Op ontdekking in Beijing zonder hoog budget

Travel Active
Algemeen
10 november 2014

Bijna 8000 kilometer van Amsterdam vandaan bevindt zich in de stad Beijing een heel andere wereld. Voor een vlucht van minimaal 9 uur is deze stad niet geheel praktisch voor een weekendje, maar blijf jij wat langer van huis dan heb jij genoeg tijd om Beijing en het Chinese volk te leren kennen. Hier een aantal highlights die jij niet mag missen in het bijzondere Beijing. Vooral handig wanneer jij geen hoog budget hebt, want ze zijn nog gratis ook!

1. Tian’anmen – Plein van de Hemelse Vrede

Het Plein van de Hemelse Vrede is het bekendste plein van Bejing China. Het werd internationaal bekend in 1989 toen bij een studentenprotest drieduizend mensen om het leven kwamen. Enorm groot, indrukwekkend en voordat je het wilt betreden moet je wel even door de veiligheidspoortjes. Vanaf dit plein heb je een goed zicht op de Verboden Stad (welke ook meer dan de moeite waard is om te bezoeken!).

2. 798 art district

Een indrukwekkende buurt waar je gratis allerlei galerijen kunt bezoeken. Een soort outdoor museum en allerlei winkeltjes met leuke, originele souvenirs en gezellige cafés. Zeker in het najaar of lente is het hier heerlijk vertoeven in het zonnetje.

3. Houhai Lake

Houhai Lake vind je niet ver ten noorden van de Verboden Stad. Een rustig plekje waar je even tot rust kan komen van al het drukke verkeer in Beijing. Er liggen drie meren bij elkaar (Xihai, Qianhai en Houhai), maar het Houhai meer is verreweg de mooiste. Alhoewel je geen auto’s tegen zult komen, is het wel een kunst om alle riksja’s (fietstaxi’s) te ontwijken. Je rond laten rijden in een riksja kost wel wat geld, maar voor 180RMB (omgerekend zo’n €22,-) krijg je een hele rondleiding rondom het meer en omliggende hutongs, traditionele woonwijken. Absoluut de moeite waard!

4. Winkelstraat rondom Huohai

Marloes uit het Travel Active team bezocht Beijing in oktober en gaf ons de volgende tip: “Rondom de drie meren, en dus ook het Houhai meer, vind je aan alle kanten bijzondere en interessante barretjes. Deze straat is niet heel erg bekend, maar wel leuk om te bezoeken! Vooral ’s avonds is deze buurt leuk om te bezoeken, door alle (neon)lichten die aan zijn. Je kunt er voor kiezen om onder het genot van een koffie of ander drankje van alles te genieten, maar let wel op, want de prijzen zijn niet erg laag!”

5. Het Olympisch Stadion

In 2008 werden de Olympische Spelen georganiseerd in China. Niet alleen werd er een stadion gebouwd, ook werd er een water cube en een flink park (het Olympic Forest Park) omheen gebouwd. Na deze Olympische Spelen wordt er nog steeds gebruik gemaakt van deze faciliteiten. Voor het bezoeken van het stadion ‘Het Vogelnest’ zul je wat geld moeten neerleggen, maar gelukkig is het ook van de buitenkant ontzettend indrukwekkend.

6. Wangfujing xiao chi jie

Een hele mond vol deze plek, letterlijk en figuurlijk. Voor de reizigers met een sterke maag en de backpackers die het niet erg vinden om zich amper voort te kunnen bewegen (vanwege de enorme drukte) is dit een interessante plek om te bezoeken. Je kunt hier de vreemdste dingen eten, van sprinkhanen tot zeesterren en van zijdewormen tot, gelukkig ook, heerlijk zoete kastanjes. Koop je niets, dan heb je een gratis uitje. Waag jij je graag aan een stokje met zijdewormen, dan heb je voor €1,50 al wat ‘lekkers’.

7. Ritan Park

Een park waar je, zeker in het voorjaar, heerlijk kunt genieten van de ruimte. Het ligt wat verder af van de hele toeristische plaatsen, waardoor je het echte China zult ervaren. Je ziet er Chinezen bordspellen spelen, tafeltennissen en gewoonweg met elkaar praten.

8. Nanluoguxiang

Tijdens jouw bezoek aan Beijing is het natuurlijk leuk om één van de vele hutongs te bezoeken. Nanluoguxiang is een van de populairdere hutongs en je vindt deze bij het gelijknamige metrostation (goed te bereizen dus). In deze traditionele woonwijk vind je leuke barretjes, winkels en restaurants waar jij je ogen uit kunt kijken en lekker kunt rondneuzen. Je kunt ook gemakkelijk de fiets nemen tijdens jouw bezoek aan deze hutong.

9. Maliandao Tea Street

Maliandao Tea Street schijnt de grootste theemarkt van Noord-China te zijn en naar verhalen hebben ze dan ook echt immens veel theesoorten. Sommige winkels binnen deze markt zijn alleen als groothandel te bezoeken, maar er zijn ook genoeg kleinere winkels waar jij je eigen thee kunt kopen. Of bijvoorbeeld een leuk theepotje, als souvenir voor het thuisfront.

10. De Verboden Stad

Niet gratis, maar die zeker niet misbaar op dit lijstje is De Verboden Stad. Volgens Chinezen zelf de meest imponerende attractie van Beijing. Deze Verboden Stad is een enorm paleis van waaruit de keizers eeuwenlang het rijk regeerden. Neem voldoende tijd om deze attractie te bezoeken, want met duizend gebouwen en bijna tienduizend kamers ben je wel even zoet. Het paleis kreeg deze naam omdat het eeuwenlang een stad was waar het voor de gewone Chinees verboden was toe te treden. Tegenwoordig kan echter iedereen ‘de stad’ betreden, tegen betaling uiteraard, om de ontelbare gebouwen, paviljoenen en kunstgalerijen te bezichtigen.

Mandarijn leren op de talenschool in China

Wil jij Chinees leren, dé taal van de toekomst? De talenschool in Beijing leent zich daar namelijk perfect voor. Via Travel Active heb jij de mogelijkheid om het Mandarijn, de meest gesproken taal, zelf te leren en binnen vier weken zul je al genoeg Mandarijn spreken om je verstaanbaar te maken! Tijdens jouw taalcursus leer jij deze taal op een snel tempo doordat de duizenden verschillende tekens en vier verschillende tonen worden omgezet in pinyin. Dit is een fonetische vertaling in ons eigen alfabet waardoor iedereen de Chinese taal kan leren. Op een prettige manier maak jij kennis met deze taal. Zo zul je deelnemen aan rollenspellen, activiteiten en workshops. Naast het leren van de taal heb je ’s middags nog genoeg tijd om samen met medestudenten de metro te nemen en op pad te gaan.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Of wil je misschien au pair worden in China? Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Gerelateerde blogs

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.