Arjet

Ambassadeur Vrijwilligerswerk

Naam: Arjet
Woonplaats: Vlaardingen
Programma + Land: Lesgeven op 2 Basisscholen op Bali, Indonesië

Dat het nooit te laat is om je droom werkelijkheid te laten worden is bij mij van toepassing. Wat begon als een kinderwens is uitgebloeid tot een onvergetelijke ervaring van twee maanden op Bali. Ik was 56 jaar, was ziek geweest en besloot het roer om te gooien en mijn kinderdroom uit te laten komen, vrijwilligerswerk doen met kinderen in het buitenland. Een cursus Indonesisch en een korte stage op een basisschool in de buurt zorgden ervoor dat ik goed voorbereid Engelse les kon geven aan de kinderen op Bali. Veel van het materiaal wat ik meegekregen had van mijn stage heb ik op het eiland achtergelaten voor de vrijwilligers na mij.

Wat een geweldige tijd was dat, de kinderen zijn heel leergierig en willen heel graag Engels leren om in het toerisme te kunnen gaan werken. Lesgeven en in het weekend het eiland ontdekken was een perfecte combinatie. De vader van een van de kinderen was taxichauffeur en wilde dolgraag aan mij en mijn collega’s het eiland laten zien. Zo hebben we heel wat gezien en gedaan en wat een ervaringen heb ik opgedaan! Ook heb ik daar het Hindoestaanse oud- en nieuwjaar meegemaakt. Heel bijzonder was dat het eiland dan 24 uur op slot gaat. Ook heb ik een Hindoestaanse bruiloft mee mogen maken en de crematie van iemand van het vroegere koninklijk huis in Ubud.

Het ontmoeten van de vele vrijwilligers en mensen uit de hele wereld vond ik prachtig, je bent daardoor nooit alleen en ik heb er leuke vriendschappen aan over gehouden. Je merkt dat jongeren het heel leuk en bijzonder vinden dat ik dit op mijn leeftijd nog deed. Tijdens mijn vrijwilligerswerk periode woonde ik bij een gastgezin op het erf met nog 3 wat oudere vrijwilligers. We hebben de
tijd van ons leven gehad! Eenmaal thuis verbaasde het me dat je eerder went aan de armoede dan aan alle rijkdom om je heen. Nu weet ik pas hoe het is om met weinig te moeten leven en je dierbaren achter te laten.

Ik sta nu ook anders voor de klas wanneer ik Nederlandse les aan anderstaligen geef. Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland is een prachtige ervaring en ik had het niet willen missen. Wat een geweldige tijd heb ik daar gehad. Als Ambassadeur kan ik elke keer weer mijn verhaal kwijt en probeer ik mensen enthousiast te maken en vertellen dat ze hun dromen waar kunnen maken ongeacht hun leeftijd!

Wish it, Dream it, Do it !!

Wil jij in contact komen met Arjet? Stuur dan een e-mail naar: vrijwililgerswerk@travelactive.nl. Lees hieronder ook de blog die Arjet schreef over haar au pair tijd op Bali.

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Travel Active ambassadeur Arjet

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.