Julia

Ambassadeur Vrijwilligerswerk

Naam: Julia Kriek
Woonplaats: Arnhem
Project: Onderwijsproject in Ghana

Hoi, wat leuk dat je op de site van Travel Active terecht bent gekomen!

"Reizen kan zo life changing zijn" dat is een zin die ik altijd nogal cliché vond. Totdat ik zelf op reis ging! Ik ben zelf naar Ghana geweest om daar les te geven op een basisschool. Een ervaring die ik elke dag nog bij me draag en waar ik altijd weer uren over kan praten. Ik vond het zo gaaf om helemaal ondergedompeld te worden in de Ghanese cultuur en zoveel mooie en lieve mensen te ontmoeten.

Doordeweeks werkte ik op school waar ik naast het de kinderen wat probeerde bij te leren tijdens de les zij juist zoveel aan mij leerde. In de pauze had ik de grootste lol en leerde ik de nieuwste handklappen die de kinderen dan weer hadden bedacht. Na een leuke lesdag kwam ik thuis bij mijn gastgezin waar ik echt onderdeel van het gezin was. Zelfs nu weer terug in Nederland heb ik nog contact met ze en voelt het nog echt als mijn (tweede) familie. In de weekenden had ik de kans om de mooie natuur en de rustgevende kust van Ghana te ontdekken wat ook prachtig was. Naast het ontdekken van de cultuur, het inventief zijn met de spullen die je hebt, heeft mijn reis mij ook bijgebracht om alles te relativeren en om alles wat je om je heen hebt te waarderen.

Reizen is een enorme stap uit je comfortzone en dat kan in het begin best een beetje spannend zijn maar het is het zo 100% waard. Ik gun echt iedereen zo'n ervaring. Mocht je nou geïnteresseerd zijn in zelf op reis gaan, kom dan gerust lang op een van onze infodagen of vraag contact aan met een oude reiziger. Die kan je dan zijn/haar reisverhaal vertellen en al je vragen beantwoorden. Misschien zie ik je wel bij een van de infodagen!

"Travelling, it leaves you speechless, then turns you into a storyteller"

Wil jij in contact komen met Julia? Stuur dan een e-mail naar: vrijwilligerswerk@travelactive.nl.

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Travel Active ambassadeur Julia

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.