Rico

Ambassadeur Vrijwilligerswerk

Naam: Rico
Woonplaats: Ruurlo
Programma: Taalreizen & Vrijwilligerswerk in Spanje, Argentinië, Costa Rica en Guatemala

Ik wilde altijd al Spaans leren en tegelijkertijd wat van de wereld zien dus zodoende kwam ik bij Travel Active uit. Veel zien, doen en leren waren mijn doelen en dit is zeker goed gekomen. Zo heb ik onder andere diepzee gedoken in de Grote Oceaan in Costa Rica, een actieve vulkaan beklommen in Guatemala, veel Argentijnse mensen leren kennen en Barcelona tot aan elke hoek verkend. Ik heb gekozen voor de combinatie taalcursus met vrijwilligerswerk omdat het Spaans wat je op school leert heel erg verschilt van het Spaans dat in het dagelijks leven wordt gesproken. Op school kon ik de structuren en grammatica leren.

Ik begon mijn project met een Spaanse basis waarbij ik nog net het woord ’’Hola’’ kende, maar 7 maanden later kan ik wel zeggen dat mijn Spaans 80% vloeiend is. Af en toe weet ik een woord niet maar dit kan ik dan wel in het Spaans omschrijven. In Spanje ben ik begonnen met een 5-weekse taalcursus om een basis op te bouwen waarna ik daadwerkelijk dacht mijzelf prima verstaanbaar te kunnen maken in Argentinië (was helaas niet het geval). In Argentinië heb ik 6 weken vrijwilligerswerk gedaan bij een hondenopvangcentrum waar ik 5 dagen per week werkte. Elke dag werkte er een ander team en al snel had ik wat uitnodigingen van feestjes en uitjes met de Argentijnen. De hele Zuid-Amerikaanse cultuur is super gastvrij dus dat was leuk om mee te maken.

Nadat ik kennis had gemaakt met het eerste Spaanse accent in Argentinië stonden 11 weken Costa Rica op de planning met eerst 2 weken een taalcursus, daarna 4 weken een schildpadden project met als afsluiting 5 weken werken in een Nationaal Park (Volcán Tenorio). In dit land is mijn Spaanse taal snel naar een hoger niveau gegaan. Ik was hier continu in contact met de lokale bevolking dus heb veel moeten praten. Het schildpadden project was een bijzondere ervaring. Nachtpatrouilles lopen en getuige zijn van het leggen van eieren van schildpadden en het vrijlaten van net geboren schildpadjes. Na dit project ben ik gaan werken in een Nationaal Park waarbij ik ook continu met de lokale bevolking was waardoor ik veel kon leren.

Het derde Spaanse accent was dat van Guatemala. Ook hier ben ik begonnen met een taalcursus om het Spaans te perfectioneren, daarna ik heb gewerkt op een school met kinderen van 6 jaar oud. Dit was om de lerares te ondersteunen en vooral om te helpen met de simpele taken. In Antigua kwamen mensen van over de hele wereld samen en heb hier dan ook vriendschappen gesloten met mensen uit bijna elk continent. Ik ben heel blij dat ik dit lange project heb gedaan in samenwerking met Travel Active. Je leert super veel nieuwe mensen kennen, doet dingen die bijna niemand anders doet en je ziet ook nog eens wat van de wereld. Ik kan zo’n reis dus alleen maar aanraden.

Uiteraard mag je contact met mij opnemen voor vragen of kan je een infodag bezoeken van Travel Active!

’’Money will return, your time won’t. So travel’’

Wil jij in contact komen met Rico? Stuur dan een e-mail naar: taalreizen@travelactive.nl of naar vrijwilligerswerk@travelactive.nl

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Travel Active ambassadeur Rico

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.