Maureen

Ambassadeur Vrijwilligerswerk

Naam: Maureen
Woonplaats: Doornenburg
Programma: Vrijwilligerswerk India, Nepal en Indonesië

De reis die ik heb gemaakt was een ware droom die uitkwam. Ik heb ontzettend genoten en veel geleerd, zowel over de landen waar ik naar toe was als over mezelf. Zo zijn de meeste vooroordelen over India bijvoorbeeld, niet waar! Ik leerde me snel aan te passen aan de gewoonten in de landen, dat was niet zo moeilijk. Ik liet alles op me afkomen en ging zonder vooroordelen naar alle landen toe. Ik heb zo veel verschillende mensen ontmoet, andere vrijwilligers, de coördinatoren en ook ‘vreemde’ mensen, gewoon op straat. Het was geweldig! Ik kijk met alle liefde en plezier terug naar deze geweldige maanden, de leuke en moeilijke momenten.

Ik begon in India met de groepsreis en man man man wat was dit een SUPERSTART van mijn reis!! Hoe veel moois ik heb gezien en wat voor een goede vriendschappen ik hieraan heb over gehouden. Enorm veel gelachen en gedeeld met elkaar. Natuurlijk was de Taj Mahal in Agra ongelofelijk mooi en nog steeds onwerkelijk dat ik daar ben geweest. Maar India geeft zoveel meer moois! De verschillende culturen en mensen. Zelf vond ik de hike naar Shali Peak een toppunt. En de stad Udaipur is ook zo mooi, het ‘City Palace’ en ‘Badi Lake’ vond ik erg indrukwekkend. En de kinderen bij het outreach project zijn zo slim en leuk. Het lesgeven was in het begin wel even wennen. Gelukkig waren er andere vrijwilligers en geweldige coördinatoren die je op weg hielpen. Ik heb echt genoten van de kinderen. Ook een leuk project, het bejaardentehuis. Zulke lieve en grappige mensen!

Je zou denken dat Nepal en India wel op elkaar lijken, niet dus! Het zijn echt verschillende landen. Ze hebben allebei wel gelijke geloofsovertuigingen, maar er is toch nog onderscheid tussen de landen. Ik heb hier lesgegeven aan kinderen tussen de 2,5 en 10 jaar. En wat zijn sommige van hen slim! Ik was er in de wintermaanden en door de kou daar moest ik soms nog wel even slikken als ik zag wat sommige kinderen aan hadden. Broers en zussen deelden hun kleren, de ene dag had de een dat aan en de andere dag de ander. Heel bijzonder!  In de weekenden gingen we er vaak op uit. Andere plekken in Nepal opzoeken en rondlopen. Een echte must see is wel de ‘Pashupatinath tempel’, hier cremeren de Nepalezen de overledenen. Dit was echt ongelofelijk bijzonder om te zien!

Na in zowel India als Nepal continue met andere vrijwilligers te zijn geweest was ik daarna op Lombok als enige vrijwilliger. Ik wist dit van te voren, want Travel Active had me dit verteld en me de kans aangeboden om van plek te wisselen. Ik had er zelf voor gekozen om toch naar Lombok te gaan. Ik dacht dat kan ik wel en dat komt goed, drie weken zonder andere vrijwilligers. Het project vond ik wel leuk! Ik heb hier de muren van een school geschilderd. Na de aardbeving in 2018 was er op te school veel op te knappen en heb bijvoorbeeld mooie muurschilderingen voor de kinderen op school. Wat ik met behulp van mijn coördinator daar goed heb kunnen doen, was de taal leren.

Eigenlijk zou ik op het eiland Flores lesgeven aan kinderen, maar toen ik hier aankwam en erachter kwam dat ik hier ook weer drie weken alleen zou zijn, besloot ik na een aantal dagen toch naar Bali te gaan. Ik was erg blij dat Travel Active en The Green Lion (partnerorganisatie) mij dit lieten doen! Ze vonden het geen probleem en begrepen mijn keuze. Op Bali heb ik mijn laatste weken doorgebracht en ik heb hier veel plezier gehad en genoten! Hier heb ik samen met een andere vrijwilligster lesgegeven aan 9- en 10-jarigen. Dit waren ook al zulke slimme kinderen!

Aangezien ik door kan blijven gaan over mijn reis nodig ik je graag uit om contact op te zoeken met mij als je nog iets wilt weten of ergens benieuwd naar bent en om een kijkje te nemen op een van onze infodagen of online presentaties.

‘’‘s Ochtends uit bed komen is veel makkelijker op reis.’’

Wil jij in contact komen met Maureen? Stuur dan een e-mail naar: vrijwilligerswerk@travelactive.nl.

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Travel Active ambassadeur Maureen

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.