Als Au Pair in Amerika ‘Overal in New York zie je televisie- en filmsets’

Carlijn
Au Pair
7 april 2015

Carlijn is au pair in New York, bekend om haar gele taxi’s, Central Park en bovenal: de stad die nooit slaapt! Hoe is het om te wonen in The Big Apple? ‘In Nederland mistte ik de drukte in New York.’

1. Wat is typisch Amerikaans?

Overal het algemeen vind ik de Amerikanen heel vriendelijk en positief. Als je een winkel binnenkomt of je ziet een bekende op straat, dan begroeten mensen je altijd heel vriendelijk. ‘Hi, how are you?’ zeggen ze dan. Ook vind ik de Amerikanen heel erg positief. Als je een plan of idee hebt, zeggen ze ‘Als je iets wil, dan kan het’ en moedigen ze je aan.

2. Welke plekken in New York moet je gezien hebben?

Ik heb een hele lijst met leuke restaurantjes en koffietentjes waar je als toerist niet komt. De leukste plekjes zijn in de straten waar bijna geen toeristen komen, alleen de echte New Yorkers.

Daarnaast zijn er enkele geweldige parken. Iedere toerist gaat naar Central Park. Dat is een heel fijn park, maar het is er vaak ontzettend druk. Prospect Park is veel leuker. Hier noemen ze het ook wel ‘Central Park in Brooklyn’, maar dan zonder de toeristen. Ook is het Brooklyn Bridge Park fantastisch, al komen hier wel veel toeristen aangezien het bij de bekende brug in de buurt is.

3. Wat zijn de grootste verschillen tussen het leven in Nederland en in New York?

Het grootste verschil is de drukte en het feit dat alles 24/7 doorgaat. Er is altijd ergens wel iets te beleven. Niet alleen overdag is er heel erg veel te doen, ook in de nacht. Heb je zin om 1 uur ‘s nachts te winkelen? Op Times Square zijn er nog winkels open! Of wil je koffie drinken midden in de nacht? Veel Starbucks zijn vierentwintig uur per dag geopend.

Zelf kom ik uit een klein dorpje waar niet veel te beleven is en waar het ontzettend rustig is. Hier hoor je overal geluiden van auto’s, mensen, sirenes en ga zo maar door. In het begin moest ik er heel erg aan wennen, maar na een tijdje hoorde ik het al niet meer. Toen ik in december in Nederland was, moest ik weer even omschakelen. Wat een rust! Als ik thuis een rondje ging wandelen of fietsen, kwam ik niemand tegen en hoorde ik gewoon helemaal niks. Na een tijdje miste ik de drukte van New York.

In New York maakt het ook niet uit wat je doet of hoe je eruit ziet. Als ik ergens binnenkom dan valt dat niemand op, want iedereen doet zijn of haar ding en is daarop gefocust. Ik merk in Nederland dat mensen veel meer op andere mensen letten en dan meteen een mening of oordeel hebben. Dit merk ik in New York helemaal niet en dat vind ik heerlijk!

blog-als-au-pair-amerika-overal-new-york-zie-je-televisie-en-filmsets2

4. Kom je weleens bekende filmsterren tegen?

Bekende mensen kom ik eigenlijk nooit tegen op straat, maar hier ben ik ook helemaal niet mee bezig. Als ik in New York ben, focus ik me zo op mijn eigen dingen dat ik het niet eens zou merken als ik een bekend iemand zou tegenkomen.

Wel wordt er overal gefilmd en kom je inderdaad overal film- en televisiesets tegen. Vooral in het voorjaar en in de zomer. Vorig jaar liep ik langs een set waar ze op dat moment aan het filmen waren voor de film The Intern. Deze film gaat in september dit jaar in première. Het was een warme zomerse dag maar in de film was het winter, dus de acteurs en actrices hadden dikke winterjassen aan en er hing een kerstsfeer. Heel leuk om dit te zien. Ik kan niet wachten tot de film uitkomt en dat ik kan zeggen: ‘Hee, deze scene heb ik live gezien!’

blog-als-au-pair-amerika-overal-new-york-zie-je-televisie-en-filmsets3

Wil jij ook niets liever dan als au pair naar Amerika? Met de kinderen in het park spelen, ze naar school brengen en samen met de kids (of met je nieuwe American friends) de stad verkennen? Kijk dan snel verder! Ook als je liever naar een ander land gaat, zijn er genoeg mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van au pair in Frankrijk?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.