrijwilligersprojecten in 3 continenten en in meer dan 30 landen. Op onze projecten is de extra hulp van vrijwilligers erg welkom. Als vrijwilliger bied jij ondersteuning op projecten en assisteer je het lokale personeel. Samenwerken, kennis delen en leren van elkaar staat hierbij centraal. Vrijwilligerswerk in het buitenland: een waardevolle reiservaring! 

Wil je meer lezen over Vrijwilligerswerk projecten in het buitenland? Vraag dan ons gratis Vrijwilligerswerk magazine aan en bekijk alle mogelijkheden op je gemak!

vrijwilligerswerk doen

Bekijk ons aanbod

Het vrijwilligerswerk programma

Vrijwilligerswerk in het buitenland: Afrika, Latijns-Amerika en Azië

Travel Active biedt vele mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. We bieden programma’s in verschillende landen in Afrika, Latijns Amerika en Azië. Je kunt voor een periode vanaf minimaal 2 weken tot maximaal een half jaar deelnemen aan een van onze programma’s. Het bieden van ondersteuning op vrijwilligersprojecten staat centraal. Daarnaast bieden we vele extra mogelijkheden om je verblijf in het buitenland mee in te vullen. Zo heb je o.a. de mogelijkheid om de Spaanse taal te leren in Latijns Amerika, deel te nemen aan safari’s in Afrika en unieke cultuur, avontuur en natuuropties toe te voegen aan je programma in Azië. Vind jij het prettig om in groepsverband te reizen? Neem dan eens een kijkje bij onze groepsreizen in Afrika en Azië. Zoek jij een leerzame en waardevolle stage invulling? Ook dan bieden we volop mogelijkheden. Vrijwilligerswerk doen samen met het hele gezin. Travel Active heeft veel ervaring met het organiseren van gezinsvrijwilligerswerk.  Het Vrijwilligerswerk team helpt jou graag verder bij het samenstellen van een programma op maat.

Voorbereiding van vrijwilligers

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Vrijwilligerswerk in het buitenland doe je niet zomaar. Je hebt een bepaalde drijfveer, je bent betrokken bij anderen, je wilt graag iets bijdragen; iedereen heeft zo zijn eigen motivatie om als vrijwilliger te helpen. Onze taak? Jou optimaal voor­bereiden zodat jij een succesvolle en waardevolle periode tegemoet gaat. Het vrijwilligerswerkteam van Travel Active heeft zelf ervaring in het doen van vrijwilligerswerk en zal ervoor zorgen dat jij optimaal voorbereid start aan je vrijwilligerswerkavontuur. Veel aandacht gaat dan ook uit naar jouw voorbereiding. Zo nemen al onze vrijwilligers deel aan een verplichte training van Stichting Muses: een organisatie die informatieve voorbereidingstrainingen organiseert voor vrijwilligers. Wij vragen onze vrijwilligers om te werken volgens onze gedragscode. Verantwoord reizen, en vooral verantwoord vrijwilligerswerk, is iets wat Travel Active en haar partnerorganisaties nastreven. Om dit zoveel mogelijk te waarborgen, hebben wij in samenspraak met het Better Care Network Netherlands een gedragscode opgesteld. De richtlijnen in deze gedragscode worden ook nagestreefd door onze partnerorganisaties. Daarnaast vragen wij onze vrijwilligers  om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Dit is noodzakelijk om vrijwilligerswerk te kunnen gaan doen. Ook staat het delen van kennis en ervaringen centraal bij Travel Active: ambassadeurs en oud-vrijwilligers ondersteunen het vrijwilligerswerkteam bij jouw voorbereiding. Tijdens de voorbereidingen brengen wij je met hen in contact, zodat je nuttige tips krijgt en specifieke vragen kunt stellen. Een goede en gedegen voorbereiding van onze vrijwilligers is immers noodzakelijk voor het succesvol  laten verlopen van jouw vrijwilligerswerkperiode. 

 

Travel Active & Eerlijk Vrijwilligerswerk

Travel Active gelooft in de ontwikkeling van een land zelf en dat alleen de lokale inwoners je die kennis en ervaring kunnen geven die jouw verblijf uniek maken. Daarom werken wij uitsluitend samen met zorgvuldig geselecteerde partnerorganisaties die lokale inwoners als medewerkers in dienst hebben. Zo leveren wij een structurele bijdrage aan de ontwikkeling van de gemeenschap. En daar zijn we trots op! Onze lokale partners zijn een verlengstuk van het vrijwilligerswerk team. Ter plekke nemen zij de begeleiding over en zij zullen er alles aan doen om jouw verblijf in het buitenland goed te laten verlopen. Lees meer op onze pagina over eerlijk vrijwilligerswerk

Meer weten over vrijwilligerswerk in het buitenland?

Ontdek alles over vrijwilligerswerk en ontmoet oud-deelnemers tijdens een infodag

Kies een infodag

Deel deze pagina

Getipt door het Travel Active team:

chat met ons!
Arrow