10 redenen om te werken en reizen in Nieuw-Zeeland

Rik
Au Pair
28 maart 2017

Als Nieuw-Zeeland ergens om bekend staat, dan is het de mooie natuur van het land. Rik vertelt hoe hij als au pair in Nieuw-Zeeland heeft gewerkt en heel veel van de mooie natuur heeft kunnen zien!

1. Veel diverse landschappen

De keuze is reuze, er zijn zoveel landen over de hele wereld waar je uit kan kiezen om als au pair aan de slag te gaan. Je kunt alle kanten op! Een van de motto’s voor het worden van een au pair in Nieuw-Zeeland is: “Als je het doet, doe het dan goed en vlieg zo ver als je kan van ons kleine landje weg”. Het duurt even voordat je aan de andere kant van de aardbol bent aangekomen, maar dan heb je ook wat. Nieuw-Zeeland is ongeveer 7 x groter dan Nederland en heeft ruim 4,5 miljoen inwoners. Wat ik het meest geweldig vond aan dit land, is dat je landschappen ziet van bergen met sneeuw tot aan vulkanische gebieden waar de warmte uit de grond komt. Plus natuurlijk alles wat er tussenin zit. Ik heb een geweldige tijd gehad! Het begon met afscheid nemen op Schiphol en een paar keer overstappen om naar Nieuw-Zeeland te komen en daar een fantastisch onvergetelijk jaar tegemoet te gaan.

2. Nieuw-Zeelanders zijn veel spontaner en soepeler

Aangekomen in Auckland hadden we eerst een leuke workshop gehad. Zo heb ik andere au pairs ontmoet van over de hele wereld, kon ik even bijkomen van de reis en natuurlijk ook mezelf voorbereiden voor wat komen gaat bij het gezin en het leven in Nieuw-Zeeland. Mijn ervaring met Nieuw-Zeeland is dat alles wat rustiger en relaxter gaat. Je hoeft wat minder alles strak in te plannen of af te spreken. De mentaliteit van de mensen hier is wat soepeler dan die van de Nederlanders. Bijvoorbeeld als je gezellig een drankje wilt drinken of met iemand wil afspreken, dan hoef je niet een week of dagen van te voren alles vooraf in te plannen. Alles gaat hier wat spontaner en soepeler. Het is ook, zoals iedereen het zegt, super makkelijk om andere au pairs te ontmoeten. Met Facebook ben je met een paar klikken zo in contact met een hoop au pairs waardoor de tijd in Nieuw-Zeeland nog mooier en leuker wordt. Plus je maakt vrienden van over de hele wereld. Dit betekent leuke vakantie adresjes!

3. Nieuw-Zeeland is relatief klein

Het fantastische aan Nieuw-Zeeland is dat je niet hoeft te wachten voor je op vakantie gaat om het verbluffende landschap te zien. Maar je kan ook veel op weekend trips gaan. Omdat het een relatief klein land is met veel wisselende landschappen, hoef je niet zo ver te reizen om in een totaal ander landschap te zijn en je ogen uit te kijken.

4. Een prachtige natuur

Omdat er vrij weinig mensen wonen, is er genoeg ruimte voor iedereen. Zo kan je wonen in de stad maar wil je de drukte even ontvluchten? Maak dan een wandeling in een van de vele nationale parken, ben je zo weg van de drukte. Heerlijk om even je hoofd leeg te maken en natuurlijk te genieten van de prachtige natuur. Over het algemeen wonen de kiwi’s (zo worden inwoners van Nieuw-Zeeland genoemd) in alleenstaande huizen met een tuin, waar kinderen lekker in kunnen spelen.

5. Verken de grootste stad Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Een hoop verschillende culturen gaan samen in deze stad. In de zomer vind je een hoop gezelligheid in de parken en rond het water. Ook is de stad goed te belopen, als je eenmaal weet waar je bent en heen wilt. Veel au pairs komen hier samen om gezellig een drankje te doen of samen de stad meer te verkennen en elkaar de leuke/gezellige plekjes te laten zien. Neem een kijkje op Mount Eden vanaf waar je Auckland mooi kan overzien. Mount Eden was vroeger een vulkaan dus je kan nog de holte zien van de krater.

6. Must-see Wellington

Zeker niet te vergeten is Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland aan de onderkant van het Noordereiland. Wellington is wat kleiner en rustiger dan Auckland maar zeker niet minder gezellig. Vanaf Mount Victoria kun je ook weer genieten van een fantastisch uitzicht over de stad, net als je meestal op Google ziet. En bij helder weer kan je zelfs het Zuidereiland zien liggen.

7. Tijdens de vakanties kunnen reizen

Nog een groot pluspunt van een au pair in Nieuw-Zeeland, is dat je 4 weken doorbetaalde vakantie krijgt per jaar. Wat natuurlijk uitstekend de gelegenheid biedt om het land verder te bekijken. Over het algemeen is het landschap en de natuur nog weinig bewerkt/gemaakt door mensen. Veel is nog puur natuurlijk. Zo heb ik met kerst 2 weken over het Zuidereiland gereisd. Erg indrukwekkend vond ik het dat iedere keer wanneer we in de bus stapte het landschap totaal veranderde. Na een week dacht ik: oké, we hebben nu wel alles gezien, nu komt er iets wat we gezien hebben. Maar nee, het landschap en de natuur bleef mij maar verbazen en verassingen geven.

8. Avontuurlijke mogelijkheden & adrenaline kicks

Van kustplaatsjes waar je kan zwemmen met dolfijnen en kajakken tussen de zeehonden tot grote, prachtige bergen met besneeuwde toppen. De adrenaline stad “Queenstown” mag je natuurlijk niet vergeten omdat er zoveel te doen is voor de ultieme adrenaline kick. Een echte aanrader is de skydive van 4,5 kilometer hoogte! Zo kun je alles prachtig bekijken tijdens een vrije val van een minuut naar beneden.

9. Ontdek Maori Village en de vulkaan Rotorua

Het Noordereiland is over het algemeen iets warmer en minder ‘extreme’ voor mijn gevoel. Maar er zijn zeker een hoop mooie plekjes. Bij Cape Reinga, het meest noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland, kun je met een beetje geluk 2 oceanen tegen elkaar zien komen. Bezoek een Maori Village en ontdek de gebruiken en rituelen van de Maori’s, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Kijk je ogen uit in Rotorua, een prachtig vulkanisch gebied met verschillende kleuren oppervlakten en meren, geisers, kokende modderbaden. Indrukwekkend om te zien dat de natuur dit zelf tot stand brengt.

10. Wandelen op een filmset

The Lord of the Rings en The Hobbit zijn beide opgenomen in Nieuw-Zeeland. Je kunt Mata mata “Hobbiton” bezoeken en de huisjes zien uit de film. Of je kunt Mount Doom “Mount Ngarahoe” bezoeken. Zo trek je tijdens een verbluffende wandeling van 8 uur de werkende vulkaan omhoog. Er is genoeg te zien en te doen, voor ieder wat wils en natuurlijk nog veel meer. Het is even een reis die je ervoor moet maken maar je krijgt het dubbel en dwars terug in de tijd die je als au pair in Nieuw-Zeeland bent.

Wil je de mooie landschappen van Nieuw-Zeeland ontdekken net als Rik? Word dan au pair in Nieuw-Zeeland, ga studeren op een High School in Nieuw-Zeeland, tijdens een taalreis in Nieuw-Zeeland of ga werken en reizen in Nieuw-Zeeland!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.