Infodagen Gratis magazine

Ambassadeur Vrijwilligerswerk

Naam: Jef
Woonplaats: Breda
Programma + land(en): Vrijwilligerswerk in Livingstone, Zambia

Vier weken lesgeven op een basisschool in Zambia. Dat klonk best heftig toen ik het thuis voor het eerst in de groep gooide. Ik ben echter ontzettend blij dat ik de uitdaging ben aangegaan want wat was het een onvergetelijke ervaring. Na een goede voorbereiding dankzij Travel Active maar toch ook met de nodige spanning, ging ik richting het vliegveld. De spanning was echter meteen verdwenen toen ik landde in Livingstone en werd opgevangen door de lokale organisatie. De vier weken die volgde, vlogen helaas voorbij. De ene unieke ervaring werd meteen gevolgd door de volgende. Zo was het geen ongewone dag als je na een ochtend lesgeven en een middag huiswerkbegeleiding, de taxi onderweg moest stoppen omdat een giraffe de weg overstak.

Deze reis was de perfecte combinatie tussen het helpen van mensen die het het hardste nodig hebben, een unieke mogelijkheid om een land en haar cultuur echt te leren kennen, de mooiste natuur en dieren te aanschouwen en uiteraard heel veel lol hebben met andere vrijwilligers. De warmte, vriendelijkheid en dankbaarheid van de Zambianen was iets wat ik nog nooit eerder had meegemaakt. Ik was vooraf wel wat bezorgd om mijn veiligheid, maar dat bleek totaal overbodig. Iedereen was zo vriendelijk en behulpzaam dat ik me daar een stuk veiliger voelde dan als ik op zaterdagavond naar huis fiets. Ik moet eerlijk toegeven, ik ben wel een keer overvallen. Door twee bavianen! Je krijgt het bijna niet verzonnen maar het geeft mooi weer wat een unieke plek dit is waar de mensen midden in de natuur leven.

Ik kan bijna niet stoppen met het vertellen over mijn ervaringen dus neem gerust contact met me op of stoot me aan op een infodag als er nog vragen zijn!

“Geniet!”

Wil jij in contact komen met Jef? Stuur dan een e-mail naar: vrijwilligerswerk@travelactive.nl.

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Deel deze pagina